Ο γάμος της χρονιάς, χρόνια δεν κοιτά…

22:18 4/3/2016 - Πηγή: Protagon

Είναι ο γάμος της χρονιάς, ή τουλάχιστον των τριών πρώτων μηνών του 2016. Και είναι σίγουρα ένας λόγος που θα κάνει τον (γαμπρό) Ρούπερτ Μέρντοκ να αποσυρθεί έστω και για λίγες ώρες από το Twitter και να σταματήσει να σχολιάζει εκεί τα αγαπημένα του θέματα –βλ. Brexit και εκλογές στις ΗΠΑ- αφού, φυσικά, δηλώσει ενθουσιασμένος στους ακόλουθούς του ότι «αισθάνεται ο πιο ευτυχισμένος ΚΑΙ τυχερός άνδρας στον κόσμο!».

Ο αυστραλοαμερικανός

μεγιστάνας των ΜΜΕ έχει κάθε λόγο να αισθάνεται και τυχερός και ευτυχισμένος. Στα 84 του χρόνια βρήκε την (τέταρτη) αγάπη του. Παντρεύτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής την 59χρονη πρώην σταρ του μόντελινγκ, Τζέρι Χολ, σε μία από τις πιο πολυτελείς κατοικίες του Λονδίνου –για την ακρίβεια στο παλάτι που χτίστηκε τον 18ο αιώνα για τον Εαρλ Σπένσερ, πρόγονο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Σπένσερ Χάους.

Για τον επιχειρηματία είναι ο τέταρτος γάμος. Προηγήθηκε η Πατρίτσια Μπούκερ, μία αεροσυνοδός το 1956, η σκοτσέζα δημοσιογράφος, Αννα Τορβ, το 1967 και η κινεζικής καταγωγής επιχειρηματίας Γουέντι Ντενγκ με την οποία χώρισε το 2013. Κάπως έτσι κατέληξε με έξι παιδιά από τρεις διαφορετικούς γάμους και single στα 80 του. Μέχρι που γνώρισε, με τη βοήθεια της , την Τζέρι Χολ.

No more tweets for ten days or ever! Feel like the luckiest AND happiest man in world.

Rupert Murdoch (@rupertmurdoch) March 4, 2016

Για αυτήν είναι, τυπικά, ο πρώτος γάμος. Οι περισσότεροι την γνωρίζουν ως την πρώην σύζυγο του τραγουδιστή των Rolling Stones, Μικ Τζάγκερ αλλά το δικαστήριο που εξέτασε το διαζύγιο του ζεύγους -παντρεύτηκαν το 1992 στο Μπαλί- είχε άλλη άποψη. Ο γάμος κρίθηκε παράνομος και η κυρία Χολ παρέμεινε η πρώην αγαπημένη του θρυλικού ροκ σταρ και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του. Η καλλονή από το Τέξας γοητευόταν παλαιώθεν από τους σταρ της μουσικής. Πριν από τον Τζάγκερ, είχε θυελλώδη ερωτική σχέση με τον τραγουδιστή των Roxy Music, γνωστού ως «δανδή της ροκ», Μπράιαν Φέρι.

Ο κ. Μέρντοχ γεννήθηκε σε μία οικογένεια επιχειρηματιών και κληρονόμησε μία περιουσία την οποία τετραπλασίασε. Σήμερα βρίσκονται υπό τον έλεγχό του 120 εφημερίδες –εκ των οποίων οι βρετανικές The Sun και The Times- σε πέντε διαφορετικές χώρες του κόσμου, είναι διευθύνων σύμβουλος της News Corporations και έχει υπό την ιδιοκτησία του το μεγαλύτερο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο στο οποίο υπάγεται και το κανάλι Fox. Με λίγα λόγια, η οικογένεια Μέρντοκ αξίζει 11,2δισ. δολάρια και ο ίδιος είναι ο 77ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με την καταγραφή που έκανε το Forbes το 2015.

Ο ευτυχισμένος γαμπρός και η απλά ντυμένη νύφη φεύγοντας από την τελετή (REUTERS/Stefan Wermuth)

Εκείνη γεννήθηκε στο Τέξας. Το’ σκασε από το σπίτι για να κυνηγήσει το όνειρό της στην πασαρέλα και συγκεκριμένα στο Παρίσι. Τελικά, έγινε ένα από τα πιο φωτογραφιζόμενα μοντέλα των 1970s και το πρόσωπο του Υβ Σαν Λορέν, ενώ, αργότερα, δοκιμάστηκε και στην υποκριτική σε διάφορους ρόλους στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Η σχέση ανάμεσα στον Ρούμπερτ Μέρντοκ και την Τζέρι Χολ άρχισε το περασμένο καλοκαίρι, όταν τους γνώρισε η ανιψιά του κ. Μέρντοχ, Πένι Φάουλερ. Δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο, όταν οι φακοί «έπιασαν» το ζευγάρι στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλου Ράγμπι που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο (Αυστραλία – Νέα Ζηλανδία) και «κλείδωσε» με ένα δαχτυλίδι 20 καρατίων και αξίας 3,6 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2016.

Ο γάμος της χρονιάς θα γιορταστεί σε εκδήλωση –κλειστή με 100 προσκεκλημένους- το Σάββατο, στην εκκλησία St Bridge στην Φλιτ Στριτ, γνωστή ως «πνευματικό σπίτι των μέσων ενημέρωσης».

The post Ο γάμος της χρονιάς, χρόνια δεν κοιτά… appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα