Να γυρίσει τα ρολόγια στην ώρα προ Φράνκο θέλει η Ισπανία

Η Ισπανία σκέφτεται και αυτή να μπει στην ομάδα των χωρών που θέλουν να διαφοροποιηθούν από τους γείτονές τους αλλάζοντας την ώρα τους. Φαίνεται όμως ότι έχει σοβαρό πολιτικό λόγο για να το πράξει.

Οπως εξήγησε η υπουργός Εργασίας Φάτιμα Μπάνιεθ η χώρα θα μετακινήσει μόνιμα τα ρολόγια της κατά μία ώρα πίσω, ώστε η ώρα να ταυτίζεται με την ώρα Γκρίνουιτς.

Ετσι θα αναστραφεί μία απόφαση που είχε λάβει από τη δεκαετία του 1930 ο δικτάτορας Φρανσίσκο Φράνκο που είχε φέρει τα ρολόγια μία ώρα μπροστά ώστε να ταυτίζεται με την ώρα της ναζιστικής Γερμανίας

(αλλά και της Ιταλίας).

Η Ισπανία αρχικά είχε την ίδια ώρα με τη Βρετανία, βρίσκεται εξάλλου γεωγραφικά περίπου στον ίδιο μεσημβρινό με τη Βρετανία.

Η υπουργός είπε ακόμη ότι η αλλαγή θα πρέπει να συμφωνηθεί με τα συνδικάτα και τις εταιρείες. Οι υποστηρικτές της αλλαγής υποστηρίζουν ότι θα βελτιωθεί η παραγωγικότητα στη χώρα και ότι θα βελτιωθεί η ισορροπία ζωής και εργασίας. Αλλωστε, λόγω της απόφασης του Φράνκο οι Ισπανοί εργάζονταν περισσότερο και τελείωναν τις δουλειές τους αργότερα από άλλους Ευρωπαίους.

Για την ώρα, γράφει το Reuters, η μεταρρύθμιση πέρα από την κυβέρνηση συμφωνεί και το κόμμα των Πολιτών (Ciudadanos), ενώ σύμφωνοι φαίνονται και οι Σοσιαλιστές.

The post Να γυρίσει τα ρολόγια στην ώρα προ Φράνκο θέλει η Ισπανία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα