Ο αγώνας μπάσκετ έληξε, η αλληλεγγύη κέρδισε!

Ο κόσμος έχει γεμίσει το γήπεδο από νωρίς. Μικροί και μεγάλοι έχουν καθίσει αναπαυτικά και περιμένουν το τζάμπολ. Ωρα επτά το απόγευμα στο κλειστό της «Γούβας» στην Ελευσίνα και όλα είναι έτοιμα για έναν διαφορετικό αγώνα μπάσκετ.

Μέσα στο γήπεδο μπορείς να διακρίνει μεγάλους αστέρες του αθλήματος. Ανάμεσα τους οποίους ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Δήμος Ντικούδης, ο Τζανής Σταυρακόπουλος αλλά και ανθρώπους της μουσικής και του θεάτρου όπως ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Πάνος Μαζουράκης που σήμερα έχουν φορέσει τα αθλητικά τους παπούτσια.

Κάτι ενδιαφέρον συμβαίνει εδώ.

Είναι ο αγώνας ΕΛΠΕ εναντίον All Star Μεικτής Παλαιμάχων – Καλλιτεχνών. Ενας αγώνας που ο νικητής ήταν γνωστός από την αρχή και δεν ήταν άλλος από την κοινωνική αλληλεγγύη και την προσφορά. Οι εργαζόμενοι στον Oμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ μαζί με μία ομάδα επίλεκτων θα προσφέρουν «καλάθια – αλληλεγγύης» για τους Πρόσφυγες.

Σε ένα τάιμ – άουτ του αγώνα. Διακρίνονται μεταξύ άλλων οι Πάνος Μουζουράκης, Χρήστος Χολίδης και Μίλτος Πασχαλίδης / Photo: Ελένη Κατρακαλίδη

Φτάνοντας έξω από το γήπεδο μπορείς να ακούσεις τις φωνές του κόσμου. Στην πόρτα δεν θα σου ζητηθεί εισιτήριο παρά μόνο -αν επιθυμείς- να προσφέρεις κάτι για τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται αυτόν τον καιρό στην χώρα μας. Δίπλα στην είσοδο αρκετά μεγάλα βαρέλια γεμίζουν συνεχώς με είδη που συλλέγονται για αυτούς που τα έχουν ανάγκη:

Τρόφιμα (ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης/σνακ, γάλα σε σκόνη, βρεφικές/νηπιακές τροφές σε μεγάλα βαζάκια, τσάι απλό, χυμοί, κρουασάν, σταφίδες, ξηροί καρποί, μπισκότα), φάρμακα και είδη προσωπικής υγιεινής (μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα, χαρτί υγείας, πάνες για μωρά, ξυραφάκια, σερβιέτες, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνι).

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς στον πάγκο της ομάδας/ Photo: Ελένη Κατρακαλίδη

Λίγα λεπτά μετά τις επτά και ο αγώνας – εκδήλωση με τίτλο «Η Ανθρωπιά βάζει Τρίποντο» αρχίζει. Από την μία πλευρά οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ της ΕΛΠΕ με προπονητή τον Γιώργο Καλαφάτη και βοηθό τον Βασίλη Πέτρου. Στην αντιπέρα όχθη μία ομάδα με πλούσιο ταλέντο – όχι μόνο στο μπάσκετ. Την απαρτίζουν οι:

Θοδωρής Παπαλουκάς (ΤΣΚΚΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ & μεταξύ άλλων Πρωταθλητής Ευρώπης)Τζανής Σταυρακόπουλος (ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, ΑΡΗΣ, ΠΑΟ)Δήμος Ντικούδης (ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ)Βασίλης Ντάκουλας (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)Νίκος Οικονόμου (ΠΑΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ)Χούμπαυλης Νάσος (ΠΑΓΚΡΑΤΙ)Οδυσσέας Αντωνίου (ΙΩΝΙΚΟΣ)Μάκης Δρελιώζης (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)Σάκης Τζαλαλής (ΠΑΓΚΡΑΤΙ, ΕΣΠΕΡΟΣ)Χρήστος Δήμας (ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ, νυν σκηνοθέτης)Θανάσης Ασπρούλιας (δημοσιογράφος, πρώην παίκτης ΠΑΟ, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ)Ακης Χατζηαντωνίου (πρώην παίκτης βόλεϊ σε ΠΑΟ και ΟΣΦΠ)Αντώνης Βλοντάκης (διεθνής πολίστας)Χρήστος Πλαΐνης (ηθοποιός)Χρήστος Χολίδης (τραγουδιστής)Μίλτος Πασχαλίδης (συνθέτης-ερμηνευτής, με θητεία στην ομάδα μπάσκετ των Αμπελοκήπων)Πάνος Μουζουράκης (ηθοποιός).

Σε κάθε διακοπή του αγώνα πιτσιρίκια μπαίνουν στο παρκέ και ξεδίπλωνουν το ταλέντο τους. Την παρουσίαση των εκδηλώσεων και το κομμάτι της ψυχαγωγίας έχει αναλάβει ο Πέτρος Πολυχρονίδης. Στις εξέδρες βρίσκονται μεταξύ άλλων ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ, Κώστας Φιλιππίδης, καθώς και ο πρωταθλητής μας στο άλμα εις ύψος Αντώνης Μάστορας, κάτοχος ασημένιου μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Η ομάδα των ΕΛΠΕ εκτελεί ελεύθερες βολές/ Photo: Ελένη Κατρακαλίδη

Μετά το τέλος του αγώνα που έληξε με σκορ 63-88 υπέρα των All Star οι παίκτες των δύο ομάδων έμειναν στον αγωνιστικό χώρο για να βγάλουν φωτογραφίες με τους μικρούς φίλους του αθλητισμού που έδωσαν βροντερό παρών στο γήπεδο. Εκεί συναντάμε και τον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα Δήμο Ντικούδη. «Ηταν μία εκδήλωση στην οποία με χαρά συμμετείχα. Εχουμε δει τον τελευταίο καιρό το δράμα των προσφύγων που φτάνουν στην χώρα μας. Εμείς από την πλευρά μας περάσαμε δύο όμορφες ώρες και βοηθήσαμε για να γίνει κάτι σημαντικό».

Υπογράφοντας μία από τις πορτοκαλί μπάλες του αγώνα/ Photo: Ελένη Κατρακαλίδη

O Γρηγόρης Στεργιούλης, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΕΛΠΕ, από την πλευρά του υποστήριξε: «Το συγκινητικό δεν είναι η προσπάθειά μας. Είναι η αφιλοκερδής συμμετοχή όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και των κατοίκων της περιοχής. Το δέσιμο της επιχείρησης με τα κοινωνικά προβλήματα».

Καθώς ο κόσμος φεύγει από το γήπεδο, έχουν μαζευτεί αρκετά απαραίτητα είδη για τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Ενας αγώνας μπάσκετ λοιπόν μπορεί να συνδιάσει πάθος, ένταση, θέαμα, χιούμορ, ψυχαγωγία και κοινωνική προσφορά. Γιατί κάποιες φορές ακόμη και μια πορτοκαλί μπάλα μπορεί να χωρέσει έναν ολόκληρο κόσμο αλληλεγγύης.

The post Ο αγώνας μπάσκετ έληξε, η αλληλεγγύη κέρδισε! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα