Οι Κινέζοι ζήτησαν από τον «νέο» Τσίπρα έναν Πειραιά χωρίς απεργίες

09:18 7/7/2016 - Πηγή: Protagon

Τι φέρνει πίσω του από το ταξίδι στην Κίνα ο Αλέξης Τσίπρας, εκτός από ένα ποδήλατο και τις πολυσυζητημένες φωτογραφίες – με τον ίδιο στον Σινικό Τείχος και με τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα σε ένα ασυνήθιστα αποκαλυπτικό φόρεμα; Μια αναβαθμισμένη συμφωνία με την Cosco για το λιμάνι του Πειραιά, ξέρετε αυτή η συμφωνία που την περασμένη εβδομάδα κόντεψε να τιναχτεί στον αέρα από τον υπουργό

Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.

Τι θα είναι όμως αυτή η αναβαθμισμένη συμφωνία; Νέες επενδύσεις με επίκεντρο το λιμάνι του Πειραιά, ύψους σχεδόν μισού δισ. ευρώ, με την υπόσχεση μάλιστα ότι θα γίνει σύντομα ένα νέο Χονγκ Κονγκ: προβλήτα για κοντέινερ, ενίσχυση της κρουαζιέρας, αναβάθμιση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και πάρκινγκ στάθμευσης αυτοκινήτων, 31.000 θέσεις εργασίας και αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 0,8%!

Τι θέλουν όμως για όλα αυτά οι σύντροφοι κομμουνιστές της Λαϊκής Κίνας; «Καλό θα ήταν να μην έχουμε τόσο πολλές απεργίες. Θα κάνουμε επαφές με τα συνδικάτα και θα συμμορφωθούμε με τις εργασιακές σχέσεις. Ποντάρουμε σ’ αυτό» ανέφερε ο Σου Λιρόνγκ, ο ισχυρός άνδρας της Cosco, στον κ. Τσίπρα, επαναλαμβάνοντας ότι επιζητεί τη βοήθεια της κυβέρνησης σε αυτό. Λίγο αργότερα ο Πρωθυπουργός απαντούσε πολύ διπλωματικά ότι «η πρόθεση της Cosco να σεβαστεί την ελληνική νομοθεσία είναι κάτι σημαντικό και κάτι που εμπίπτει στις αρχές σας, καθώς οι απεργίες αποτελούν μία φυσική εξέλιξη όταν οι εργαζόμενοι δεν είναι ευχαριστημένοι». Τα «Νέα» στον τίτλο του σχετικού ρεπορτάζ το έθεσαν πολύ σωστά: «Ευρωπαϊκό Χονγκ Κονγκ αλλά χωρίς απεργίες»…

Κατά τα άλλα τα επενδυτικά σχέδια της Cosco είναι όντως εντυπωσιακά:

– Ενίσχυση της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά. Θα βελτιωθούν οι υποδομές ώστε το λιμάνι να μπορεί να υποδεχθεί τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου. Γι’ αυτό θα γίνει επέκταση και αναβάθμιση ώστε ο Πειραιάς να υποδέχεται κρουαζιερόπλοια 4.000 θέσεων και το λιμάνι να έχει βάθος μεγαλύτερο των 12,5 μέτρων. Παράλληλα θα ανεγερθεί κτίριο για την υποδοχή περίπου 10.000 τουριστών. Η συγκεκριμένη επένδυση σύμφωνα με τους Κινέζους θα αυξήσει τον αριθμό των τουριστών στην Ελλάδα κατά 3 εκατομμύρια. Πρόκειται για μία επένδυση προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ.
– Αναβάθμιση του λιμανιού και ειδικότερα της πρώτης προβλήτας με δημιουργία υποδομών, δηλαδή αποθηκών που θα υποδέχονται περισσότερα κοντέινερ. Οι υπεύθυνοι της COSCO εκτιμούν ότι σε συνδυασμό με τις προβλήτες δύο και τρία θα μπορούν στο λιμάνι του Πειραιά να τοποθετούνται τουλάχιστον 10.000 κοντέινερ. Η συγκεκριμένη επένδυση εκτιμάται στα 100 εκατομμύρια ευρώ.
– Θα προχωρήσει επένδυση στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Θα δημιουργηθεί μεγαλύτερη δεξαμενή με χωρητικότητα 300.000 τόνους που θα εξυπηρετεί τα μεγαλύτερα πλοία του κόσμου, ενώ συγχρόνως θα εξυπηρετεί υπηρεσίες θαλάσσιου εξοπλισμού. Σύμφωνα με τον κάπτεν Σου η συγκεκριμένη επένδυση είναι της τάξης των 100-200 εκατομμυρίων ευρώ.
– Θα δημιουργηθεί σταθμός οχημάτων με βάση την εκτίμηση της μεγάλης κινητικότητας στο λιμάνι του Πειραιά. Σήμερα δεν υπάρχει μεγάλος εσωτερικός χώρος για τη στάθμευση αυτοκινήτων και σύμφωνα με τους κινέζους επενδυτές θα δημιουργηθεί μεγάλο πάρκινγκ αυτοκινήτων – το μεγαλύτερο σε μεσογειακό λιμάνι -, έργο προϋπολογισμού 50-100 εκατομμυρίων ευρώ. Θα έχει χωρητικότητα 20.000 αυτοκινήτων.

Αυτά μένουν λοιπόν από αυτό το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα; Ισως. Πιθανότατα όμως οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους επιχειρηματίες της κινεζικής υπερδύναμης – υπήρξαν εξάλλου και κάποιες συμφωνίες με την Alibaba και τη ZTE – να σηματοδοτούν κάτι ευρύτερο, μεγαλύτερο και από αυτά ακόμα τα μεγαλεπήβολα επενδυτικά πλάνα που του παρουσίασαν οι Κινέζοι με αντάλλαγμα την εξασφάλιση της «εργασιακής ειρήνης». Οπως το έθεσε η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία θυμήθηκε την επέτειο του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 και την απουσία του Πρωθυπουργού από την Αθήνα, μιλάμε πλέον για έναν «νέο Τσίπρα» που δεν αντιμετωπίζει τους επενδυτές ως «εχθρούς του έθνους».

Εγραψε λοιπόν η FAZ: «Προληπτικά ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε την επέτειο μακριά (από την Αθήνα). Ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα για το Grexit στις 5 Ιουλίου 2015 όπου ο πρωθυπουργός της Ελλάδας άφησε τους συμπολίτες του να αποφασίσουν για τους όρους που συνόδευαν την επιπλέον ευρωπαϊκή οικονομική ενίσχυση και τους συνέστησε να μη δεχθούν την προσφορά των χρηματοδοτών, ο ίδιος βρισκόταν σε διαφημιστική καμπάνια στην Κίνα. Την ώρα που το ελληνικό σωματείο ΑΔΕΔΥ βρισκόταν στην πλατεία Συντάγματος μπροστά από το κοινοβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, της οποίας παλαιότερα θα ηγούνταν ο ίδιος ο Τσίπρας, ο πρωθυπουργός προσπαθούσε να σαγηνεύσει στο Πεκίνο πιθανούς και πραγματικούς επενδυτές. Το γεγονός ότι οι επενδυτές δεν αντιμετωπίζονται πλέον ως εκμεταλλευτές και εχθροί του έθνους αλλά ως ευκαιρία συνιστά μια από τις πιο αξιοσημείωτες αλλαγές στη ζωή του νέου Τσίπρα»…

The post Οι Κινέζοι ζήτησαν από τον «νέο» Τσίπρα έναν Πειραιά χωρίς απεργίες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα