Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν πακέτο κυρώσεων για τη Βενεζουέλα

Κυρώσεις σε βάρος φυσικών προσώπων στη Βενεζουέλα σχεδιάζει να επιβάλει η κυβέρνηση Τραμπ, υπό τη σκιά της βίαιης καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από την κυβέρνηση Μαδούρο, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters.

Υπάρχει περίπτωση οι ποινές να ανακοινωθούν ακόμα και εντός των επόμενων ωρών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα αποδίδονται σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Είναι γεγονός ότι τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους έπειτα από σχεδόν δύο μήνες οδομαχιών και

ταραχών στη λατινοαμερικανική χώρα. Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν καθημερινά κατά της κυβέρνησης Μαδούρο στην πρωτεύουσα Καράκας και άλλες πόλεις. Επίσης, το καθεστώς Μαδούρο έχει αναβάλει επ’ αόριστον τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση που ήταν προγραμματισμένες για πέρυσι και έχει ελαχιστοποιήσει τις εξουσίες της Βουλής, η οποία ελέγχεται από την αντιπολίτευση.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο κ. Μαδούρο επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν και τον ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα.

Ο ρώσος πρόεδρος ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στις προσπάθειες για αποκατάσταση της «κανονικότητας», όμως επισήμανε ότι τα προβλήματα θα πρέπει να επιλυθούν «εντός του νόμου» και σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας.

The post Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν πακέτο κυρώσεων για τη Βενεζουέλα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα