Οταν υπάρχει αυτή η τηλεόραση

17:53 6/9/2017 - Πηγή: Protagon

Λένε πως το 1978 ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ Ιλ, πατέρας του σημερινού Κιμ Γιογκ Ουν, διέταξε την απαγωγή ενός Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη και ενός ηθοποιού. Οι απαχθέντες αναγκάστηκαν από τη βορειοκορεατική κυβέρνηση να δημιουργήσουν ταινίες που εξυμνούσαν τον ηγέτη, αλλά και το έργο της κυβέρνησης.

Πίσω στα δικά μας τώρα, ένα πιο ανοιχτό κανάλι, πιο χρηστό, απελευθερωμένο από τις κυβερνητικές επιταγές. Ένα κανάλι το οποίο θα δίνει προτεραιότητα στην αντικειμενική ενημέρωση και στην ψυχαγωγία των τηλεθεατών. Ένα κανάλι στο οποίο θα εφαρμόζεται μια πολιτική λειτουργικής αναμόρφωσης

και αναδιάρθρωσης για την αποκατάσταση των ισορροπιών. Ένα τέτοιο κανάλι το οποίο συντηρούν οι Έλληνες πολίτες δεν θέλει η σημερινή κυβέρνηση!

Είναι Σάββατο βράδυ και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, κατ’ εντολήν του κ. Μπιρσίμ, παίζει ένα βίντεο προκλητικά προσαρμοσμένο στην προπαγάνδα του Μαξίμου, για την επέτειο της «3ης του Σεπτέμβρη». Ερχόμενο να υπηρετήσει ενδοτικά το περιεχόμενο του επίμαχου άρθρου του Πρωθυπουργού σε γνωστή εφημερίδα με τίτλο: «Ήταν ο Αντρέας Ψεύτης;», το κάθε άλλο παρά ενημερωτικό βίντεο περιελάμβανε διθυραμβικά σχόλια στο άρθρο του κύριου Τσίπρα για τον ιστορικό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία συνοδεύονταν πότε με τη φωτογραφία του πότε με φωτογραφίες του Ανδρέα Παπανδρέου! Αυτά τα δελτία ειδήσεων και κατ’ επέκταση αυτή η τηλεόραση μόνο λήθη και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας μπορεί να παράξουν!

Το μήνυμα απλό: ο Αλέξης Τσίπρας, ως επίδοξος κληρονόμος της παρακαταθήκης του Αντρέα και αρχηγός της ελληνικής Κεντροαριστεράς. Ο τρόπος που περάστηκε το μήνυμα όμως αλλά και η μορφή της ενημέρωσης για τα πολιτικά δρώμενα του τόπου υπό τις διαταγές του μαέστρου της γκεμπελικής προπαγάνδας, κυρίου Παππά, συνιστούν ξεκάθαρη απειλή για την δημοκρατία την ίδια!

Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η πλύση εγκεφάλου τύπου «δύο συν δύο κάνει πέντε» που προωθείται από τον κ. Παππά μέσω της «δημόσιας» τηλεόρασης μόνο με βορεοκορεάτικα ολοκληρωτικά καθεστώτα μπορεί να συγκριθεί! Είναι, πραγματικά, σαν να ακούω τον κ. Μπιρσίμ σε ένα γραφείο κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς γάτες Ιμαλαΐων, να συμβουλεύει τον κ. Παππά πως: «Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση.».

Ειδικά όταν υπάρχει αυτή η τηλεόραση θα συμπληρώσω εγώ!

*Ο Γιώργος Κουμπαράκης είναι υποψήφιος Διδάκτωρ ΕΜΠ

The post Οταν υπάρχει αυτή η τηλεόραση appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα