Ο Λυκούδης αισθάνεται ότι έχει διαφορετικές πολιτικές πλεύσης από το Ποτάμι

Η Κεντροαριστερά και η ανασυγκρότηση της εξελίσσεται σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά το αισιόδοξο καλοκαίρι (όσον αφορά τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ – Ποταμιού), το φθινόπωρο ενέσκηψε βαρύ και μελαγχολικό. Παρά το κείμενο της Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου και τις συναντήσεις στελεχών, το πολυαναμενόμενο ραντεβού Φώφης Γεννηματά – Σταύρου Θεοδωράκη δεν έγινε ποτέ. Απεναντίας οξύνθηκε η αντιπαράθεση με εκατέρωθεν δηλώσεις και τοποθετήσεις

δημιουργώντας τελικά ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα. Ως επακόλουθο άρχισαν και οι αμφισβητήσεις και διαφοροποιήσεις στελεχών όσον αφορά στις στρατηγικές, στους χειρισμούς και στο τι μέλλει γενέσθαι.

Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής Α’ Αθηνών Σπύρος Λυκούδης, έκανε λόγο την Πέμπτη για σαφείς, πολιτικού χαρακτήρα αποστάσεις σε βασικές πολιτικές επιλογές του Ποταμιού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στα ζητήματα πολιτικής στρατηγικής μέσα στο Ποτάμι, έχω αρχίσει να αισθάνομαι ότι έχω διαφορετικές πολιτικές πλεύσης».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» και στο ερώτημα εάν όντως υπάρχει απόσταση στις θέσεις των μεταρρυθμιστών με το Ποτάμι, ο κ. Λυκούδης είπε ότι «με το Ποτάμι έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και εξαιρετικές φιλικές σχέσεις και με όλους όσοι υπηρετούμε την ΚΟ. Ομως, έχουν αρχίσει και δημιουργούνται σαφείς, πολιτικού χαρακτήρα αποστάσεις σε βασικές πολιτικές επιλογές, σε σχέση με θέματα πολιτικής στρατηγικής».

Πρόσθεσε: «Αισθάνομαι ότι έχω διαφορετικές πλεύσεις που δεν είναι κακό, αλλά δημιουργούν κάποια προβλήματα και έχουν σχέση με το πώς αντιλαμβάνομαι το ποια πρέπει να είναι η πολιτική ταυτότητα και ο προσανατολισμός του Ποταμιού. Σε αυτά τα στοιχεία το τελευταίο χρονικό διάστημα αισθάνομαι ότι έχω κάποιες διαφορές, χωρίς όμως να αλλάζει τη σχέση μου με το Ποτάμι το οποίο θεωρούσα πάντα πολύ ενδιαφέρουσα πολιτική συσπείρωση και με εξαιρετικούς ανθρώπους. Αλλά από εκεί και πέρα αυτά δεν αρκούν, θέλει και άλλα πολλά».

The post Ο Λυκούδης αισθάνεται ότι έχει διαφορετικές πολιτικές πλεύσης από το Ποτάμι appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα