Ο Καμμένος «βλέπει» στους επτά φαντάρους σχέδιο αλβανικού εθνικισμού

Στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου αναβίωσης του αλβανικού εθνικισμού ενέταξε την πρόσφατη ενέργεια των επτά νεοσύλλεκτων φαντάρων να φωτογραφηθούν σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον «Αλβανικό Αετό», ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας, ως συνήθως στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για το περιστατικό

που σημειώθηκε στο κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στο Μεσολόγγι και παρέπεμψε στον αλβανικό εθνικισμό που εκφράστηκε πρόσφατα και με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Εντι Ράμα, για τους Τσάμηδες.

«Τέτοια φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά στις Ενοπλες Δυνάμεις και γι’ αυτό έχει διαταχθεί να γίνει λεπτομερής έρευνα» είπε και πρόσθεσε πως με εντολή του έχει διαταχθεί «να επιβληθούν οι αυστηρότερες ποινές στους νεοσύλλεκτους», είπε ο κ. Καμμένος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως οι ποινές θα επιβληθούν βάσει του στρατιωτικού κώδικα, μολονότι οι επτά φαντάροι δεν έχουν ορκιστεί ακόμα.

Η υπόθεση των νεοσύλλεκτων παραπέμφθηκε στον στρατιωτικό εισαγγελέα Ιωαννίνων και κατά νομικοί κύκλοι εκτιμούν πως οι πιθανότατα οι κατηγορίες που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι προσβολή στρατού η όποια προβλέπει ποινή φυλάκισης έως πέντε έτη!

Ασφαλώς ο κ. Καμμένος έσπευσε να επιστρατεύσει και να καλλιεργήσει τα ελληνικά εθνικιστικά αντανακλαστικά, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος, επί πρωθυπουργίας Σημίτη, διαμαρτυρόταν για τις αθρόες ελληνοποιήσεις Αλβανών, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. «Οποιος δεν αισθάνεται Έλληνας, καλό θα ήταν να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας άλλα ζητήματα της επικαιρότητας, ο κ. Καμμένος θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς το εξωτερικό σημειώνοντας πως η κυβέρνηση δεν συμφωνεί με τη μείωση του αφορολόγητου γιατί θα πλήξει τα χαμηλά και αδύναμα εισοδήματα». Τόνισε ότι παρά τις πιέσεις και τα δημοσιεύματα για μειώσεις μισθών και περικοπές συντάξεων, κ.α. δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτε, καθώς η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και το οικονομικό επιτελείο δίνει μάχη για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Κατηγόρησε τη Γερμανία ότι δεν συμπεριφέρεται ως σύμμαχος, αλλά ως τοκογλύφος, ενώ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ παραδοσιακά στήριξαν την Ελλάδα στις δύσκολες εποχές. Δήλωσε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τράμπ, εκτιμώντας ότι οι Ελληνοαμερικανοί που βρίσκονται δίπλα του, θα βοηθήσουν όσο μπορούν τη χώρα μας, ενώ εξήρε τη θέση Τράμπ ότι δεν είναι εχθρός η Ρωσία, αλλά η ισλαμική τρομοκρατία.

Ξεκαθάρισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει την πάγια πολιτική και δεν θα συμμετάσχει σε πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή, ακόμη και εάν ζητηθεί, εναντίον του ISIS, τονίζοντας πως η Ελλάδα βοηθά με διαφορετικούς τρόπους τις χώρες που έχουν πληγεί από τον Ισλαμικό Στρατό.

Κληθείς να σχολιάσει τη φωτογραφία του στο αεροσκάφος έχοντας στα χέρια του την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» και στην ερώτηση εάν αποτελεί «λάφυρο» για την κυβέρνηση ισχυρίστηκε πως «λάφυρο έως τώρα ήμουν εγώ για αυτούς με τα δημοσιεύματα εναντίον μου».

The post Ο Καμμένος «βλέπει» στους επτά φαντάρους σχέδιο αλβανικού εθνικισμού appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα