Μητσοτάκης στο Bloomberg: «Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τα νέα μέτρα»

Το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει τα νέα μέτρα της κυβέρνησης μεταφέρει ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg.

Εμφανίστηκε ακόμη βέβαιος ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις εκλογές

όποτε γίνουν.

Μιλώντας από τις Βρυξέλλες, όπου διεξάγεται η σύνοδος των συντηρητικών κομμάτων παράλληλα με τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «τα δημοσιονομικά μέτρα είναι το κόστος που δυστυχώς πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα για την ανικανότητα της κυβέρνησής της».

Προσέθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας μας έχει φέρει σε αυτό το χάλι. Ισχυρίζεται ότι έχει μια σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, στο χέρι του είναι να φέρει αποτελέσματα».

Το Bloomberg, με δεδομένη την πλειοψηφία τριών εδρών της κυβερνητικής παράταξης, αναφέρει ότι η στάση του προέδρου της ΝΔ σημαίνει πως, εάν ο Πρωθυπουργός βρεθεί αντιμέτωπος με ανταρσία βουλευτών, δεν μπορεί να υπολογίζει σε σανίδα σωτηρίας από την αντιπολίτευση, όπως τον Αύγουστο του 2015.

«Το μήνυμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι “Μην υπολογίζεις σε εμάς για να σώσεις την κυβέρνησή σου”», γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του Bloomberg.

Η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές για να έχει μια καλύτερη κυβέρνηση, η οποία «θα αναλάβει την πραγματική κυριότητα των μεταρρυθμίσεων για να σύρει την Ελλάδα έξω από το χάλι», λέει ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν έχω τρόπο να προκαλέσω πρόωρες εκλογές, είμαι όμως πεπεισμένος ότι, όποτε και αν συμβούν, θα τις κερδίσουμε».

Η κυβέρνηση της ΝΔ, εξήγησε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης, θα προωθήσει ένα επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, αποφεύγοντας υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει. Θα δημιουργήσει μια ανταγωνιστική οικονομία, με χαμηλότερους φόρους και θα προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Ελλάδα «είναι ανοιχτή για τις επιχειρήσεις».

Σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά, η ΝΔ θα προσπαθήσει να πείσει τους πιστωτές ότι χρειάζονται χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα. Ενώ στον δημόσιο τομέα «ακόμη υπάρχει λίπος», καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης, «αναμφίβολα η Ελλάδα χρειάζεται χαμηλότερους φόρους».

«Η Ελλάδα θα σέρνεται, ακόμα και αν ολοκληρώσει τη δεύτερη αξιολόγηση. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων γιατί η κυβέρνηση είναι σε αυτήν την περίεργη θέση. Πρέπει να εφαρμόσει ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων το οποί δεν πιστεύει», συμπληρώνει ο πρόεδρος της ΝΔ.

The post Μητσοτάκης στο Bloomberg: «Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τα νέα μέτρα» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα