Ουρουγουάη και κάνναβη: Πρώτη φορά… στριφτά (νόμιμα)

Από το πρωί της Τετάρτης 19 Ιουλίου, έξω από τα φαρμακεία της Ουρουγουάης, παρατηρείται ένα παράξενο θέαμα. Ειδικά στην πρωτεύουσα της χώρας, το Μοντεβιδέο, σχηματίζονται τεράστιες ουρές με πολίτες να προσέρχονται μαζικά για να αγοράσουν κάνναβη για προσωπική χρήση. Η χώρα της Λατινικής Αμερικής έγινε η πρώτη χώρα στην υφήλιο που επιτρέπει την πώληση κάνναβης στα φαρμακεία της.

Ο σχετικός νόμος που υιοθετήθηκε από την χώρα το

2013, νομοθετεί την παραγωγή, την πώληση και την κατανάλωση κάνναβης. Η κυβέρνηση της χώρας προχώρησε σε αυτό το επαναστατικό μέτρο με στόχο να ρυθμίζει η ίδια, και όχι οι εγκληματικές συμμορίες, την αγορά κάνναβης στην επικράτεια. Ετσι, οι δύο εταιρείες που καλλιεργούν και τυποποιούν την κάνναβη στην Ουρουγουάη αδειοδοτούνται πλέον από το κράτος και φορολογούνται κανονικά.

Ουρά σε φαρμακείο του Μοντεβιδέο για την αγορά κάνναβης

Ο νόμος απαιτεί από τους αγοραστές της κάνναβης να εγγραφούν σε ένα εθνικό μητρώο προκειμένου να μην δημιουργηθεί τουρισμός με αποκλειστικό σκοπό την αγορά του ναρκωτικού. Αυτοί που θα καταχωρηθούν στα μητρώα θα πρέπει να είναι πολίτες της Ουρουγουάης ή μόνιμοι κάτοικοι της χώρας και θα μπορούν να αγοράσουν μέχρι 40 γραμμάρια μαριχουάνας το μήνα. Η κάνναβη θα κοστίζει 1,30 δολάρια (1 ευρώ) ανά γραμμάριο.

Εύκολη και νόμιμη συναλλαγή. Ενας Ουρουγουανός αγοράζει μαριχουάνα

Επίσης, δεν είναι λίγοι αυτοί που αρνούνται να υποβληθούν στην αναγκαία διαδικασία καταγραφής, δηλώνοντας απρόθυμοι να εγγραφούν σε ένα εθνικό μητρώο που, όπως καταγγέλλουν, θα παραβιάζει την ιδιωτική τους ζωή και θα τους θέτει περιορισμούς στη χρήση του προϊόντος.

The post Ουρουγουάη και κάνναβη: Πρώτη φορά… στριφτά (νόμιμα) appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα