Πέθανε ο θρύλος του ποδοσφαίρου Τάκης Λουκανίδης

Ενας θρύλος των γηπέδων, ο Τάκης Λουκανίδης, έφυγε από την ζωή την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου σε ηλικία 81 ετών μετά από έμφραγμα που υπέστη. Υπήρξε ένας από τους πληρέστερους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στα ελληνικά γήπεδα. Χαρακτηριστικός είναι άλλωστε ο… μύθος που ακολούθησε τον Τάκη Λουκανίδη και ανέφερε πως μπορούσε να αγωνιστεί σε δέκα θέσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο, εκτός του τερματοφύλακα.

Είχε κάνει μεγάλη καριέρα με τις φανέλες της Δόξας Δράμας και του Παναθηναϊκού,

αλλά και του Άρη. Ο Λουκανίδης αγωνίστηκε 50 φορές με τα χρώματα της Δόξας Δράμας σκοράροντας 13 τέρματα, ενώ με την Παναθηναϊκό κατέγραψε 142 συμμετοχές και 59 γκολ.

Με το τριφύλλι στο στήθος πανηγύρισε την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων (1962, 1964, 1965) και ενός κυπέλλου (1967). Αγωνίστηκε επίσης στον Άρη Θεσσαλονίκης, κατακτώντας το Κύπελλο το 1970, ενώ είχε και 23 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος.

Ο Λουκανίδης ήταν όλα αυτά τα χρόνια κοντά στον αγαπημένο του Παναθηναϊκό που φέτος διανύει την δυσκολότερη χρονιά της ιστορίας του.

Η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του Τάκη Λουκανίδη ήταν όταν έχασε τον γιο του, Γιώργο, στις 10 Αυγούστου 1998 σε τροχαίο δυστύχημα.

Αντίο, στον «αήττητο» Τάκη Λουκανίδη…

The post Πέθανε ο θρύλος του ποδοσφαίρου Τάκης Λουκανίδης appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα