Κι άλλο αίμα στο Παρίσι – Ενας νεκρός σε επίθεση με μαχαίρι στην Οπερα

Η Γαλλία συνεχίζει να ζει σε μια συνθήκη τρόμου διαρκείας.

Ενώ δεν έχουν περάσει παρά έξι εβδομάδες από την επίθεση στην Τρεμπ, ήταν το ίδιο το Παρίσι που βάφτηκε στο αίμα το βράδυ του Σαββάτου. Και μάλιστα όχι κάπου στα περίχωρα ή στα προάστια των μεταναστών, αλλά στην καρδιά της πόλης, κοντά στην περίφημη Οπερα στο δεύτερο διαμέρισμα, μια γειτονιά που σφύζει από νυχτερινή ζωή και συμβολίζει το joie de vivre της Γαλλίας

Οι γαλλικές

Αρχές απέφυγαν στην αρχή να συνδέσουν την επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι κατά πέντε άλλων, στο κέντρο του Παρισιού, με την ισλαμική τρομοκρατία. Ομως αυτή η λέξη είναι στο στόμα όλων. Αλλωστε το ISIS κατά την προσφιλή του τακτική έσπευσε λίγο αργότερα να αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, ενώ μάρτυρες είπαν ότι ο άνδρες που επιτέθηκε στους πέντε φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος»…

Ο δράστης εξουδετερώθηκε από την αστυνομία — έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών στην οδό Μονσινί, μερικές εκατοντάδες μέτρα από την Οπερά, όταν επιχείρησε να επιτεθεί και σε αστυνομικούς.

Είχε προλάβει να τραυματίσει πιο σοβαρά δύο ανθρώπους και ελαφρύτερα δύο άλλους. Το πέμπτο θύμα του είναι νεκρό, οι τραυματίες όμως είναι εκτός κινδύνου.

O ένοπλος είναι Γάλλος ο οποίος γεννήθηκε το 1997 στη Τσετσενία, ανέφερε δικαστική πηγή. Η μητέρα και ο πατέρας του έχουν προσαχθεί για ανάκριση από τη γαλλική αστυνομία, ανέφερε η ίδια πηγή.

Η επίθεση έγινε στις 9 μ.μ του Σαββάτου σε μια συνοικία γεμάτη μπαρ, εστιατόρια και θέατρα. Μια επίθεση στην καρδιά του παρισινού πολιτισμού.

Στο Twitter, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, χαιρέτισε «την ψυχραιμία και ετοιμότητα των δυνάμεων της αστυνομίας που εξουδετέρωσαν τον δράστη».

«Οι πρώτες μου σκέψεις πάνε στα θύματα αυτής της ειδεχθούς ενέργειας» συμπλήρωσε ο υπουργός Ζεράρ Κολόμπ στο μήνυμά του.

Αργότερα και ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε την ετοιμότητα της αστυνομίας. Εκανε ευθέως λόγο για τρομοκράτη.

Toutes mes pensées vont aux victimes et aux blessés de l’attaque au couteau perpétrée ce soir à Paris, ainsi qu’à leurs proches. Je salue au nom de tous les Français le courage des policiers qui ont neutralisé le terroriste (1/2).

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) May 12, 2018

Ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα του δράστη. Γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ήθελε να επιτεθεί σε αστυνομικούς και ότι δεν βρέθηκαν επάνω του στοιχεία ταυτότητας.

The post Κι άλλο αίμα στο Παρίσι – Ενας νεκρός σε επίθεση με μαχαίρι στην Οπερα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα