Οι χοντροκομμένοι «Ράδιο Αρβύλα»

Θυμάμαι το «Κομφούζιο», την παρέα των νέων που βγήκε στον τηλεοπτικό αέρα στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Για όσους ήμασταν τότε πιτσιρικάδες ήταν ό, τι πιο γαμάτο υπήρχε. Θυμάμαι με πόση χαρά περίμενα την εκπομπή να ξεκινήσει και πόσο πολύ είχα ταυτιστεί με εκείνες τις μούρες που έβλεπα στην οθόνη.

Κι ακόμα, θυμάμαι τους «Α.Μ.Α.Ν.» που ακολούθησαν, τους: Αντώνη Μας Αφησες Νωρίς. Μια χαρά τα περνούσα και με αυτούς, τον Αντώνη Κανάκη και τον Σωτήρη Καλυβάτση. Και το 2000 που μπήκε στην παρέα τους αυτό το φοβερό παιδί,

ο Γιάννης Σερβετάς κι η εκπομπή έγινε «ΑΜΑΝ, τα Καθάρματα», πάλι καλά τα περνούσα βλέποντάς τους.

Βέβαια, το 2000 ήμουν ακόμα πιτσιρίκι. Και δεν με ένοιαζε και τόσο που η συγκεκριμένη παρέα στήριζε το τηλεοπτικό της προϊόν στην πλάκα, δεν με ένοιαζε που δεν μου έδινε δουλεμένο αστείο, αλλά κυρίως μπουφόνικα σκετσάκια φτιαγμένα με προχειρότητα και μπόλικη καφρίλα. Το χύμα στυλ τους, τη μπαλαφάρα τους, το καφριλοαστείο τους, τα έβρισκα χαριτωμένα στην ηλικία μου.

Στο YouTube βλέπεις χίλιες φορές καλύτερα σκετσάκια και από ανθρώπους που έχουν πολύ λιγότερα μέσα

Υποθέτω ότι ένας ωριμότερος από μένα δεν το έβλεπε έτσι. Για την ακρίβεια, υποπτεύομαι ότι όποιος ήξερε τότε από κωμωδία και σάτιρα, δεν βρήκε ποτέ ωραίο ούτε το «Κομφούζιο», ούτε την εξέλιξή του. Υποπτεύομαι επίσης ότι ο κωμικός που σέβεται τον εαυτό του δεν θεωρεί συναδέλφους του τον Αντώνη Κανάκη και την παρέα του.

Οι «Ράδιο Αρβύλα» που βλέπω σήμερα δεν είναι μια παρέα χαριτωμένη. Γιατί πόσο χαριτωμένος μπορεί να είναι ένας σαράντα plus που επιμένει στην χοντροκομμένη και καφρίλικη πλάκα; Που, ενώ έχει τα μέσα να εξελίξει τη δουλειά και τον εαυτό του – είναι τόσα χρόνια στο κουρμπέτι κάνοντας, υποτίθεται, σάτιρα – παρόλα αυτά μένει στο ίδιο μοτίβο κι επιμένει στα προχειροφτιαγμένα σκετσάκια. Στο YouTube βλέπεις χίλιες φορές καλύτερα σκετσάκια και από ανθρώπους που έχουν πολύ λιγότερα μέσα.

Οι πιτσιρικάδες που αγαπήσαμε την παρέα των «Α.Μ.Α.Ν.» μεγαλώσαμε, αλλά οι «Α.Μ.Α.Ν.» μοιάζουν να έχουν μείνει στην ηλικία της ανωριμότητας. Το διαπίστωσα ακόμα μια φορά στο βίντεο όπου σατιρίζουν την οικογένεια Πατούλη, με το οποίο γίνεται ο κακός χαμός. Το είδα και σκέφτηκα, τι θα ένιωθα αν τρόλαρε εμένα ένα τέτοιο βίντεο; Θα με ενοχλούσε; Δεν ξέρω.

Ανεξαρτήτως όμως του αν μ’ ενοχλούσε ή όχι το τρολάρισμα, το σίγουρο είναι ότι δεν θα έβρισκα αστεία μια χοντροκομμένη πλάκα. Που επιπλέον, της λείπει και κωμικό point: για ποιο λόγο να παίζει μια μπάντα σε κάθε έκφανση της ζωής των Πατούληδων; Για το χρυσό τους σαλόνι δεν τους σατιρίσαμε όλοι;

ΥΓ: Είμαι σίγουρη ότι οι πιτσιρικάδες που αγαπούν τους «Ράδιο Αρβύλα» θα με μισήσουν.

The post Οι χοντροκομμένοι «Ράδιο Αρβύλα» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
ραδιο αρβυλα
Τυχαία Θέματα