Ο Κέβιν Σπέισι είναι γκέι – και το είπε για να απαντήσει σε καταγγελίες σεξουαλικής επίθεσης

Δύο Οσκαρ, μια παλέτα συγκλονιστικών ερμηνειών εδώ και τρεις δεκαετίες, ιδιαίτερα αγαπητός και από τις νεότερες γενιές ως τηλεοπτικός Φρανκ Αντεργουντ και όμως, μια προσωπική ζωή που έγινε γνωστή με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Το Χόλιγουντ ζει ένα νέο σκάνδαλο -στον ίδιο κυκεώνα των αποκαλύψεων για τη συμπεριφορά του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν- αλλά αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον δημοφιλή ηθοποιό Κέβιν Σπέισι.

Δεν είναι τόσο το γεγονός ότι κάποιος συνάδελφός του τον κατήγγειλε ως θύτη σεξουαλικής επίθεσης πριν από 40 και πλέον χρόνια, αλλά το ότι ο Σπέισι βρήκε αυτήν την καταγγελία -και την απάντησή της σε αυτή- ως αφορμή να ανακοινώσει δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ενα θέμα προσωπικό και με ιδιαίτερο συμβολισμό, που φαίνεται να χρησιμοποιείται ως εργαλείο για να αλλάξει η συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι μια γενναία δήλωση από πλευράς Σπέισι.

Ολα ξεκίνησαν από την καταγγελία του ηθοποιού Αντονι Ραπ ότι έχει δεχθεί σεξουαλική επίθεση από τον Κέβιν Σπέισι πριν από πολλά χρόνια. Ο Ραπ δήλωσε ότι είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση σε ένα πάρτι από τον Σπέισι, όταν ήταν 14 ετών και ο 58χρονος σήμερα πρωταγωνιστής του «House of Cards» ήταν 26 ετών. Σύμφωνα με τον Ραπ ο Σπέισι τον είχε βρει μόνο του σε ένα δωμάτιο και είχε ανέβει από επάνω του με προφανείς σκοπούς.

Ο Κέβιν Σπέισι ως Φρανκ Αντεργουντ στο «House of Cards». Εδώ με τη Ρόμπιν Ράιτ

Η αντίδραση του Σπέισι στις κατηγορίες ήταν άμεση. Αλλά συνοδεύτηκε και με μια αποκάλυψη για την προσωπική του ζωή.

Σε ανακοίνωσή του ο Σπέισι αναφέρει: «Τρέφω μεγάλο σεβασμό και θαυμασμό για τον Αντονι Ραπ ως ηθοποιό. Είμαι τρομοκρατημένος σε αυτή την ιστορία. Πραγματικά δεν θυμάμαι το περιστατικό, πρέπει να έχουν περάσει πάνω από 30 χρόνια. Αλλά αν έχω συμπεριφερθεί όπως το αναφέρει, του οφείλω μια ειλικρινή συγγνώμη για κάτι που μοιάζει με τελείως ανάρμοστη συμπεριφορά μεθυσμένου και στεναχωριέμαι για τα συναισθήματα που περιγράφει ότι έχει όλα αυτά τα χρόνια.


» Αυτό το περιστατικό μου έδωσε κουράγιο να μιλήσω και για άλλα πράγματα σχετικά με τη ζωή μου. Ξέρω ότι κυκλοφορούν πολλές φήμες για μένα σχετικά με το γεγονός ότι προστατεύω τόσο πολύ την προσωπική μου ζωή. Οι πιο στενοί άνθρωποι ξέρουν καλά ότι στη ζωή μου είχα σχέσεις τόσο με γυναίκες όσο και με άντρες. Εχω αγαπήσει και έχω συνδεθεί ερωτικά με άνδρες και πλέον ζω ως ομοφυλόφιλος άνδρας. Θέλω να είναι ανοιχτός και ειλικρινής σε αυτή την υπόθεση και αυτό ξεκινάει από το να επαναξετάσω την συμπεριφορά μου».

Η παραδοχή του Σπέισι, δεν είναι κάτι που εκπλήσσει. Οι περισσότεροι ήξεραν ότι ο διάσημος ηθοποιός ήταν γκέι και κανείς δεν είχε πρόβλημα ως προς αυτό, ούτε φυσικά οι αμέτρητοι θαυμαστές του σε όλον τον κόσμο. Αυτά τα θέματα τα έχει λύσει το Χόλιγουντ εδώ και χρόνια.

Αυτό που εξέπληξε (αρνητικά) ήταν ο συγχρονισμός: να δημοσιοποιήσει την ομοφυλοφιλία του ως απάντηση σε μια καταγγελία για σεξουαλική επίθεση – τα δύο θέματα είναι άσχετα, άλλο ο σεξουαλικός προσανατολισμός και άλλη η σεξουαλική συμπεριφορά, λένε ακτιβιστές.

Dear fellow media:

Keep focus on #AnthonyRapp BE THE VICTIM'S VOICE. Help us level the playing field.

rose mcgowan (@rosemcgowan) October 30, 2017

Kevin Spacey's statement is PR bullshit trying to change the narrative to a coming out story. How fucking dare he.

— Carl Greenwood (@carlgreenwood) October 30, 2017

Πολλοί είναι εκείνοι που χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το γεγονός ότι ο Σπέισι αποφάσισε να αποκαλύψει ότι είναι γκέι με αυτή την αφορμή. Τονίζουν ότι σε αυτή την υπόθεση πρέπει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος να είναι στο θύμα και όχι σε έναν από τους πιο προβεβλημένους αστέρες της βιομηχανίας του θεάματος.

Ο Αντονι Ραπ, σήμερα 46 ετών, έχει παίξει σε αρκετά φιλμ σε δεύτερους ρόλους. Πιο γνωστός είναι για την παρουσία του στο τελευταίο «Star Trek: Discovery» που πρόσφατα έκανε την πρεμιέρα του στα αμερικανικά σινεμά.

O Αντονι Ραπ στο «Star Trek: Discovery»

O Σπέισι ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Είχε μικρούς αλλά χαρακτηριστικούς ρόλους στο «Εργαζόμενο Κορίτσι» και το «Δεν Βλέπω Τίποτα, δεν Ακούω Τίποτα». Η πορεία του ήταν μετεωρική από τις αρχές της δεκαετίας του 1990: «Glengarry Glen Ross», «Παιχνίδια Ενηλίκων», «Συνήθεις Υποπτοι», «Seven», «Λος Αντζελες: Εμπιστευτικόν» κλπ.

Στο οσκαρικό «LA: Confidential» με τον Γκάι Πιρς (σε δεύτερο πλάνο)

Το 1995 πήρε το πρώτο του Οσκαρ, για την ερμηνεία του ως Κάιζερ Σόζε στο «Συνήθεις ύποπτοι» του Μπράιαν Σίνγκερ, ενώ το 2000 πήρε το Οσκαρ α’ ανδρικού ρόλου για το «American Beauty» του Σαμ Μέντες. Πρόπερσι πήρε τη Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο του στο «House of Cards».

The post Ο Κέβιν Σπέισι είναι γκέι – και το είπε για να απαντήσει σε καταγγελίες σεξουαλικής επίθεσης appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα