Οκτώ στιγμές που θα θυμόμαστε από τη μεγάλη Μπαρτσελόνα

1. Το τέλος ενός κύκλου

Ο Ντάνι Αλβες παρηγορεί τον Νεϊμάρ μετά το τέλος του αγώνα Μπαρτσελόνα – Γιουβέντους

Η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να νικήσει την Γιουβέντους που φέτος διψάει για την κατάκτηση του τροπαίου του Champions League. Ο Λουίς Ενρίκε θα αποχαιρετήσει την ομάδα από την Καταλονία το καλοκαίρι. Οσο για την

Μπάρτσα, θα πρέπει να βρει τον άνθρωποι που θα την οδηγήσει στις ένδοξες οδούς του πρόσφατου παρελθόντος.

2. Το μαγικό γκολ του Ροναλντίνιο στην Τσέλσι

Αυτά τα τρία δευτερόλεπτα που ο Ροναλντίνιο έκανε την κίνηση «σβήνω το τσιγάρο». Σε αυτήν εμπεριέχεται όλη η ποδοσφαιρική ιστορία αυτού του σπουδαίου Βραζιλιάνου. Ο Ρόνι το 2006 οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην κορυφή της Ευρώπης ενώ κατάκτηση και την Χρυσή Μπάλα.

3. Το γκολ-αστραπή του Μέσι στην Μίλαν του Αλέγκρι

Στο Champions League του 2013 η Μπαρτσελόνα αντιμετώπισε την Μίλαν του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Σε εκείνη την φάση ο Μέσι άλλαξε την μπάλα με δαιμονιώδη ταχύτητα για να την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του νυν προπονητή της Γιουβέντους. Ο Αλέγκρι κατάφερε μετά από τέσσερα χρόνια να πάρει εκδίκηση από τον Λίο και την παρέα του η οποία βέβαια έχει αλλάξει αρκετά μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια.

4. Ο μεγάλος τελικός του Γουέμπλεϊ

Σε εκείνον τον αγώνα πριν από έξι χρόνια η Μπαρτσελόνα έκανε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να υποκλιθεί στο μεγαλείο της. Ειδικά μετά το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου, οι παίκτες του Γκουαρντιόλα έδωσαν μια σπάνια ποδοσφαιρική παράσταση και επικράτησαν με 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

5. Οταν ο Αμπιντάλ σήκωσε την κούπα

Το βράδυ της 28ης Μαΐου του 2011, ο Κάρλες Πουγιόλ ήταν έτοιμος να σηκώσει το τρόπαιο του Champions League. Ομως ο μεγάλος αρχηγός έκανε μια κίνηση, η οποία θα μείνει για πάντα στην ιστορία. Παραχώρησε στον, διαγνωσμένο με όγκο στο συκώτι, Ερίκ Αμπιντάλ το δικαίωμα να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο στον αγγλικό ουρανό, κάνοντας το «κάτι παραπάνω από ομάδα», πραγματικότητα.

6. Η εμφάνιση της Μπάρτσα απέναντι στην Σάντος του Νεϊμάρ

Ο αγώνας της Μπαρτσελόνα με την Σάντος για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων έληξε 4-0 υπέρ της ισπανικής ομάδας. Στην Σάντος τότε αγωνιζόταν ένας πολλά υποσχόμενος νεαρός. Το όνομά του, Νεϊμάρ Τζούνιορ. Ισως εκείνος ο αγώνας στην Ιαπωνία έδειξε στον μικρό Νεϊμάρ ποια ομάδα έπρεπε να επιλέξει για να συνεχίσει την καριέρα του

7. Η μεγάλη κόντρα Μουρίνιο – Γκουαρντιόλα

Το 2011 ήταν η χρονιά που ήρθε στο αποκορύφωμά της η κόντρα Γκουαρντιόλα – Μουρίνιο. Εκείνη τη χρονιά μάλιστα, οι αιώνιοι αντίπαλοί της Ισπανίας ήρθαν αντιμέτωποι πέντε φορές, σε διάστημα μόνο 18 ημερών.

8. Ο αρχιτέκτονας «Πεπ» και το «ψευδοεννιάρι»

Την Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα θα την θυμόμαστε για πολλά πράγματα: τη θέση των ποδοσφαιριστών του στο γήπεδο, τον τέλειο συνδυασμό πίεσης και κατοχής, την κίνηση και την συνεχή κυκλοφορία της μπάλας. Με λίγα λόγια, η κβαντική μηχανική στην υπηρεσία του ποδοσφαίρου. Ανάμεσα στις καινοτομίες του ισπανού προπονητή ήταν και αυτή της χρησιμοποίησης του Μέσι σαν «ψευδοεννιάρι». Με αυτήν την καινοτομία, ο Γκουαρντιόλα έδωσε στον Μέσι τα κλειδιά της επιθετικής ανάπτυξης της Μπάρτσα.

9. H μαγική τριπλέτα Μέσι – Ινιέστα – Τσάβι

Μέσι – Ινιέστα – Τσάβι. Αυτή η σπουδαία τριάδα της Μπαρτσελόνα οδήγησε τους «Μπλαουγκράνα» σε τόσες και τόσες επιτυχίες. Πλέον ο Τσάβι δεν βρίσκεται στην Βαρκελώνη, ο Ινιέστα μεγάλωσε και η τριπλέτα Μέσι – Σουάρεζ – Νεϊμάρ χρειάζεται απλά κάποιον να της περάσεις την μπάλα.

The post Οκτώ στιγμές που θα θυμόμαστε από τη μεγάλη Μπαρτσελόνα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα