Ο Βαρουφάκης ετοιμάζεται για την Ευρωβουλή – και λέει ότι δεν απείλησε ποτέ με Grexit!

Την απόφαση του να κατέβει στις ευρωεκλογές το κίνημά του, το DiEM25, γνωστοποίησε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και στην εκπομπή «Αυτοψία».

«Δεν θα κρατούσα τίποτα από τη θητεία μου ως υπουργός, δεν έχεις εξουσία ως πρωθυπουργός ή ως υπουργός στην Ελλάδα, είμαστε σε μια ιδιότυπη κατάσταση όπου ο δήμαρχος Φιλιατρών έχει περισσότερη εξουσία από τον πρωθυπουργό», σημείωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών,

ο οποίος μάλιστα υποστήριξε ότι δεν απείλησε με Grexit αλλά αρνήθηκε να πάρει δάνειο που δεν θα μπορούσε να αποπληρωθεί.

Προφανώς στο μυαλό του κ. Βαρουφάκη τα σχέδια για χακάρισμα των ΑΦΜ, για πληρωμές με παράλληλο νόμισμα και το Plan X, δεν συνιστούν απειλή για έξοδο από το ευρώ. Και φυσικά δεν συνιστούν «απειλή» για Grexit τα SMS που έστελνε στον Αλέξη Τσίπρα με τις συζητήσεις για έξοδο από την Ευρωζώνη ήδη από τον Μάιο του 2015…

Ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε πως εκείνο που τον ενόχλησε περισσότερο ήταν τα συντροφικά μαχαιρώματα. Υπενθύμισε πως μετά την παραίτηση του από την κυβέρνηση, λίγες μέρες μετά μέσα ενημέρωσης τον κατηγορούσαν όταν δεν είχε «plan B», εναλλακτικό σχέδιο, και κατόπιν τον κατηγορούσαν επειδή… είχε – όπως και πολλοί συνάδελφοι του.

Σε άλλα σημεία της συνέντευξής του και αναφερθείς στη θητεία του σε κυβερνητικό θώκο, σημείωσε πως στον αποψιλωμένο δημόσιο τομέα βρήκε εργαζόμενους-ήρωες.

The post Ο Βαρουφάκης ετοιμάζεται για την Ευρωβουλή – και λέει ότι δεν απείλησε ποτέ με Grexit! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα