Ο Τραμπ αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή επειδή κάνει κρύο!

Με ένα αμφιλεγόμενο αστείο, που προδίδει τις απόψεις, την αδιαφορία αλλά και την άγνοιά του για το περιβάλλον, υποδέχτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ την πληροφορία ότι η ανατολική ακτή των ΗΠΑ θα περάσει μία από τις πιο ψυχρές Πρωτοχρονιές των τελευταίων ετών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και στο παρελθόν έχει αμφισβητήσει σοβαρά την κλιματική αλλαγή και την επίδραση του ανθρώπου σε αυτή. Κάποια στιγμή έφθασε να δηλώσει ότι η κλιματική αλλαγή πρόκειται για «εφεύρεση» της Κίνας!

Τώρα

επιστρατεύει το αμφιβόλου ποιότητας χιούμορ του για να πει ότι για να αντιμετωπίσουμε το ψύχος θα πρέπει να «δανειστούμε» λίγη από την υπερθέρμανση του πλανήτη – μια έμμεση αμφισβήτηση για την κλιματική αλλαγή (προφανώς επιλέγει να αγνοεί την προβολή των επιστημόνων ότι η υπερθέρμανση μπορεί να προκαλέσει και νέα εποχή παγετώνων).

In the East, it could be the COLDEST New Year’s Eve on record. Perhaps we could use a little bit of that good old Global Warming that our Country, but not other countries, was going to pay TRILLIONS OF DOLLARS to protect against. Bundle up!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) December 29, 2017

«Στα ανατολικά, μπορεί και να είναι η παραμονή της ΠΙΟ ΚΡΥΑΣ παραμονής Πρωτοχρονιάς που έχει ποτέ καταγραφεί. Ισως θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο αυτήν την παλιά καλή υπερθέρμανση του πλανήτη από την οποία η χώρα μας, αλλά καμία άλλη χώρα, ετοιμαζόταν να πληρώσει ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ για να προστατευθεί. Ντυθείτε καλά!», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Το tweet ήδη προκάλεσε καταιγίδα αντιδράσεων χρηστών του Twitter όπως και επιστημόνων, που αποπειράθηκαν να εξηγήσουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Η κλιματική αλλαγή είναι πάρα πολύ πραγματική ακόμη και αν κάνει κρύο έξω από τον Πύργο Tραμπ αυτήν τη στιγμή. Με τον ίδιο τρόπο, εξακολουθεί να υπάρχει πείνα στον κόσμο, ακόμη και αν μόλις φάγατε ένα Big Mac», απάντησε στο Twitter ο διευθυντής της Ακαδημίας Επιστημών της Καλιφόρνια, ο Τζον Φόλεϊ.

Η βουλευτής των Δημοκρατικών της πολιτείας της Ουάσινγκτον Πραμίλα Τζαγιαπάλ έγραψε ότι το 2017 «καταγράφηκαν περί τα τρία ρεκόρ ζέστης στις Ηνωμένες Πολιτείες για κάθε ρεκόρ ψύχους». Oι μετεωρολογικές συνθήκες δεν είναι το ίδιο με το κλίμα. Ο πρόεδρος θα έπρεπε να μπορεί να το κατανοήσει αυτό. Δεν είναι δύσκολο».

In 2017, there were about three record high temperatures in the U.S. for every record low temperature. Weather is not the same as climate. The president should be able to understand that. It isn't hard. https://t.co/piwHcvZWbH https://t.co/7EFkR5SmUN

— Rep. Pramila Jayapal (@RepJayapal) December 29, 2017

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό, το 2017 θα είναι το θερμότερο έτος που έχει ποτέ καταγραφεί στην ιστορία, ακολουθώντας ένα πολύ θερμό 2016. Πολλές από τις θερμότερες καταγεγραμμένες χρονιές είναι μετά το 2000, μία από τις σαφέστερες ενδείξεις για την κλιματική αλλαγή.

Αυτές τις ενδείξεις φαίνεται να αγνοεί η κυβέρνηση Τραμπ, η οποία έχει αποσύρει την κλιματική αλλαγή από την λίστα των απειλών για τις ΗΠΑ ενώ επανέφερε την εκμετάλλευση του άνθρακα, των αποθεμάτων φυσικού αερίου και σχιστολιθικού πετρελαίου σε προστατευόμενες περιοχές.

The post Ο Τραμπ αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή επειδή κάνει κρύο! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα