Ο Σκουρλέτης παραδέχεται ότι έχει διαρραγεί η σχέση εμπιστοσύνης της κοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η συνέντευξη του Πάνου Σκουρλέτη στην «Εφ. Συν.» ήταν γεμάτη από δηλώσεις που θα ανέμενε κανείς από τον γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Η βελόνα στη ΝΔ έχει κολλήσει στην εποχή του Σαμαρά». Προειδοποίηση προς τον Πάνο Καμμένο: «Οι συνεχείς δηλώσεις εκ μέρους του κυβερνητικού μας εταίρου μάς αποπροσανατολίζουν και κατασπαταλούν το πολιτικό μας κεφάλαιο». Και ευχολόγια: «Η τελευταία περίοδος της θητείας

της κυβέρνησης συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να είναι η πλέον γόνιμη και επωφελής για την οικονομία και τη κοινωνία».

Ωστόσο είχε και μια παραδοχή, με κάποιο ασυνήθιστο πολιτικό στίγμα για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και τους σχεδιασμούς της ομάδας του Μαξίμου. Μιλώντας στον Δημήτρη Τερζή της «Eφ. Συν.», ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και νυν γραμματέας της ΚΕ ανέφερε ότι «το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί από τη δυνατότητά του να αποκαταστήσει τη σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε αυτόν και την κοινωνία».

Αυτή η δήλωση του κ. Σκουρλέτη περί ανάγκης αποκατάστασης της σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία συνιστά μια πρώτη επίσημη παραδοχή ότι αυτή η σχέση έχει διαρραγεί – μια οδυνηρή διαπίστωση για ένα κόμμα που εξελέγη εις το όνομα των κινημάτων και της κοινωνίας που πρέπει «να μείνει όρθια».

Το να διατυπώνει κάτι τέτοιο –από τις σελίδες ενός φιλοκυβερνητικού φύλλου όπως η «Εφ. Συν.»– ο γραμματέας του κόμματος έχει μια ξεχωριστή σημασία.

Παρατηρητές των εξελίξεων στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι είναι ένα μήνυμα του γραμματέα της ΚΕ καθώς έχει φανεί ότι πλέον στο κόμμα κυριαρχεί η ομάδα Παππά (βλέπε ψηφοφορία για Πολιτική Γραμματεία) αλλά και το γεγονός ότι για να αποκατασταθεί η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία, εφόσον κάτι τέτοιο είναι πια δυνατό, αυτό πρέπει να γίνει μέσα από τις πράξεις της όλο και πιο κλειστής ομάδας του Μαξίμου. Στην οποία ο κ. Σκουρλέτης δεν συγκαταλέγεται…

The post Ο Σκουρλέτης παραδέχεται ότι έχει διαρραγεί η σχέση εμπιστοσύνης της κοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα