Νίμιτς προς Σκοπιανούς: Ψηφίστε τώρα γιατί η κυβέρνηση στην Ελλάδα μπορεί να αλλάξει

Να τοποθετηθούν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών στο δημοψήφισμα στις 30 Σεπτεμβρίου κάλεσε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς τους πολίτες της ΠΓΔΜ.

Ο λόγος, όπως είπε σε συνέντευξη του στο BIRN, είναι ότι υπάρχει περίπτωση αλλαγής κυβέρνησης στην Ελλάδα.

O

Μάθιου Νίμιτς μάλιστα συμβούλευσε όσους ζητούν περισσότερο χρόνο για τη συμφωνία, να βιαστούν λέγοντας συγκεκριμένα: «Η ιδέα της μακροπρόθεσμης αναμονής είναι επικίνδυνη. Δεν ξέρετε πού θα βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ενωση, αν θα θέλουν ένα άλλο μέλος, εάν θα θέλουν τη χώρα σας, δεν ξέρετε πού θα βρίσκεται το ΝΑΤΟ, δεν ξέρετε τι θα συμβαίνει στην Ελλάδα με τις αλλαγές στην κυβέρνησή της, δεν ξέρετε τι θα γίνεται στην ευρύτερη περιοχή και στο ευρωπαϊκό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον που θα επηρεάσει μια νέα διαπραγμάτευση».

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη συνέντευξη του ο Μάθιου Νίμιτς είχε προειδοποιήσει ότι η κατάσταση θα γυρίσει 25 χρόνια πίσω αν δεν εγκριθεί η συμφωνία.

Στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, το βράδυ του Σαββάτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε: «Εάν τελικά η συμφωνία για την ΠΓΔΜ καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή, τότε και η άλλη πλευρά πρέπει να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινάει από την αρχή».

The post Νίμιτς προς Σκοπιανούς: Ψηφίστε τώρα γιατί η κυβέρνηση στην Ελλάδα μπορεί να αλλάξει appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νίμιτς, Σκοπιανούς, Ψηφίστε, Ελλάδα,nimits, skopianous, psifiste, ellada