Ντάισελμπλουμ: «Δεν προλαβαίνουμε κλείσιμο της αξιολόγησης έως το Eurogroup»

Η συμφωνία στην οποία ήλπιζε η ελληνική κυβέρνηση εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας (20 Φεβρουαρίου) στις Βρυξέλλες δεν θα έρθει και πλέον το κλείσιμο της αξιολόγησης μετατίθεται «εν ευθέτω χρόνω».

Στην ανακοίνωση του Eurogroup σχετικά με τη συνεδρίασή του αναφέρεται πως «θα γίνει εκτίμηση της εκτέλεσης του ελληνικού προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη, εστιάζοντας σε σχέδια για προώθηση της δεύτερης αξιολόγησης» με βάση τις εκθέσεις

που ετοιμάζουν οι Θεσμοί.

Πιστοποιείται έτσι, εμμέσως, ότι προοπτική κλεισίματος συμφωνίας σε αυτό το Eurogroup δεν διαφαίνεται και ότι Αθήνα και εταίροι θα κάνουν συζητήσεις για το μέλλον.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το Reuters, ότι η δεύτερη αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωθεί εγκαίρως για το Eurogroup της Δευτέρας, υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ παραμένει ζωτικής σημασίας για να συνεχιστεί το ελληνικό πρόγραμμα.

Εμφανίστηκε ωστόσο καθησυχαστικός για την κατάσταση στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι η χώρα δεν βρίσκεται σε «οξεία κρίση».

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε χθες (Δευτέρα) και ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποφεύγοντας να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Αν σας προσδιορίσω τον χρόνο, αυτό μελλοντικά θα μου δένει τα χέρια», είπε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ANT1.

The post Ντάισελμπλουμ: «Δεν προλαβαίνουμε κλείσιμο της αξιολόγησης έως το Eurogroup» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα