Οσοι χαϊδεύουν τους «μακεδονομάχους» ας ετοιμάζονται…

Εντάξει, ο Μπουτάρης είναι Μακεδόνας και, ταυτόχρονα, «τουρκόσπορος» και «προδότης». Γι’ αυτό και οι ευγενείς «μακεδονομάχοι» έβριζαν εν χορώ τη μάνα του στο συλλαλητήριο. Κάποιοι άλλοι, λιγότερο ευγενείς, δηλαδή τραμπούκοι, πήγαν να τον λιντσάρουν. Για χάρη της συζήτησης, ας πούμε ότι υπάρχει κάποια «δικαιολογία». Κατ’ αναλογίαν ας δεχθούμε ότι κάπου εδράζεται και ο μακεδονικός-ποντιακός τραμπουκισμός του Ψωμιάδη, που έλεγε όσα έλεγε εναντίον του λίγο πριν επιτεθούν οι όμοιοί του στον δήμαρχο.

Τι ζόρι τραβάνε

οι χούλιγκαν-τραμπούκοι, που ξυλοφόρτωσαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κωνσταντινέα φωνάζοντάς του «προδότη της Μακεδονίας»; Εχει «μακεδονομάχους» και η Καλαμάτα; Αμ’ το άλλο; Τι είδους «προδότης» είναι ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής, στον οποίο επιτέθηκαν άλλοι πούροι πατριώτες στην Καβάλα; Ο άνθρωπος είναι δεξιός και δεν έχει ξεπουλήσει τίποτα, αντίθετος στη συμφωνία των Πρεσπών είναι. Τότε;

Επειδή πλησιάζει ο καιρός που το θέμα θα έρθει ξανά ορμητικά στο προσκήνιο (αν το δημοψήφισμα της Κυριακής στα Σκόπια βγάλει -μακάρι- «ναι»), ας πούμε μερικά πράγματα. Για να τα έχουν υπόψη τους όχι οι απανταχού Βουκεφάλες (είναι αμφίβολο αν αυτοί έχουν την διανοητική επάρκεια να τα καταλάβουν), αλλά όσοι τους ενθαρρύνουν δαιμονοποιώντας τη συμφωνία των Πρεσπών. Και το κάνουν μόνο και μόνο για τα ψηφαλάκια και επειδή τη φέρνει η σημερινή κυβέρνηση, ενώ και προηγούμενες άλλων κομμάτων είχαν συμφωνήσει στα θεμελιώδη που περιλαμβάνει, με πρώτο τη σύνθετη ονομασία.

Πρώτον, αν η συμφωνία περάσει από την ελληνική Βουλή, όπως φαίνεται ότι θα γίνει, το πρόβλημα θα το έχει η επόμενη κυβέρνηση. Όχι τόσο όσον αφορά την ίδια τη συμφωνία (θα είναι δεδομένη και θα παράγει αποτελέσματα, άρα δεν θα ανατρέπεται -το έχει αναγνωρίσει ο Μητσοτάκης), αλλά με τους «μακεδονομάχους». Ακούγοντας τον Μητσοτάκη, αλλά και την Γεννηματά, να λένε ότι η συμφωνία είναι βλαπτική για τα εθνικά συμφέροντα, θα έχουν την εύλογη προσδοκία να την ανατρέψουν. Θα περιμένουν, δηλαδή, από μια (πιθανή) κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να αντιδράσει. Αυτό δεν θα γίνει και τότε θα αρχίσουν τα όργανα. Οι εκ δεξιών της ΝΔ Βουκεφάλες, τους οποίους έχει σήμερα αδρανοποιήσει λέγοντας ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία και δεν θα την κυρώσει, ως κυβέρνηση, αν δεν έχει κυρωθεί από τη σημερινή Βουλή, δεν θα κάτσουν ήσυχοι. Και τότε στη θέση του Κωνσταντινέα μπορεί να βρεθούν άλλοι, από την άλλη πλευρά, αν πέσουν σε πούρους «μακεδονομάχους» στην Κρήτη ή στην Πελοπόννησο. Γι’ αυτό και ο Μητσοτάκης (πρέπει να) ανάβει δέκα λαμπάδες την ημέρα σε κάποιον άγιο, ώστε να βοηθήσει τον Τσίπρα και τον Κοτζιά να περάσουν εκεί κατά τον Γενάρη – Φλεβάρη τη συμφωνία από τη Βουλή. Το λέει ανοιχτά και ο Βενιζέλος («υποχρέωση της παρούσας κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει τις διαδικασίες, αν τα πράγματα πάνε υπέρ του «ναι» την Κυριακή στα Σκόπια»).

Δεύτερον, αν η συμφωνία δεν περάσει από τη σημερινή Βουλή, η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να την πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων. Και να πάει στο ΝΑΤΟ και να βάλει βέτο στην ένταξη της (Βόρειας πλέον) Μακεδονίας. Δηλαδή, να πει στους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ότι τζάμπα έτρεχαν στα Σκόπια, τζάμπα ο Ζάεφ έκανε δημοψήφισμα. Και ότι αυτή, η ελληνική κυβέρνηση, τάσσεται εν τοις πράγμασι με την επιδίωξη της Ρωσίας να μείνει το γειτονικό κράτος εκτός της δυτικής επιρροής. Αν γίνουν όλα αυτά, η επόμενη κυβέρνηση θα πάρει μαζί της όλους τους «μακεδονομάχους» και όλα θα είναι καλά. Αν δεν γίνουν και το γειτονικό κράτος αλωνίζει διεθνώς ως (σκέτο) Μακεδονία, τότε ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Καλύτερα, λοιπόν, είναι ο (όποιος) Μακεδόνας θεός να βάλει τώρα το χέρι του. Ο Ζάεφ να πάρει το «ναι» στο δημοψήφισμα, ο Τσίπρας να περάσει τη συμφωνία από τη δική μας Βουλή (όπως εύχονται και οι αντίπαλοί του) και ο Μητσοτάκης με την Γεννηματά να δρέψουν τους καρπούς της τζάμπα (μακεδονικής) μαγκιάς τους (ο πρώτος κάτι θα δρέψει, η δεύτερη τίποτα, ο δε Τσίπρας μάλλον δεν παθαίνει τίποτα από αυτά).

Αν δεν γίνουν έτσι, τότε στην επόμενη Βουλή θα πέσει πολύ γέλιο. Με την ελπίδα να μην πέφτουν και κορμιά «προδοτών» (άλλων τότε…) από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Καλαμάτα.

The post Οσοι χαϊδεύουν τους «μακεδονομάχους» ας ετοιμάζονται… appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οσοι,osoi