Πετάει τελικά ο Τσίπρας -με F16 Blocκ 52+

Στο… «πάνθεον» των πολιτικών αρχηγών και των υπουργών Αμύνης που πέρασαν από το κόκπιτ ενός μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής μας Αεροπορίας πέρασε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας.

Οχι χωρίς ένα κάποιο επικοινωνιακό παρασκήνιο. «Πετάει, πετάει, ο Τσίπρας;» ήταν η ερώτηση νωρίτερα στην ανεπίσημη ενημέρωση (βλέπε non paper) από το Μαξίμου αναφορικά με το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού και εγκαινιάζοντας ένα ακόμη πιο ασύμμετρο στιλ κυβερνητικής επικοινωνίας.

Ο

κ. Τσίπρας επισκέφθηκε στις 10 το πρωί την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα και τελικά έβαλε την ειδική anti-g στολή και το κράνος του και μπήκε σε ένα διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος F16 Blocκ 52+ με χειριστή έναν πολύπειρο ανώτερο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Μάλιστα το μαχητικό έφερε και το όνομα του Πρωθυπουργού: «Αlexis Tsipras».

Συνοδεία του «πρωθυπουργικού» μαχητικού πέταξε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης με ένα δεύτερο F-16 και με ένα τρίτο μονοθέσιο αεροσκάφος ο αρχηγός ΓΕΑ Χρήστος Χριστοδούλου.

Ο κ. Τσίπρας ακολουθεί και αυτός τα βήματα εκπροσώπων του λεγόμενου παλαιού πολιτικού συστήματος. Πρώτος το είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Σε κοκ-πιτ είχαν μπει ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ως υπουργοί Αμυνας. Την ευκαιρία δεν είχε χάσει και ο Πάνος Καμμένος που φωτογραφήθηκε στην Ανδραβίδα μπροστά από Φάντομ και πέταξε με αυτό.

Για την ιστορία πάντως, πρώτος σε αεροσκάφος για στρατιωτικό σκοπό είχε επιβιβαστεί το 1912 ο Ελευθέριος Βενιζέλος σε μια προσπάθεια να προωθήσει τη χρήση του νέου τότε μέσου στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και στις πολεμικές επιχειρήσεις εν όψει Βαλκανικών Πολέμων.

The post Πετάει τελικά ο Τσίπρας -με F16 Blocκ 52+ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα