«Πάρ’τα Τραμπ!»: το ομόφυλο φιλί-πρόκληση στον πρόεδρο από Δημοκρατικό υποψήφιο

17:22 8/6/2018 - Πηγή: Protagon

Ο Ρίτσαρντ Μανταλίνο, υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών για κυβερνήτης του Μέριλαντ, έγραψε ιστορία με το τηλεοπτικό σποτ που συνοδεύει την προεκλογική του καμπάνια, καθώς είναι ο πρώτος υποψήφιος στην ιστορία των ΗΠΑ που δίνει on camera φιλί στο στόμα στον σύζυγό του Μαρκ Χοτζ-όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.

Για την ακρίβεια, φιλά στο στόμα τον σύζυγό του και αμέσως μετά, γυρνά στην κάμερα και λέει: «Take that Trump!» (Πάρ’ τα Τραμπ!). Η διαφήμιση έκανε πρεμιέρα στο Fox News, το οποίο ο πλανητάρχης παρακολουθεί, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος. Πράγμα που σημαίνει ότι την έχει ήδη δει.

Κι αν ακόμη δεν πρόλαβε να το δει, στην παρθενική της προβολή, τα social media έχουν πάρει φωτιά, με τον ίδιο τον Μανταλίνο να προτρέπει τους χρήστες του Διαδικτύου να την κοινοποιούν με το hashtag #TakeThatTrump.

«Βάζω υποψηφιότητα για κυβερνήτης προκειμένου να φέρω προοδευτικά αποτελέσματα και να μπω στον δρόμο του Ντόναλντ Τραμπ. Ορίστε μια λίστα με πράγματα που έχω κάνει και τον έχουν ήδη εξοργίσει» λέει ο Μανταλίνο με τηλεοπτική άνεση στο σποτ του. Μιλά μεταξύ άλλων και κατά του NRA, του ισχυρού λόμπι των ΗΠΑ που τάσσεται υπέρ της οπλοκατοχής και καταλήγει με το διάσημο πλέον φιλί.

Πάντως, το συγκεκριμένο σποτ αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό όχι μόνο από τους συντηρητικούς κύκλους των ΗΠΑ και το αντίπαλο, ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο. Για παράδειγμα, υπάρχει η άποψη του συγγραφέα Αντονι Μολ, ο οποίος έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι γκέι και τοποθετήθηκε με το εξής post στα social media: «είμαι ένας γκέι αριστερός ψηφοφόρος του Μέριλαντ. Αγαπώ τα φιλιά και την εκδήλωση τρυφερότητας, ειδικά όταν προέρχεται από ανθρώπους του ίδιου φύλου».

Και συνεχίζοντας: «δεν εντυπωσιάστηκα ωστόσο από αυτό το διαφημιστικό του Μανταλίνο. Μου φαίνεται κάπως επιτηδευμένο, βεβιασμένο ίσως. Με κάποιον τρόπο, καταλήγει να μην είναι μια απόπειρα να παρουσιάσεις κατάμουτρα ένα ομόφυλο φιλί ως κάτι το «φυσιολογικό». Μου φαίνεται απλά σαν μια απελπισμένη κραυγή για προσοχή στην τελική ευθεία των εκλογών».

Μέχρι στιγμής, τα exit poll εμφανίζουν τον Μανταλίνο τέταρτο στη μάχη του προκριματικού γύρου, με 15 ψήφους πίσω από τον προπορευόμενο Μπεν Τζέλους.

Η πολιτεία του Μέριλαντ νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών το 2013. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι αποδέχεται τον «παραδοσιακό γάμο», εννοώντας μεταξύ άνδρα και γυναίκας και θεωρεί ότι οι γάμοι των ομόφυλων ζευγαριών πρέπει να είναι ζήτημα για το οποίο θα αποφασίζει η κάθε πολιτεία χωριστά και όχι κάτι που θα πρέπει να απασχολεί το Ανώτατο Δικαστήριο.

The post «Πάρ’τα Τραμπ!»: το ομόφυλο φιλί-πρόκληση στον πρόεδρο από Δημοκρατικό υποψήφιο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα