Ο «σοσιαλισμός» του Γιάννου

Υπάρχει μία ατάκα του Γιάννου Παπαντωνίου που παίζει στα ραδιόφωνα, αλλά και με τα νεύρα μας. «Για τον σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι». Την είχε εκστομίσει σε κάποιο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Από κάτω χειροκρότησαν.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου πάει στη φυλακή, συνοδευόμενος μάλιστα από τη σύζυγό του. Κατηγορούνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και μίζες ύψους

2,8 εκατ ελβετικών φράγκων που βρέθηκαν στους λογαριασμούς τους, αλλά όχι και στις δηλώσεις «πόθεν έσχες». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πρόκειται για χρήμα που δόθηκε κάτω από το τραπέζι για την αναβάθμιση έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, το 2003, όταν ο κ. Παπαντωνίου ήταν υπουργός Εθνικής Αμυνας. Κατά τους εισαγγελείς, η συγκεκριμένη σύμβαση ήταν επιβλαβής για τα συμφέροντα του Δημοσίου, ωστόσο το αδίκημα της απιστίας έχει πλέον παραγραφεί. Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι η σύμβαση ήταν επωφελής για την εθνική ασφάλεια και τον προϋπολογισμό. Και όσον αφορά τα ελβετικά φράγκα στον λογαριασμό του, είπε στους ανακριτές ότι έχουν άγνοια για το πώς λειτουργεί το διεθνές τραπεζικό σύστημα. Σε αυτό έχει σίγουρα δίκαιο, όταν βρίσκεσαι με τόσο χρήμα στους λογαριασμούς σου, ξέρεις κάτι παραπάνω. Προφανώς οι ανακριτικές Αρχές θεώρησαν ότι το ζεύγος είναι ύποπτο φυγής και τους έστειλαν στη φυλακή.

Προσπαθώ να φανταστώ πώς θα πήρε την είδηση ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Υποθέτω θα χαμογέλασε. Θα έδινα πολλά ελβετικά φράγκα για να μάθω τι είπε ο Κώστας Σημίτης. Δεν θα του είναι εύκολο. Μία ο Ακης, μία ο Μαντέλης, μία ο Τσουκάτος, ήρθε και τώρα ο Γιάννος, ο αρχιτέκτονας της ΟΝΕ, το χαμογελαστό πρόσωπο της εθνικής ευμάρειας, να μας θυμίσει, με τον τρόπο του, ότι ο «εκσυγχρονισμός» έμπαζε από κάπου. Και όχι μόνο ο «εκσυγχρονισμός».

Επρεπε να περάσουν δεκαπέντε χρόνια για να ανοίξουν τα τεφτέρια του Γιάννου. Αν, όντως, έχει πάρει τις μίζες, το διάστημα έφτανε για να τις χαρεί και να τις γλεντήσει όπως ήθελε. Μα, δεκαπέντε χρόνια;

Ασφαλώς τώρα θα αρχίσει το γλέντι. Θα γελάσουν τα μουστάκια του Πολάκη. Δικαίως. Από τη στιγμή που ο κόσμος και ο χρόνος χωρίστηκαν ανάμεσα στο πριν και στο μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση θα εύχεται ο Παπαντωνίου να μάθει τα αποτελέσματα των εκλογών από τον δεσμοφύλακα. Και με την αγωνία του φιλάθλου, να ρωτήσει να μάθει τι έκανε ο σοσιαλισμός.

The post Ο «σοσιαλισμός» του Γιάννου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα