Ο Τσίπρας έκανε «μασάζ» στους βουλευτές του με… σεξουαλικά υπονοούμενα

15:30 5/5/2017 - Πηγή: Protagon

Με αστεϊσμούς, ατάκες, σεξουαλικά υπονοούμενα και γελάκια και βεβαίως γενικόλογα συνθήματα ενάντια στο «παλαιό πολιτικό κατεστημένο» επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι της Παρασκευής, να υπερασπιστεί τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, οι οποίοι βέβαια κατά τον Πρωθυπουργό συνεχίζουν «να μην είναι φίλοι μας».

Ολο αυτό το σόου, το «μασάζ» όπως λέγεται στην αργκό του πολιτικού ρεπορτάζ, έδωσε τη δυνατότητα στους κυβερνητικούς βουλευτές να καταχειροκροτήσουν ενθουσιασμένοι τον κ. Τσίπρα, προμηνύοντας ότι στις 17 Μαΐου θα ψηφίσουν τις περικοπές στις συντάξεις και στο αφορολόγητο, κάτι για το οποίο μέχρι και πριν από δύο χρόνια ήταν διατεθειμένοι να κηρύξουν επανάσταση.

Μιλώντας προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι η συμφωνία είναι δύσκολη. Ομως επέμεινε ότι δίνει στη χώρα προοπτικές εξόδου από την κρίση. «Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μία ισορροπημένη συμφωνία» επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, παραδεχόμενος όμως ότι «κάθε συμφωνία περιέχει και το στοιχείου του συμβιβασμού».

«Υπάρχουν σημεία που δεν αποτελούσαν επιλογή μας. Σε κάποια σημεία κερδίσαμε πράγματα που θα δώσουν ανάσα σε εκατομμύρια συμπολίτες μας και σε κάποια αναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε» είπε, σαν ηχώ των όσων είχε πει μια μέρα πριν στο Υπουργικό.

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

«Πολιτικοποιήσαμε τη διαπραγμάτευση δημιουργώντας συμμαχίες, είχαμε σχέδιο, κρατήσαμε την ψυχραιμία και είχαμε εξαιρετικά αποτελέσματα στην οικονομία διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες» υπογράμμισε.

Ασφαλώς μεγάλο μέρος της ομιλίας του κ. Τσίπρα δεν αφορούσε αυτήν καθεαυτήν τη συμφωνία και τα επώδυνα μέτρα, αλλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Είναι πιο εύκολο να επιτίθεσαι σε έναν πολιτικό αντίπαλο από το να υπερασπίζεσαι τις περικοπές των συντάξεων.

Ο Πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στα αντίμετρα και εξαπέλυσε γενικευμένη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επειδή δήλωσε πως δεν θα τα ψηφίσει. Δεσμεύθηκε επίσης ο κ. Τσίπρας απαντώντας και πάλι στον πρόεδρο της ΝΔ, πως στο τέλος του έτους «θα δώσουμε ένα μέρος από την υπεραπόδοση των πλεονασμάτων».

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος και για το χρέος, λέγοντας πως αποτελεί «υποχρέωση των δανειστών να δώσουν μέτρα ελάφρυνσης».

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «απεγνωσμένο», φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τον κατηγορήσει ότι «λέει ψέματα για τη συμφωνία»:

«Μας είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν μόνο αν πιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα 5,5%. Τι άλλο θα ακούσουμε πια από τον απεγνωσμένο κ. Μητσοτάκη; Λέει ψέματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Μέσα στην απελπισία του ο άνθρωπος που καταψήφισε την εφάπαξ 13η σύνταξη ήρθε να μας προτείνει να δώσουμε τώρα άλλο τόσο από αυτό που δώσαμε. Τι έγινε ξαφνικά και έγινε τόσο κουβαρντάς ο κ. Μητσοτάκης; Ωραίος μάγκας ο κ. Μητσοτάκης, εύκολη η πλειοδοσία. Αλλά όπως είπε ένας πιστός στρατιώτης της παράταξης του: Τζάμπα μάγκας», συνέχισε.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον κ. Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός διερωτήθηκε τι θα πράξει όταν η συμφωνία έρθει στη Βουλή και αν θα ψηφίσει τα αντίμετρα. «Από ό,τι μαθαίνω θα τα καταψηφίσει γιατί λέει ότι αυτά είναι ψίχουλα. Είναι πολύ large ο ίδιος για να αξιολογεί τι είναι σημαντικό για τους φτωχούς και τους μικρομεσαίους», ανέφερε.

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι η ΝΔ «μας έλεγε “υπογράψτε, χωρίς αντίμετρα και χωρίς το χρέος”» και εκτίμησε ότι το πιο σημαντικό είναι πως για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια υποσχέσεων (από το Eurogroup του 2012) οι δανειστές βρίσκονται μπροστά στην υποχρέωση να προχωρήσουν άμεσα σε ουσιαστικά μέτρα απομείωσης του χρέους, υπονοώντας ότι εκείνος πέτυχε αυτό που ήθελε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Εμείς πιάσαμε υπέρ πλεόνασμα, αυτοί με τα 61 δισ. στόχων τι πιάσανε;» αναρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός και στο σημείο αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασαν σε γέλια. «Επιασαν αυτό που έπιασαν, για αυτό χαμογελάτε» τους είπε ο κ. Τσίπρας. Πολιτικός πολιτισμός…

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο εκλογών λέγοντας ότι αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας «γιατί τα αντίμετρα εμείς τα φέραμε, τα μέτρα για το χρέος εμείς τα καταφέραμε, την επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας εμείς την καταφέραμε, την έξοδο από τα Μνημόνια εμείς θα την καταφέρουμε». «Θα κριθούμε ανοιχτά γιατί εμείς ξαναστήνουμε τη χώρα στα δικά της πόδια με επώδυνους συμβιβασμούς απέναντι σε αυτούς που τη λεηλάτησαν».

ΝΔ:«Τσίπρας είναι και τσίπα δεν έχει πάνω του…»

Εντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου σχολίασε την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας τι έλεγε πριν από ακριβώς έναν χρόνο ο κ.Τσίπρας και κατηγορώντας τον ότι επαναλαμβάνει το «ίδιο ψέμα». Ολόκληρη η ανακοίνωση έχεις ως εξής:

«Ο κ. Τσίπρας απέδειξε, για μια ακόμη φορά, πως διαθέτει πλεόνασμα θράσους για να κοροϊδεύει εν ψυχρώ την ελληνική κοινωνία που στενάζει.

Και τώρα που λέει ότι «έκλεισε ένας κύκλος» του θυμίζουμε ότι το ίδιο ακριβώς έλεγε και πέρυσι στις 22 Μαΐου 2016:

“Σήμερα, παίρνουμε τις τελευταίες δύσκολες αποφάσεις. Το επόμενο διάστημα θα είναι ένα διάστημα διαφορετικό, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες”.

Σήμερα, επανέλαβε το ίδιο ψέμα.

Κανείς, όμως, πλέον δεν τον πιστεύει. Φέρνει το τέταρτο Μνημόνιο με σκληρά μέτρα για τον ελληνικό λαό, κόβοντας κατά μέσο όρο δυο συντάξεις, επιβαρύνοντας με νέους φόρους όλους τους Έλληνες. Δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια, χωρίς να εξασφαλίζει καν την χρηματοδότησή της.

Ο κ. Τσίπρας ”αγαπάει” τους φτωχούς, γι’ αυτό φροντίζει να γίνονται διαρκώς περισσότεροι. Έχει το θράσος να μιλάει για αντίμετρα, όταν για να ενεργοποιηθούν, ύστερα από τρία χρόνια, πρέπει να στύψει σαν λεμονόκουπα όλους τους Έλληνες.

Αν είχε ίχνος ευαισθησίας για τον ελληνικό λαό και όχι για την καρέκλα του, θα αποδεχόταν την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μια πρόταση ρεαλιστική, μετρημένη, που ανακουφίζει έστω και λίγο όλους τους Έλληνες. Αλλά είπαμε ”Τσίπρας είναι και τσίπα δεν έχει πάνω του…”».

ΔΗΣΥ: «Εχει θράσος ο «Πινόκιο»»

Ιδιαίτερα καυστική ήταν και η τοποθέτηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «Ο Πρωθυπουργός αλυσοδένει τη χώρα με το 4ο Μνημόνιο και την εγκλωβίζει στο δίλημμα ‘’Grexit ή διαρκής λιτότητα’’, έχει το θράσος να μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια. Ο ‘’Πινόκιο’’ στην … χώρα των θαυμάτων …» σχολίασε.

ΚΚΕ: «Οι κορώνες δεν κρύβουν τη ζούγκλα»

«Ούτε τα «αντίμετρα» της εξαθλίωσης και της στήριξης του κεφαλαίου, ούτε οι κορώνες περί «εξόδου απ’ τα Μνημόνια» μπορούν να συγκαλύψουν αυτό που ζει ο ελληνικός λαός, τη νέα σφοδρή επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματά του, καθώς και την εργασιακή ζούγκλα, που φτάνει μέχρι την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας», αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από κει και πέρα, ο Πρωθυπουργός προσπαθεί απεγνωσμένα και με κάθε ευκαιρία να εμφανίζεται ως πολιτικός αντίπαλος των «δανειστών» και του παλιού δικομματισμού των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να κρύψει ότι συνεχίζει επάξια και υλοποιεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, υπέρ του κεφαλαίου», καταλήγει η ανακοίνωση του Περισσού.

Το Ποτάμι: «Νέα θεαματική τούμπα σε λίγες ώρες»

Τις χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θύμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, για να καταδείξει την αντίφαση των λεγομένων Τσίπρα. Αναφέρει η ανακοίνωση του κ. Τσιόδρα:

«Ο κ. Τσίπρας χθες στο υπουργικό συμβούλιο: «Ισχύει στο ακέραιο, ότι χωρίς λύση για το χρέος δεν υφίστανται μέτρα. Μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Μαΐου θα πρέπει να έχουν σαφώς περιγραφεί τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος».

Ο κ. Τσίπρας σήμερα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι δανειστές βρίσκονται μπροστά στην υποχρέωση να προχωρήσουν άμεσα σε ουσιαστικά μέτρα ρύθμισης του χρέους».

Μέσα σε λίγες ώρες πέταξε το αυστηρό ύφος. Ούτε προθεσμίες, ούτε απειλές, ουτε veto. Άλλη μια θεαματική τούμπα, από αυτές στις οποίες ειδικεύεται. Τι μεσολάβησε; Οι δηλώσεις Σόιμπλε και ευρωπαίων, ότι πρώτα θα ψηφιστούν τα μέτρα και μετά θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος και οι όποιες αποφάσεις θα εφαρμοστούν μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018. Κι έσπευσε να μαζέψει αυτά που με στόμφο μόλις χθες είχε εξαγγείλει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

Υπάρχουν ακόμη κάποιοι που παίρνουν στα σοβαρά όσα λέει;».

The post Ο Τσίπρας έκανε «μασάζ» στους βουλευτές του με… σεξουαλικά υπονοούμενα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
τσιπρας, βουλευτες, αλέξης τσίπρας, συριζα, μαΐου, νεα δημοκρατια, χρεος, βουλη, σαμαρας, μνημονιο, δίλημμα, ΚΚΕ, νέα, ζούγκλα, λύση, veto, σόιμπλε, protagon, Αντωνης Σαμαρας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποτελεσματα πανελληνιων 2011, Καλή Χρονιά, αργιες 2012, μνημονιο 2, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, μνημονιο 3, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, αποτελεσματα, ζούγκλα, αφορολογητο, ηχω, ιχνος, οικονομια, πλαισιο, ψεμα, ψεματα, protagon, ανθρωπος, γινονται, διαστημα, δυνατοτητα, δειτε, δηλωσεις, δίλημμα, εγινε, ευκαιρια, ευκολο, ειπε, εφαπαξ, ιδια, ιδιο, υφος, θρασος, θυμισε, ομιλια, λύση, ληξη, μαΐου, μητσοτακης, ομαδα, ουσιαστικα, συζητηση, συνεχεια, συνταξη, σόιμπλε, σοου, συνθηματα, σχεδιο, τι ειναι, τρια, φτανει, φορα, ψυχραιμια, ωρες, δημητρης, δικαιωματα, ειπαμε, φιλοι, γελια, χωρα, ιδιαιτερα, κυριακου, μπροστα, ποδια, protagon.gr, τουμπα, βεβαιως
Τυχαία Θέματα