Πέταξαν εκρηκτικό μηχανισμό στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο

11:05 8/6/2017 - Πηγή: Protagon

Ως τρομοκρατική ενέργεια αντιμετωπίζουν το περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο οι ουκρανικές Αρχές.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, πραγματοποιήθηκε μία έκρηξη στην πρεσβεία που βρίσκεται στην κεντρική συνοικία Σεβτσένκοφσκι της ουκρανικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο δράστης πέταξε τον εκρηκτικό μηχανισμό πάνω από τον φράχτη της πρεσβείας και διέφυγε από το σημείο. Δεν τραυματίστηκε κανείς.

Σε ανακοίνωσή της στο

Facebook η πρεσβεία διαβεβαίωσε ότι έγινε ένα «επεισόδιο ασφαλείας» κάνοντας λόγο για έναν «μικρό εμπρηστικό μηχανισμό», χωρίς να προκληθεί κανένας τραυματισμός ή ζημιά. Πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν αντιμετωπίζει το συμβάν ως τρομοκρατική ενέργεια» και ότι οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

«Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι άγνωστο άτομο έριξε μια μη αναγνωρισμένη εκρηκτική συσκευή στο έδαφος της διπλωματικής αποστολής», ανέφερε η αστυνομία η οποία άρχισε τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Παρά τις πολιτικές και διεθνείς προσπάθειες των τελευταίων χρόνων, η ουκρανική κρίση -που κορυφώθηκε με τις αιματηρές διαδηλώσεις στην πλατεία Μαϊντάν, την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και τις συγκρούσεις στο Ντονμπάς- και που έχει στοιχίσει χιλιάδες ζωές Ουκρανών και Ρώσων δεν έχει εκτονωθεί.

Κάποιοι παρατήρησαν ότι το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες προτού καταθέσει στο Κογκρέσο ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ αναφορικά με την έρευνα που έκανε για τις σχέσεις συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία.

Σε σχέδιο της έγγραφης κατάθεσής του που ήρθε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, ο άνθρωπός που απέπεμψε αιφνιδιαστικά ο κ. Τραμπ αναφέρει -ανάμεσα σε άλλα- ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε απαιτήσει από τον ίδιο να διακόψει την έρευνα για τον Μάικλ Φλιν, τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου ο οποίος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση της φερόμενης ανάμιξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ…

The post Πέταξαν εκρηκτικό μηχανισμό στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα