Μητσοτάκης στα «Νέα»: Ετσι θα κυβερνήσουμε

Για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και την εφαρμογή νέου, βιώσιμου, ασφαλιστικού νόμου δεσμεύτηκε, με συνέντευξή του στα «Νέα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε επίσης για τις κυβερνητικές ευθύνες στην καταστροφική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής, την προετοιμασία του για την ΔΕΘ καθώς και τον απόλυτο στόχο του να κυβερνήσει με τους καλύτερους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ

σημείωσε ότι θα ζητήσει μείωση των στόχων για το πλεόνασμα τονίζοντας πως «όλο το πρόγραμμά μας στηρίζεται στην εφαρμογή ενός σαρωτικού κύματος μεταρρυθμίσεων που θα καταστήσει την οικονομία ανταγωνιστική και το κράτος λειτουργικό παρέχοντας ασφάλεια σε όλους και αλληλεγγύη στους πιο αδύναμους».

«Η ακραία πόλωση είναι το τελευταίο σωσίβιο του Αλέξη Τσίπρα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνησή του θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και ότι θα επιδιώξει μετεκλογικά, είτε έχει αυτοδυναμία είτε όχι, την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Το Μάτι και η κυβερνητική ανικανότητα

Αναφερόμενος στη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «στις 23 Ιουλίου ζήσαμε μια εθνική τραγωδία. Μία ολόκληρη πόλη, 30 χιλιόμετρα από την Αθήνα κάηκε, 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30 νοσηλεύονται ακόμη. Η κυβέρνηση δεν απεδείχθη μόνο ανίκανη και ανεύθυνη στο Μάτι, αλλά και κυνική και απάνθρωπη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε και για το κλίμα ανομίας στην Αθήνα σημειώνοντας ότι «η άλλη όψη της κρατικής απουσίας είναι η ανομία που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με συμμορίες να δρουν ανενόχλητες ακόμη και στο κέντρο της πρωτεύουσας»

» Την οικονομική και κοινωνική κατάσταση καθρεφτίζουν, δυστυχώς, οι νέοι μας, που συνεχίζουν να αναζητούν διέξοδο στο εξωτερικό ή μένουν πίσω, χωρίς ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει» πρόσθεσε. «Αυτή η εικόνα πρέπει να αλλάξει και να αντικατασταθεί από την Ελλάδα της πράξης και της αισιοδοξίας» επεσήμανε ακόμη, ζητώντας από τους πολίτες «να συμπορευθούμε σε μία προσπάθεια αναγέννησης που χρειάζεται η πατρίδα μας. Αυτή είναι για μένα η πρόκληση της επόμενης μέρας και δεν συνδέεται μόνο με τα Μνημόνια».

Σε σχέση με την δική του παράταξη, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την δέσμευσή του να κυβερνήσει με τους καλύτερους ενώ υπογράμμισε ότι «μπορεί να μην είναι ακόμη ευρέως γνωστό αλλά η ανανέωση που έχει γίνει ήδη στη ΝΔ είναι, θα έλεγα, πρωτοφανής σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα για μεγάλο κόμμα».

Η απλή αναλογική

Σε ερώτηση εξάλλου σχετικά με τα πιθανά κοινοβουλευτικά αδιέξοδα στην προεδρική εκλογή του 2020 αλλά και την απλή αναλογική που θα ισχύσει μετά τις ερχόμενες εκλογές έδωσε, μεταξύ άλλων την απάντηση:

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια συνολική επανεκκίνηση. Και επειδή είμαι βέβαιος ότι αυτό θέλει και η μεγάλη πλειοψηφία, ουδόλως με προβληματίζουν η προεδρική εκλογή του 2020 και η απλή αναλογική για την οποία με ρωτήσατε. Αλλωστε, όπως έχω πει, η κυβέρνηση της ΝΔ θα αλλάξει αμέσως τον εκλογικό νόμο, εισηγούμενη ένα δίκαιο σύστημα που θα διασφαλίζει και την αντιπροσωπευτικότητα αλλά και την ανάγκη κυβερνησιμότητας της χώρας».

«Κανείς στην κυβέρνηση μου από το συγγενικό μου περιβάλλον»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την δέσμευσή του ότι σε μία κυβέρνηση υπό τον ίδιο δεν θα υπάρχει κανείς από το συγγενικό του περιβάλλον.

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος της ΝΔ ουσιαστικά απέφυγε να απαντήσει αν θα στηρίξει μία πιθανή υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο της Αθήνας. «Το πρώτο μου μέλημα είναι οι εθνικές εκλογές» ανέφερε συμπληρώνοντας ότι «οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιες για την τύχη τους και όχι να επιβάλλουν τα κόμματα τους εκλεκτούς τους».

The post Μητσοτάκης στα «Νέα»: Ετσι θα κυβερνήσουμε appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα