ΝΔ: Κενές περιεχομένου οι διαβεβαιώσεις για τα capital controls

14:47 4/8/2017 - Πηγή: Protagon

Παραμένουν οι κεφαλαιακοί περιορισμοί δυο χρόνια μετά την επιβολή τους, επισημαίνει ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας πως οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν στην ουσία δεν αλλάζουν κάτι.

«Δύο χρόνια από την επιβολή τους, οι κεφαλαιακοί περιορισμοί εξακολουθούν – και θα εξακολουθούν – να υφίστανται» τονίζει ο κ. Σταϊκούρας και προσθέτει:

«Οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι οι περιορισμοί άμεσα θα εξαλείφονταν, αποδείχθηκαν, και σε αυτήν την περίπτωση, κενές περιεχομένου.

» Με αποτέλεσμα οι κεφαλαιακοί περιορισμοί, που επί της

ουσίας δεν μεταβάλλονται, σε συνδυασμό με τη διευρυμένη και μεγαλύτερη εσωτερική στάση πληρωμών, να δυσκολεύουν τις συναλλαγές και να στερούν πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία. Οικονομία, που στενάζει από την υπερφορολόγηση των πολιτών, των οποίων η φοροδοτική ικανότητα, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, έχει εξαντληθεί. Η σκληρή πραγματικότητα εκδικείται τα ψέματα, τις αυταπάτες, την ανικανότητα και την ανευθυνότητα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Είναι ενδιαφέρον ότι η κριτική του κ. Σταϊκούρα δεν στέκεται καν στο γεγονός ότι παρά τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης για ανώτατο όριο αναλήψεων 1.800 ευρώ τον μήνα, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε διάστημα ενός χρόνου ο καταθέτης θα μπορεί να πάρει 21.600 ευρώ αντί 21.840 ευρώ, που μπορεί τώρα με βάση το σύστημα 840 ευρώ για κάθε 14 ημέρες. Δηλαδή όχι μόνο δεν μεταβάλλονται προς όφελος των καταθετών οι όροι των capital controls που επιβλήθηκαν το καλοκαίρι του 2015, αλλά απεναντίας τώρα -σε διάστημα ενός έτους- έγιναν χειρότεροι.

The post ΝΔ: Κενές περιεχομένου οι διαβεβαιώσεις για τα capital controls appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα