Παραιτήθηκε ο Τσακνής από πρόεδρος της ΕΡΤ

Σε νέα φάση κρίσης εισέρχεται η δημόσια ραδιοτηλεόραση μετά την παραίτηση του Διονύση Τσακνή από τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η απόφαση του κ. Τσακνή ελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης κατά την εκδήλωση παρουσίασης της νέας διοίκησης της ΕΡΤ από τoν υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη

«παραίτηση» του κ. Τσακνή. Τον περασμένο Αύγουστο είχε δηλώσει πάλι την πρόθεσή του να παραιτηθεί διαφωνώντας με τον διορισμό του Βασίλη Κωστόπουλου σε θέση διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. Είναι γνωστό δε ότι οι δύο άνδρες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι στα δικαστήρια, με αφορμή την ΑΕΠΙ πριν από περίπου μια δεκαετία.

Ο κ. Τσακνής, ως μουσικός και μέλος της ΑΕΠΙ, είχε καταθέσει εναντίον του σημερινού διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. Το ζήτημα της υπογραφής σύμβασης της ΕΡΤ με την ΑΕΠΙ είχε επανέλθει το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του ελέγχου από την οικονομική αστυνομία και ο νέος διευθύνων σύμβουλος είχε παγώσει τη διαδικασία.

Σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Εφημερίδα των Συντακτών» ο κ. Τσακνής θεώρησε ότι μετά τη χθεσινή εκδήλωση υπήρξε νομιμοποίηση του «Καλφαγιανισμού» στην ΕΡΤ, από την κυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε στην εφημερίδα πως αυτό «ας γίνει χωρίς εμένα».

H «Eφ. Συν.» περιγράφει ότι κατά την παρουσίαση του νέου ΔΣ, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης ζήτησε να υπάρξει ενοποίηση της θέσης του προέδρου της ΕΡΤ με εκείνη του διευθύνοντος συμβούλου καταγγέλλοντας ότι υπό αυτές τις συνθήκες την τελευταία διετία επικράτησε στην δημόσια ραδιοτηλεόραση… ρουσφετολογία και εξυπηρέτηση ημετέρων.

Αυτό φαίνεται να ήταν που ξεχείλισε και το ποτήρι για τον κ. Τσακνή, καθώς όταν ειπώθηκαν αυτά δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους παριστάμενους τόσο από τη διοίκηση της ΕΡΤ όσο και από τους υπουργούς.

The post Παραιτήθηκε ο Τσακνής από πρόεδρος της ΕΡΤ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα