Ομολογία Σόιμπλε για λάθη με τους μετανάστες και την πολιτική ανοιχτών συνόρων

Μίλησε στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sontag. Και εκεί -σε μία σπάνια ομολογουμένως κίνηση για το «σκληρό προφίλ» του- παραδέχτηκε ότι η πολιτική ανοιχτών συνόρων που ακολούθησε η Γερμανία τα τελευταία δύο χρόνια και είχε ως αποτέλεσμα την είσοδο στη χώρα ενός εκατομμυρίου και πλέον μεταναστών, ήταν λανθασμένη, ωστόσο σημείωσε ότι το Βερολίνο προσπαθεί να μάθει από τα λάθη του. Ο λόγος για τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε ότι μας ξέφυγε το 2015. Και οι πολιτικοί είμαστε

άνθρωποι και κάνουμε λάθη. Μπορούμε ωστόσο να μάθουμε από αυτά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σόιμπλε πρόσθεσε ότι η Ευρώπη οφείλει να εναρμονίσει τις κοινωνικές της παροχές, προκειμένου να επιτύχει μια πιο δίκαιη κατανομή των μεταναστών μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, ένα θέμα που όπως είπε, «μέχρι σήμερα θεωρείται ταμπού στη Γερμανία».

«Έχουμε πολύ υψηλότερα πρότυπα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, στον τομέα των κοινωνικών παροχών. Γι ‘αυτό τόσοι πολλοί θέλουν να έρθουν στη Γερμανία», δήλωσε στην εφημερίδα.

Αναφερόμενος στην ηγεσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει προκαλέσει ανησυχίες στους Ευρωπαίους ηγέτες με τις απανωτές υπογραφές εκτελεστικών εντολών που αφορούν τη μετανάστευση, καθώς επίσης και την απόφασή του να ακυρώσει τις εμπορικές συμφωνίες, ο Σόιμπλε δήλωσε σκεπτικός.

«Μπορούμε τώρα να δούμε τι συμβαίνει όταν κάποιος ενεργεί σαν να μπορεί να κάνει τα πάντα πολύ γρήγορα. Κάτι τέτοιο δεν θα έχει καλά αποτελέσματα», είπε.

Βέβαια πρέπει να θυμίσουμε ότι η Γερμανία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και το ζήτημα του μεταναστευτικού είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα. Ιδιαίτερα για το CDU της καγκελαρίου Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε που πλαγιοκοπείται από τους ακραίους του AfD με την ξενοφοβική και αντιευρωπαίκή ρητορική του.

The post Ομολογία Σόιμπλε για λάθη με τους μετανάστες και την πολιτική ανοιχτών συνόρων appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα