Ωρα Πούτιν στη ρωσική κρατική τηλεόραση για την τόνωση της δημοτικότητας

18:00 3/9/2018 - Πηγή: Protagon

Εχει αρετές, είναι γεμάτος ενέργεια και αφουγκράζεται συνεχώς τις ανάγκες του λαού του. Ποιος ηγέτης δεν θα ήθελε να συγκεντρώνει όλα αυτά τα χαρίσματα;

Ενας που τα συγκεντρώνει, αν πιστέψουμε τη ρωσική κρατική προπαγάνδα, είναι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, τις αρετές του οποίου εκθειάζει η νέα εβδομαδιαία εκπομπή που φιλοξενεί το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-1.

Η εκπομπή λέγεται απλά «Μόσχα. Κρεμλίνο. Πούτιν» και μεταδόθηκε την Κυριακή.

Εχει πλάνα από τις τελευταίες συναντήσεις του προέδρου με ξένους

ηγέτες και τις επίσημες επισκέψεις του. Αλλά και σε πιο χαλαρές στιγμές, όπως στις διακοπές του στη Σιβηρία και σε τη συνάντηση που είχε με μαθητές στο Σότσι (επίσης τόπο αναψυχής για τον πρόεδρο).

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εκθείασε και αυτός την ανθρωπιά του προέδρου. «Δεν αγαπά μόνο τα παιδιά, αγαπά όλους τους ανθρώπους».

Μάθαμε ακόμη για τον πρόεδρο, όπως μας είπε ο εκπρόσωπος, ότι ασκείται για 90 λεπτά την ημέρα.

Ακόμη, όπως γράφει το Bloomberg, η εκπομπή κάλυψε και θέματα πολιτικής επικαιρότητας, όπως τη μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό με την άνοδο των ηλικιακών ορίων, η οποία έχει εξοργίσει πολλούς Ρώσους.

Οι διαδηλώσεις, πάντως, κατά της μεταρρύθμισης δεν αναφέρθηκαν καθόλου.

Προς τι όμως αυτή η υπερπροβολή την ώρα που τα τηλεοπτικά δίκτυα μιλούν ήδη πολύ για τον ρώσο πρόεδρο;

Μία εξήγηση μπορεί να είναι η πτώση της δημοτικότητας του ρώσου προέδρου στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και επτά χρόνια, λόγω του Ασφαλιστικού. Μέσα σε τρεις μήνες, ο πρόεδρος έχασε 12 μονάδες δημοτικότητας και συμβιβάζεται με ένα 67% τον Μάιο αντί για το 79% του Ιουλίου.

Ενα αξιοσημείωτα μεγάλο 89% των πολιτών λένε «όχι» στις αλλαγές, αναγκάζοντας τον πρόεδρο να ανακοινώσει σε τηλεοπτική παρέμβαση ηπιότερες ρυθμίσεις.

The post Ωρα Πούτιν στη ρωσική κρατική τηλεόραση για την τόνωση της δημοτικότητας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα