Μυστική έκθεση για την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους

Στις 21 Απριλίου, ο Μπαράκ Ομπάμα έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει ταξίδι στη Σαουδική Αραβία. Οχι, δεν θα είναι εύκολο ταξίδι. Ποτέ δεν θα μπορούσε να είναι ένα… άνετο ταξίδι το συγκεκριμένο για έναν πρόεδρο των ΗΠΑ. Μόνο που τώρα, μια βαριά σκιά θα καλύπτει τους ώμους του Ομπάμα.

Πριν από λίγες ημέρες, ο πρώην αμερικανός γερουσιαστής, Μπομπ Γκράχαμ, μιλώντας σε δημοσιογράφους,

αποκάλυψε την ύπαρξη μιας απόρρητης έκθεσης 28 σελίδων, σύμφωνα με την οποία η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας παρείχε οικονομική βοήθεια και άμεση υποστήριξη στους αεροπειρατές που πήραν μέρος στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, ο Γκράχαμ είπε ότι άμεσα η συγκεκριμένη έκθεση θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Γκράχαμ παλεύει εδώ και χρόνια να δοθεί στη δημοσιότητα η συγκεκριμένη έκθεση, στηρίζοντας την καμπάνια του στην ανάγκη να μάθουν οι αμερικανοί πολίτες τι συνέβη πραγματικά την 11η Σεπτεμβρίου, αλλά και ποια ήταν η ανάμιξη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας στην πιο πολύνεκρη επίθεση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ σε αμερικανικό έδαφος.

Ο Γκράχαμ ήταν συν-προεδρεύων στην επιτροπή έρευνας για την 11η Σεπτεμβρίου. Γνωρίζοντας το περιεχόμενο των εγγράφων, ανυπομονούσε για την δημοσιοποίησή τους, βρίσκοντας παρ’ όλα αυτά σημαντικά εμπόδια, μέχρι πρόσφατα.

Συγκεκριμένα πριν από δύο χρόνια ο Γκράχαμ ζήτησε από τον Μπαράκ Ομπάμα να δώσει την άδεια να δημοσιοποιηθούν τα έγγραφα, οπότε και η υπόσχεση που έλαβε από τον Αμερικανό πρόεδρο ήταν σε «δύο μήνες».

Ο Γκράχαμ προσπάθησε να επιταχύνει την διαδικασία δίνοντας συνεντεύξεις στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS και στο Fox News την Κυριακή, δηλώνοντας ότι τα έγγραφα περιείχαν αποδείξεις ανάμιξης υψηλά ιστάμενων μελών της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου-αποκαλύπτοντας σε γενικές γραμμές στο κοινό το περιεχόμενο των εγγράφων.

«Οι υπεύθυνοι στον Λευκό Οίκο έχουν συνειδητοποιήσει το ενδιαφέρον που υπάρχει εκ μέρους του κοινού και είναι αναγκαίο να κάνουμε κάτι γιαυτό», δήλωσε ο Γκράχαμ.

Στις 28 σελίδες της μυστικής έκθεσης για την υπόθεση που παρουσιάζει το CBS, η επίθεση φαίνεται πως έγινε εφικτή λόγω της χρηματοδότησης από τη Σαουδική Αραβία. Οι τρομοκράτες έφτασαν στις ΗΠΑ με μεγάλη ευκολία, χωρίς βιογραφικά σπουδαία και με άσχημα αγγλικά αλλά βρήκαν σπίτια στο Σαν Ντιέγκο και φοίτησαν σε σχολή αεροπόρων με τη βοήθεια το Ομάρ Αλ Μπαγιούμι που φρόντιζε να βρει σπίτια στην Καλιφόρνια για μέλη της Αλ Κάιντα.

Οι γερουσιαστές που έδωσαν μέρος των στοιχείων στο CBS πιστεύουν πως είναι σημαντικό να αποκαλυφθούν όλες οι λεπτομέρειες πριν ο Ομπάμα επισκεφτεί τη Σαουδική Αραβία στις 21 Απριλίου.

Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Σαουδική Αραβία εμπλέκεται στην υπόθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Την ημέρα των τρομοκρατικών ενεργειών, το CNN είχε μεταδώσει ότι στη Σαουδική Αραβία έσφαζαν αρνιά στους δρόμους και πανηγύριζαν για τα γεγονότα. Υπενθυμίζεται, ότι 15 από τους 19 τρομοκράτες ήταν Σαουδάραβες.

Στην έκθεση 800 σελίδων που είχε συνταχθεί μετά την έρευνα που διενεργήθηκε στο Κογκρέσο, υπήρχε ένα τμήμα 28 σελίδων που δεν αποδεσμεύθηκε ποτέ και θεωρείται ακόμα και σήμερα ως απόρρητο. Η κυβέρνηση Μπους αρνήθηκε να το αποδεσμεύσει. Μέλη του Κογκρέσου (ο Ρεπουμπλικάνος Γουόλτερ Τζόουνς από τη Βόρεια Καρολίνα και ο Στέφεν Λιντς από τη Μασαχουσέτη) που φέρονται να έχουν διαβάσει τα διαβαθμισμένα αποσπάσματα τα χαρακτηρίζουν πλέον ως σοκαριστικά.

The post Μυστική έκθεση για την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα