Ο Κιμ κλείνει το πεδίο πυραυλικών δοκιμών και θα επισκεφτεί τη Σεούλ

Η Βόρεια Κορέα θα κλείσει οριστικά το πεδίο δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων Τονγκτσάνγκ-ρι, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, έπειτα από τη συνάντησή του στην Πιονγκγιάνγκ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η Βόρεια Κορέα δέχτηκε να κλείσει το πεδίο «με την παρουσία ειδικών των εθνών που τα αφορά» η διαδικασία αυτή, διαβεβαίωσε ο Μουν.

Από την πλευρά του, ο Κιμ δεσμεύθηκε ότι θα πάει στη Σεούλ «στο

εγγύς μέλλον», πραγματοποιώντας την πρώτη επίσκεψη αρχηγού του κράτους της Βόρειας Κορέας στη νοτιοκορεάτικη πρωτεύουσα αφότου η χερσόνησος χωρίστηκε στα δύο το 1953, μετά τη λήξη του πολέμου.

Ακόμη, κατά τις δηλώσεις των δύο ηγετών, η Βόρεια Κορέα είναι διατεθειμένη, πέρα από το κλείσιμο των πυραυλικών εγκαταστάσεών, να κλείσει το πυρηνικό της εργοστάσιο στη Γιονγκμπιόν, εάν οι ΗΠΑ κάνουν κινήσεις ανταπόδοσης της καλής θέλησης που επιδεικνύει.

Οι ηγέτες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας συμφώνησαν ότι η χερσόνησος πρέπει να μετατραπεί σε περιοχή όπου θα επικρατεί η ειρήνη και δεν θα υπάρχουν «πυρηνικά όπλα και πυρηνικές απειλές», τόνισε ακόμη ο Μουν.

Σημαντική είναι ακόμη η συμφωνία για τον περιορισμό των στρατιωτικών εντάσεων.

Οι δύο χώρες δέχτηκαν ακόμη να ενοποιήσουν το σιδηροδρομικό τους σύστημα, να επιτρέψουν την επανένωση των οικογενειών που είχαν χωριστεί από τον πόλεμο και να συνεργαστούν στον τομέα της υγείας.

Σε ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό βήμα, οι δύο χώρες συμφώνησαν να είναι από κοινού υποψήφιες για την φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032.

The post Ο Κιμ κλείνει το πεδίο πυραυλικών δοκιμών και θα επισκεφτεί τη Σεούλ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα