Πέντε απίστευτα πράγματα που μάθαμε πάλι για την ΕΡΤ

Πόλεμος νεύρων, συμφέροντα, παιχνίδια με τα τηλεοπτικά δικαιώματα -ακόμα και του Μουντιάλ-, υπερωρίες για έργα συνθετών που δεν τους ξέρει κανείς, πολιτικοί συντάκτες που γίνονται μέλη γραφείων Τύπου των κομμάτων τη δραστηριότητα των οποίων υποτίθεται ότι καταγράφουν και σχολιάζουν.

Ξέραμε ότι στην ΕΡΤ τα πράγματα δεν είναι ρόδινα και ότι η ενημέρωση έχει τα θεματάκια της. Ομως για πρώτη φορά τα ακούσαμε από τα χείλη των ανθρώπων που υποτίθεται ότι είναι εκεί για να διορθώνουν τα προβλήματα και τα κακώς κείμενα.

Η κατάθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου και του προέδρου της ΕΡΤ Χρήστου Λεοντή ήταν αποκαλυπτική.

Μάθαμε λοιπόν:

-Οτι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Κωστόπουλος την πρώτη ημέρα που πήγε στο Ραδιομέγαρο να πιάσει δουλειά, καλοκαίρι του 2017, βρήκε το γραφείο του κλειδωμένο. «Η κακή μέρα φάνηκε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μου» είπε, περιγράφοντας πώς στην πρεμιέρα του ως νέος ισχυρός άνδρας της ΕΡΤ κάποιοι είχαν φροντίσει να του κλειδώσουν το γραφείο και να μην του δίνουν τα κλειδιά.

-Οτι η προηγούμενη διοίκηση (το δίδυμο Τσακνής-Ταγματάρχης δηλαδή) ήθελε η ΕΡΤ να παρατήσει τα δικαιώματα του Μουντιάλ της Ρωσίας. Η επικρατούσα πρόθεση, είπε ο κ. Κωστόπουλος, δεν ήταν η απόκτηση των δικαιωμάτων του Μουντιάλ, αλλά η ΕΡΤ θα αρκούνταν σε δικαιώματα για τη μετάδοση κάποιων μόνο αγώνων που θα τα παραχωρούσε ιδιωτικό κανάλι. Το δίδυμο Τσακνής – Ταγματάρχης ήταν το σχήμα που είχε επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αναστήσει την ΕΡΤ μετά το κατά τα άλλα επάρατο «μαύρο».

-Οτι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Κωστόπουλος δεν άντεχε να βλέπει την ΕΡΤ πέρυσι. «Αν μου άρεσε θα καθόμουν σπίτι μου και θα την έβλεπα» είπε. Κρίμα που τα μέλη της Επιτροπής Διαφάνειας και Θεσμών της Βουλής δεν τον ρώτησαν αν ήταν σπίτι το προηγούμενο βράδυ.

-Οτι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Κωστόπουλος πιστεύει ότι οι διαπιστευμένοι πολιτικοί συντάκτες της ΕΡΤ γίνονται φερέφωνα των κομμάτων που καλύπτουν. Μιλάμε δηλαδή για ποιότητα στην ενημέρωση, όχι αστεία. «Δυστυχώς, όσοι πάνε διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι καταλήγουν να γίνονται μέλη του οικείου γραφείου Τύπου του κόμματος, του οποίου υποτίθεται ότι είναι διαπιστευμένοι» είπε ο κ. Κωστόπουλος. Η ΕΣΗΕΑ άραγε τι να λέει; Προς το παρόν η μόνη που μίλησε ήταν η Ανέτα Καββαδία του ΣΥΡΙΖΑ που είπε ότι έχει «προσωπική εμπειρία» –ήταν βλέπετε πολιτική συντάκτρια στην ΕΡΤ– και είπε: «Από προσωπική εμπειρία μπορώ να σας πω, αναγνωρίζοντας και την ποιότητα των ανθρώπων που δουλεύουν επάνω, ότι το να είναι κάποιος διαπιστευμένος δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι ενστερνίζεται και τις απόψεις του κόμματος που καλύπτει». Το «δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη» της ξέφυγε.

– Οτι ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Λεοντής χρεώνει δύο ώρες υπερωρίες κάθε ημέρα στη γραμματέα του για να καταγράφει εκείνη μουσικά έργα-παρτιτούρες άγνωστων συνθετών που δεν παίζονται τα έργα τους. «Δεν υπάρχει βιβλιοθήκη, είναι πεταμένα τα βιβλία κάτω και εγώ προσωπικά επειδή δεν μπορώ να πάρω έναν “αντιγραφέα”, έναν που να μπορεί να κάνει ένα αρχείο, εγώ προσωπικά με τη γραμματέα μου –της βάζω δύο ώρες την ημέρα υπερωρίες– για να φτιάξουμε έναν κατάλογο της βιβλιοθήκης. Αυτή τη στιγμή έχουμε καταγράψει 1050 έργα ελλήνων συνθετών, που δεν τους ξέρει κανείς και δεν τους ξέρει κανείς, γιατί δεν παίζονται. Και δεν παίζονται, γιατί δεν έχουμε τις παρτιτούρες», είπε.

The post Πέντε απίστευτα πράγματα που μάθαμε πάλι για την ΕΡΤ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα