Νέα λοταρία αποδείξεων την Παρασκευή, αλλά απλήρωτοι οι πρώτοι νικητές

Στην τελική ευθεία είναι οι προετοιμασίες για τη νέα λοταρία του υπουργείο Οικονομικών η οποία θα μοιράσει από 1.000 ευρώ σε 9.000 φορολογούμενους, ωστόσο οι πρώτοι τυχεροί του νέου μέτρου ακόμη να δουν στους λογαριασμούς τους τα αφορολόγητα και ακατάσχετα χρήματα που κέρδισαν.

Η νέα κλήρωση της λοταρίας αποδείξεων θα γίνει αυτή την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για πολλαπλή κλήρωση στην οποία θα μετάσχουν οι λαχνοί που αντιστοιχούν

σε πληρωμές που έγιναν ηλεκτρονικά μέσω τραπεζών στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αναδειχθούν 1.000 νικητές ανά μήνα.

Καθώς οι κληρώσεις ξεκίνησαν με μεγάλη καθυστέρηση τον Νοέμβριο, η πρώτη εξ αυτών αφορούσε συναλλαγές που είχαν γίνει τον μήνα Οκτώβριο.

Κάθε ΑΦΜ μετέχει στην κλήρωση ανάλογα με τον αριθμό των λαχνών που συγκεντρώνει, με βάση την κλίμακα που έχει οριστεί και το ύψος των μηνιαίων συναλλαγών του. Οσοι τυχεροί κερδίσουν τα 1.000 ευρώ θα λάβουν και ειδοποιητήριο μήνυμα, στον λογαριασμό τους στο Taxisnet και μέσω της Προσωποποιημένης Πληροφόρησης.

Νικητές αλλά… απλήρωτοι

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ακόμη δεν έχουν δοθεί ακόμη τα χρήματα από την πρώτη κλήρωση στις 30 Νοεμβρίου!

Ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών προέβλεπε ότι τα 1.000 ευρώ για κάθε νικητή θα είχαν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.

Τελικά τόσο ο εντοπισμός όσο και η πληρωμή των δικαιούχων του επάθλου των 1.000 ευρώ, δεν ήταν εύκολη υπόθεση γιατί αρκετοί φορολογούμενοι δεν είχαν δηλώσει αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ΙΒΑΝ προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματα.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να έχουν ταυτοποιηθεί οι τυχεροί και οι λογαριασμοί τους έως την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, προκειμένου να πληρωθούν τα κέρδη τους.

Για να εισπράξουν τα κέρδη τους οι τυχεροί θα πρέπει να δηλώσουν και τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο πρέπει να είναι οι ίδιοι δικαιούχοι.

Αν δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό, τους παρέχεται περιθώριο τριών μηνών μετά την αποστολή του σχετικού μηνύματος για να ανοίξουν και να πιστωθεί το ποσό. Αν δεν το πράξουν, τότε το έπαθλο θα δίδεται σε κάποιον από τους αμέσως επόμενους χίλιους επιλαχόντες δικαιούχους, που επίσης ορίζονται κατά την διαδικασία της κλήρωσης.

The post Νέα λοταρία αποδείξεων την Παρασκευή, αλλά απλήρωτοι οι πρώτοι νικητές appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα