Μόντρεαλ: Συναντήσεις του Γιώργου Καμίνη με τη δήμαρχο της πόλης και την ομογένεια

Ο κ. Καμίνης βρέθηκε στο Μόντρεαλ προσκεκλημένος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στο πλαίσιο της ετήσιας Υπουργικής Συνόδου.

Εκεί, κατά την επίσκεψή του στην καναδική πόλη, είχε συναντήσεις με τη δήμαρχο του Μόντρεαλ, Βάλερι Πλαντ, αλλά και με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.

Με τη δήμαρχο του Μοντρεάλ στον εξώστη του δημαρχείου της πόλης, απ' όπου ο Σαρλ Ντε Γκωλ εκφώνησε το 1967 τον περίφημο λόγο του για την ανεξαρτησία του Κεμπέκ. pic.twitter.com/J1QWscxSup

Georgios Kaminis (@KaminisG) May 16, 2018

Ο δήμαρχος Αθηναίων -αφού ευχαρίστησε την ομόλογό του για τη θερμή υποδοχή- συζήτησε μαζί της τον νέο ρόλο των πόλεων, που λειτουργούν ως εργαστήρια για την κοινωνική ανάπτυξη και την καινοτομία.

Μάλιστα, δήλωσε ότι αυτή η συνάντηση είναι μία ακόμα απόδειξη ότι οι πόλεις μπορούν να τα καταφέρουν εκεί που τα κράτη αδυνατούν.

Μεγάλη μου η χαρά να συναντηθώ με τη δήμαρχο του Μόντρεαλ κυρία @Val_Plante, με την οποία συζητήσαμε τον νέο ρόλο των πόλεων, ως εργαστηρίων για την κοινωνική ανάπτυξη και την καινοτομία. Οι πόλεις μπορούν να τα καταφέρουν εκεί που τα κράτη αδυνατούν. pic.twitter.com/9RphNT5R5c

— Georgios Kaminis (@KaminisG) May 16, 2018

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε με Έλληνες του Μόντρεαλ, που του παρέθεσαν γεύμα.

Σε μία πολύ ζεστή, ευχάριστη και συγκινητική ατμόσφαιρα, ο κ. Καμίνης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ, αλλά και με τους Χιώτες του Μόντρεαλ, με τους οποίους συζήτησε για τον τόπο της κοινής καταγωγής τους.

Η Αθήνα, οι νέες επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγονται, η τουριστική ανάπτυξη που βιώνει η πρωτεύουσα ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που συζητήθηκαν.

Στιγμές πραγματικά πολύ συγκινητικές κι ευχάριστες με τους Έλληνες του Μόντρεαλ. Με την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ και τους Χιώτες συμπατριώτες μου συζητήσαμε για τις κοινές μας ανησυχίες και προσδοκίες. Και δώσαμε υπόσχεση να τα πούμε και πάλι από κοντα. pic.twitter.com/1Rjn22uxW5

— Georgios Kaminis (@KaminisG) May 16, 2018

Οι εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας ξενάγησαν τον δήμαρχο Αθηναίων στο ιστορικότερο ελληνικό σχολείο της παροικίας «Σωκράτης», όπου είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους δασκάλους και τους μαθητές.

The post Μόντρεαλ: Συναντήσεις του Γιώργου Καμίνη με τη δήμαρχο της πόλης και την ομογένεια appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα