Ομοφυλολάτρες και ομοφοβικοί

Πριν βιαστούμε να αποφασίσουμε αν πρέπει να επεκταθεί το σύμφωνο συμβίωσης στα gay ζευγάρια, ας δούμε τι είναι. Είναι απλούστατα ένα ιδιωτικό συμφωνητικό. Και σε τι διαφέρει από τον πολιτικό γάμο; Σε αντίθεση με τον πολιτικό γάμο που είναι ένα προετοιμασμένο «πακέτο» μέτρων που ισχύουν για το ζευγάρι, το σύμφωνο συμβίωσης είναι πιο ελαστικό και επιτρέπει στο ζευγάρι να αποφασίσει μόνο του κάποιους όρους που θα ισχύουν στη μεταξύ τους συμφωνία. Επίσης ο πολιτικός γάμος θέλει χρόνο για να διαλυθεί ενώ το σύμφωνο συμβίωσης διαλύεται άμεσα στον συμβολαιογράφο.

Ως προς αυτές τις δύο χρήσιμες διαφορές, φυσικά και πρέπει να επεκταθεί σε όλους ανεξαιρέτως, straight, gay.

Στο ζήτημα της υιοθεσίας τώρα, δεν εξετάζουμε αν οι gay μπορούν να μεγαλώσουν με αγάπη ένα παιδί. Θεωρώ πως μπορούν. Ούτε αν υπάρχουν straight ζευγάρια που κακομεταχειρίζονται τα παιδιά τους. Φυσικά υπάρχουν. Αυτό που πρέπει να εξετάσουμε είναι αν η υιοθεσία παιδιών από gay θα είναι προς όφελος ή όχι των παιδιών.

Ας αλλάξουμε λοιπόν, πρώτα την κοινωνία. Ας κάνουμε τους gay πλήρως αποδεκτά μέλη της. Και όταν το κάνουμε, τότε ενδεχομένως ας υιοθετήσουν και παιδιά.

Τα παιδιά αυτά θα μεγαλώσουν σε μια κοινωνία που δεν είναι έτοιμη να τα δεχθεί. Θα περάσουν 12 χρόνια στο σχολείο όπου θα μαρτυρήσουν από τον εξευτελισμό των συμμαθητών τους και θα διπλομαρτυρήσουν στο στρατό από την λοιδορία των άλλων φαντάρων. Αυτά τα παιδιά θα συναντήσουν παντού προβλήματα επειδή στην ερώτηση «όνομα μητρός» θα απαντάνε «Θανάσης».

Η κοινωνία βέβαια δεν αλλάζει χωρίς μάχη. Αλλά αυτή τη μάχη πρέπει να την δώσουν μόνοι τους οι gay ή με την συμπαράσταση μερικών από εμάς; Δεν μπορεί σίγουρα να θέλουν να συμπαρασύρουν σε αυτή τη μάχη μερικά ορφανά παιδάκια τα οποία θα καταδικαστούν σε δεκαετίες εξευτελισμού και ψυχολογικών προβλημάτων για χάρη της αγώνα των gay γονιών τους.

Ας αλλάξουμε λοιπόν, πρώτα την κοινωνία. Ας κάνουμε τους gay πλήρως αποδεκτά μέλη της. Και όταν το κάνουμε, τότε ενδεχομένως ας υιοθετήσουν και παιδιά.

ΥΓ1: Η κοινωνία αυτή (της Εκκλησίας προεξάρχουσας) θεωρεί ανώμαλο ένα αξιοπρεπές gay ζευγάρι, αλλά ομαλό μια 20χρονη στάρλετ να πηγαίνει με έναν 70χρονο πλούσιο επιχειρηματία.

ΥΓ2: Το gay pride, καλό θα ήταν να μετονομαστεί σε “mourlos pride” διότι κανένας gay δεν έχει όρεξη να κυκλοφορεί λαδωμένος, με κόκκινα μαλλιά, φτερά και πούπουλα. Ο gay δεν θέλει να σου δείξει πως διαφέρει. Θέλει να σου δείξει πως δεν διαφέρει.

The post Ομοφυλολάτρες και ομοφοβικοί appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα