Νέος συναγερμός! Ένοπλος μαχαίρωσε πολίτες στην πόλη Τούρκου της Φινλανδίας

Πανικός στην πόλη Τουρκού της Φινλανδίας όταν ένοπλος μαχαίρωσε αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής αριθμό πολιτών. Ο δράστης τραυματίστηκε στο πόδι από τα πυρά αστυνομικών που επενέβησαν άμεσα στο σημείο της επίθεσης, και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα τοπικά μέσα, έχει συλληφθεί.

Όπως έκανε γνωστό αξιωματούχος από το νοσοκομείο της πόλης, στο πρακτορείο ειδήσεων STT, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν στο επεισόδιο. Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Turun Sanomat ανέφερε ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε

κατά την επίθεση. Το φινλανδικό δίκτυο YLE μετέδωσε ότι πολλοί άνθρωποι κείτονταν τραυματισμένοι σε πλατεία στο κέντρο της πόλης, ενώ σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Ilta-Sanomat, από την επίθεση έχουν τραυματιστεί ένας άνδρας και πέντε γυναίκες.

Η αστυνομία κάλεσε τον κόσμο να μείνει μακριά από το κέντρο της πόλης, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για παρόμοιες επιθέσεις και σε άλλα σημεία της πόλης.

Συναγερμός στο κέντρο της φινλανδικής πόλης / twitter

Η υπουργός Εσωτερικών της Φινλανδίας, Πάουλα Ρισίκο, επρόκειτο να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση στις 19.00, ώρα Ελλάδας. «Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Τούρκου και τη συνεχιζόμενη αστυνομική επιχείρηση. Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Γιούχα Σίπιλα.

The post Νέος συναγερμός! Ένοπλος μαχαίρωσε πολίτες στην πόλη Τούρκου της Φινλανδίας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα