Ολα έτοιμα για την ιστορική συνάντηση: Με γυναίκες σωματοφύλακες και προσωπικό μάγειρα ο Κιμ στη Σιγκαπούρη

Με ένα πλατύ χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε στη Σιγκαπούρη για την ιστορική συνάντηση με τον πρόεδο των ΗΠΑ, Ντοναλντ Τραμπ, τον πρώτο εν ενεργεία αμερικανό πρόεδρο που διαπραγματεύεται απ’ ευθείας με έναν κληρονόμο της δυναστείας των Κιμ.

Τα μέτρα ασφαλείας για την άφιξη του βορειοκρεάτη δικτάτορα ήταν χωρίς προηγούμενο, με την πολεμική αεροπορία της Κίνας να συμμετέχει ενεργά στην

επιτήρηση του εναέριου χώρου της Σιγκαπούρης.

Στο αεροδρόμιο Changi, τον Κιμ υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Σιγκαπούρης, Βιβιάν Μπαλακρισάν (φωτογραφία κάτω).

Welcomed Chairman Kim Jong Un, who has just arrived in Singapore. pic.twitter.com/ZLK4ouIejx

— Vivian Balakrishnan (@VivianBala) June 10, 2018

Εκτός από τους άνδρες της προσωπικής του φρουράς (φωτογραφία κάτω / Reuters), τον βορειοκορεάτη δικτάτορα συνοδεύουν γυναίκες σωματοφύλακες, καθώς επίσης ο προσωπικός του μάγειρας που θα είναι δίπλα του καθ’ όλη τη διάρκεια των συνομιλιών.

Πριν από την ιστορική συνάντηση της Τρίτης στο νησί Σεντόσα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης, Λι Χσιέν Λουνγκ (φωτογραφίες κάτω).

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την ολιγόωρη στάση του προεδρικού αεροσκάφους Αir Force One στην Κρήτη, προσγειώθηκε στη Σιγκαπούρη στις 15.30 ώρα Ελλάδας.

Ακολούθως μετέβη στο ξενοδοχείο Shangri-La και τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η συνάντησή του με τον Λι Χσιέν Λουνγκ.

Στους αξιωματούχους που συνόδευαν τον Τραμπ στο Air Force One, περιλαμβάνονταν ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Τζον Μπόλτον, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσέρχεται στη συνάντηση με την πεποίθηση ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν «θέλει να κάνει κάτι σπουδαίο για τον λαό του» (όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους στον Καναδά λίγο πριν αποχωρήσει από τη σύνοδο κορυφής της G7).

«Τουλάχιστον θα έχουμε συναντήσει ο ένας τον άλλον… Ας ελπίσουμε ότι θα συμπαθήσουμε ο ένας τον άλλον», πρόσθεσε με το γνωστό του ύφος ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πηγές που επκαλείται το αμερικανικό δίκτυο CNN, ανέφεραν πάντως, ότι υπάρχει ήδη έτοιμο και plan B – ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για μια πιθανή δεύτερη ημέρα συνομιλιών- ανάλογα με την τροπή που θα λάβουν οι συνομιλίες των δύο ηγετών την Τρίτη.

Το κόστος της διάσκεψης κορυφής στη Σιγκαπούρη υπολογίζεται στα 15 εκατομμύρια δολάρια, όπως άλλωστε ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Λι Χσιέν Λουνγκ. Για τις ανάγκες κάλυψης της ιστορικής συνάντησης έχει στηθεί ένα τεράστιο κέντρο μέσων ενημέρωσης όπου θα φιλοξενηθούν περιπου τρεις χιλιάδες δημοσιογράφοι.

The post Ολα έτοιμα για την ιστορική συνάντηση: Με γυναίκες σωματοφύλακες και προσωπικό μάγειρα ο Κιμ στη Σιγκαπούρη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα