Μόνικα Μπελούτσι: Η ζωή μετά τα 50 (και με έναν νέο άνδρα)

Τι κι αν έχει ήδη διαβεί τα πρώτα -ήντα; Η εκρηκτική Μόνικα Μπελούτσι ηθοποιός εξακολουθεί να διεκδικεί επί ίσοις όροις με άλλες, πολύ νεότερες της, τον τίτλο της απόλυτης ντίβας του ευρωπαϊκού σινεμά.

Η 54χρονη Ιταλίδα περνά μία από τις καλύτερες φάσεις της ζωής της, καθώς φαίνεται ότι κάνει καινούργια αρχή και στα προσωπικά και στα επαγγελματικά της, καθώς έχει βρει τον έρωτα στο πρόσωπο ενός άνδρα που δεν είναι ηθοποιός, ενώ και τα επαγγελματικά της ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στη σειρά «10%» που θα προβληθεί στο France

2.

Βέβαια, όπως λέει, όλα ξεκινάνε από τα προσωπικά: «Ψάχνω για έναν κανονικό άντρα. Αυτόν που θα βγάλει έξω τα σκουπίδια, που θα πληρώσει τους λογαριασμούς και θα αναλάβει όλη την καθημερινότητα, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πάνω από όλα είμαι μια γυναίκα και μια μητέρα. Ο άνθρωπος λοιπόν με τον οποίο μοιράζομαι τη ζωή μου δεν κάνει την ίδια δουλειά με μένα, αλλά ταξιδεύει πολύ. Κι ο ρυθμός της καθημερινότητάς του τού επιτρέπει να καταλάβει και τη δική μου», τονίζει στο γαλλικό περιοδικό.

H Μόνικα Μπελούτσι στη γαλλική σειρά «Dix pour cent»

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να είμαστε σε πόλεμο με τους άνδρες. Η γυναίκα αντιπροσωπεύει την καθολική αγάπη, λόγω της ικανότητάς της να δίνει χωρίς να θέλει τίποτα πίσω ως αντάλλαγμα. Αλλά -σε αντίθεση με τις μητέρες και τις γιαγιάδες μας- εμείς πλέον όταν δεν είμαστε ευτυχείς, το λέμε και φεύγουμε από μια σχέση, χωρίζουμε. Στα 54 μου, ζω ξανά υπέροχα, ελεύθερα. Έχω μια ολοκληρωμένη καριέρα κι όλα όσα έρχονται τώρα είναι το επιπλέον, το μπόνους που λέμε. Έχω μεγαλώσει τις κόρες μου, είναι 14 κι 8 ετών και αρχίζουν να γίνονται αυτόνομες», επισημαίνει η Ιταλίδα ηθοποιός, θεωρώντας πως ελάχιστοι άντρες κατανοούν την ευθύνη της πατρότητας και του μεγαλώματος ενός παιδιού.

«Όταν βγαίνω από τις σχολικές συναντήσεις γονέων-δασκάλων, βλέπω ότι το 90% των παρόντων είναι γυναίκες», προσθέτει.

Όσο για το κατά πόσο πιστεύει πως η ιδία αποτελεί είδωλο για γυναίκες και άντρες, ξεκαθαρίζει πως «είστε σοβαροί; Τι νομίζετε; Πως περπατώ πάνω στο νερό; Όταν ήμουν νεότερη, ναι, τότε ήταν πιο πιθανό να προκαλώ δέος στους άντρες. Σήμερα όμως, με τις λίγες ρυτίδες και τις ατέλειές μου, τους προξενώ λιγότερο φόβο. Δεν είμαι πια μωρό αλλά μια ώριμη γυναίκα» που, όπως λέει, «δεν είναι ο καλύτερος μάγειρας στον κόσμο, αλλά οι κόρες μου δεν πέθαναν ποτέ από την πείνα. Ούτε οι καλεσμένοι μου. Κάνω υπέροχα ζυμαρικά και τιραμισού».

View this post on Instagram

A post shared by Paris Match (@parismatch_magazine) on Nov 8, 2018 at 11:51pm PST

Η Μπελούτσι δεν ξεχνά να αναφερθεί και στο κίνημα #MeToo, του οποίου υπήρξε σταθερή υπέρμαχος εδώ κι ένα χρόνο υποστηρίζοντας πως «φυσικά, υπάρχουν άντρες που με ελκύουν. Μερικές φορές όμως αυτοί είναι άτομα τα οποία, επειδή έχουν πολλή δύναμη στα χέρια τους, πιστεύουν ότι επιτρέπονται τα πάντα, οπότε αυτομάτως σταματούν να με απασχολούν».

Ωστόσο, σε μια σπάνια εξομολογητική κίνηση, σπεύδει να παραδεχτεί πως «είναι περιττό να κατηγοριοποιούμε και να στιγματίζουμε. Ολοι οι άνδρες δεν είναι βίαιοι. Επίσης, ορισμένες γυναίκες είναι βίαιες».

Μπορεί λοιπόν, στα 54 της χρόνια, η Μόνικα Μπελούτσι να σταματήσει να δουλεύει και να… βγει από τώρα στη σύνταξη απολαμβάνοντας την ζωή της;

«Όχι, όχι, έχω απόλυτη ανάγκη να συνεχίσω να δουλεύω. Αλλά είναι αλήθεια ότι έχω επίσης την ελευθερία να επιλέξω, να δοκιμάσω τις πιο συναρπαστικές καλλιτεχνικές περιπέτειες, όπως η ταινία του Κουστουρίτσα, την οποία προφανώς δεν έκανα για τα χρήματα», επισημαίνει η Μπελούτσι, παραδεχόμενη πως «αυτό συμβαίνει στο χώρο μας: όταν δουλεύεις σε πολλές μεγάλες παραγωγές, στην συνέχεια μπορείς να περάσεις εύκολα στο σινεμά των auteur».

View this post on Instagram

In Paris Match this week @parismatch_magazine by @gillesmariezimmermann for the promotion @dixpourcent Hair @johnnollet Mua @letiziacarnevale Production H&K @instahandk #monicabellucci#red#reddress#моникабелуччи#promotion#dixpourcent#tvseries#ootd#hotelmeurice#terrasse#rouge#parismatch

A post shared by Monica Bellucci (@monicabellucciofficiel) on Nov 8, 2018 at 8:50am PST

Τέλος, σχετικά με το πού επιλέγει να περνάει το χρόνο της, λέει πως «έχω ένα εξοχικό στη Λισαβόνα και ένα διαμέρισμα στη Ρώμη. Κι ενώ δεν είμαι Γαλλίδα, καθώς έχω ιταλικό διαβατήριο, επέλεξα να ζήσω στη Γαλλία, χώρα στην οποία χρωστάω τη διεθνή καριέρα μου χάρη σε ταινίες όπως το «Διαμέρισμα» και το «Μη Αναστρέψιμος». Είμαι πολύ συνδεδεμένη με αυτή τη χώρα γι’ αυτό που μου έχει προσφέρει», καταλήγει η ιταλίδα ντίβα.

The post Μόνικα Μπελούτσι: Η ζωή μετά τα 50 (και με έναν νέο άνδρα) appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα