«Οδηγός διαπλοκής» στη Βουλή – Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη – Γεννηματά – Θεοδωράκη

20:47 1/2/2017 - Πηγή: Protagon

Εντονη ήταν η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

Πυρά από τον Πρωθυπουργό κατά της ΝΔ τόσο για τη στάση της στη διαπραγμάτευση, όσο και για την προσπάθεια απαξίωσης της Εξεταστικής, όπως ισχυρίστηκε. «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

έχουν φάει -μόνο από τις τράπεζες- 400 εκ. ευρώ. Τα δάνεια αυτά δόθηκαν με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές ενισχύσεις. Κανείς τραπεζίτης δεν ρώτησε πως θα διασφαλίσει τα δάνεια που έδινε», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας

«Μέχρι τώρα είχα την αίσθηση ότι είστε κήρυκας θαλασσοδανείων. Σήμερα διαπίστωσα ότι είστε και κήρυκας ανευθυνότητας», επιχειρώντας λογοπαίγνιο για το θέμα της εφημερίδας Κήρυκας Χανίων.

«Ερχεστε εδώ και αναπαράγετε τα επιχειρήματα των ακραίων κύκλων ότι δήθεν «δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις». Σας διαψεύδει η πραγματικότητα», τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Απέναντι στους παραλογισμούς που ζητά το ΔΝΤ και «εσείς ως ουρά του ακολουθείτε», έχουμε συμμάχους τους αριθμούς», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να δείξει ότι έχει στοιχειώδη αίσθηση του κοινωνικού συμφέροντος. «Δεν ψάχνουμε προθύμους να ψηφίσουν μέτρα, εσείς δείχνετε με την στάση σας την προθυμία σας να δώσετε ότι ζητούν. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να γυρίσετε στη εξουσία», πρόσθεσε.

«Ποιος σας ζήτησε να ψηφίσετε νέα μέτρα; Αν εμείς αναζητούμε εθνική γραμμή δεν είναι για να ψηφίσουμε νέα μέτρα, αλλά για να τα αρνηθούμε προς όφελος του ελληνικού λαού και της κοινωνίας. Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών», υπογράμμισε. «Αυτά που ζητά το ΔΝΤ είναι πέρα και έξω και από κάθε οικονομική λογική και από κάθε συνταγματική λογική», τόνισε.

«Το να ζητάτε εκλογές πριν κλείσει η αξιολόγηση είναι ή απερισκεψία ή χρήσιμη ηλιθιότητα, κ. Μητσοτάκη», είπε επίσης ο Πρωθυπουργός επισημαίνοντας: «Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον ελληνικό λαό στα χέρια των προθύμων, ο ελληνικός λαός θα μας κρίνει το φθινόπωρο του 2019», επανέλαβε.

«Πρώτη φορά μια κυβέρνηση αποφασίζει να μην συμβιβαστεί και να συγκρουστεί (με την διαπλοκή)» είπε ο κ. Τσίπρας. «Δεν είναι μόνο οι πολίτες που θα μάθουν, αλλά και η Δικαιοσύνη που θα κρίνει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και ευθύνες που εμπίπτουν στον νόμο περί ευθύνης υπουργών» πρόσθεσε.

«Από το πόρισμα της Εξεταστικής προκύπτει ότι τα ΜΜΕ χρωστούν στις τράπεζες, 1,3 δισ. Το μεγαλύτερο μέρος από αυτά είναι δανεικά και αγύριστα. Ο γιος του κ. Ψυχάρη -όχι αυτός που είχατε βουλευτή σας (είπε απευθυνόμενος στην ΝΔ) είπε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι τα δάνεια αυτά δόθηκαν με «αέρα»».

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν φάει -μόνο από τις τράπεζες- 400 εκατ. ευρώ. Τα δάνεια αυτά δόθηκαν με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές ενισχύσεις Κανείς τραπεζίτης δεν ρώτησε πως θα διασφαλίσει τα δάνεια που έδινε. Και κάνετε ότι δεν τρέχει τίποτε για όλα αυτά σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό ότι είναι χρήματα του ελληνικού λαού και πρέπει να επιστραφούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. «Πόσα εκατομμύρια έβαλαν στα μαύρα ταμεία τους ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ και πού κατέληξαν αυτά;» είπε ο Πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων και στις υποθέσεις Siemens και Novartis.

«Το 2013 περάσατε μια τροπολογία που έδινε ασυλία στους τραπεζίτες για τα εκατομμύρια που σας είχαν δώσει. Περάσατε την τροπολογία γιατί αν δεν βρίσκατε τρόπο να εξουδετερώσετε το πόρισμα Καλούδη, κινδυνεύατε με ηθική αυτουργία», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίευση.

Μητσοτάκης: «Πελατειακό κράτος και δήθεν μάχη κατά διαφθοράς»

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι στις μέρες του ο λαϊκισμός ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και ότι προσπαθεί να βάλει ανάχωμα στην κατάρρευσή του μέσω του πελατειακού κράτους που δημιουργεί και της δήθεν μάχης κατά της διαφθοράς.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι στην ημερήσια διάταξη».

»Οι δολοφονίες χαρακτήρων από τα πληρωμένα σας τρολ είναι η μεγάλη σας εξειδίκευση. Πέφτετε σε παραλήρημα λασπολογίας. Επιχειρείτε δύο αναχώματα στην κατάρρευσή σας» είπε.

Από την τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ/ Nikos Libertas / SOOC

Ως πρώτο ανάχωμα έθεσε το πελατειακό κράτος. Παραδέχτηκε ότι για χρόνια προτεραιότητα της εξουσίας αλλά και απαίτηση των πολιτών, ωστόσο, όπως ανέφερε έδωσε προσωπικό αγώνα για να ξεριζώσει πελατειακές λογικές και να εισάγει την έννοια της αξιολόγησης και αξιοκρατίας «που τόσο μισείτε» είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

Τον κατηγόρησε ότι εφαρμόζει κομματικές διακρίσεις στο κράτος και η κυβέρνηση έχει διορίσει χιλιάδες δικούς της με μοναδικό κριτήριο την κομματική νομιμοφροσύνη.

«Κι όλα αυτά που εκατοντάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα χάνουν τη δουλειά τους. Αναβιώσατε τις προσδοκίες για ένα μεγάλο δημόσιο» σχολίασε.

Το δεύτερο ανάχωμα, κατά τον κ. Μητσοτάκη είναι η μάχη κατά της διαφθοράς. «Υπήρχε διαπλοκή στην Ελλάδα δεν την πολεμήσατε αλλά επιχειρήσατε να κάνετε συνδιαλλαγές μαζί της» υποστήριξε.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση με αφορμή και τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξυδάκη για τα περί δραχμής, σχολιάζοντας ότι «κάθε ανοησία που εκστομίζει κυβερνητικό στέλεχος έχει επίδραση στην πραγματική οικονομία» και διερωτήθηκε «αυτό δεν αφορά την κυβέρνηση;».

Εκτός, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, αν δεν είπε ανοησία. «Ο κ. Ξυδάκης είπε δημόσια κάτι που σκέφτεστε, αν μας πιέσουν έχουμε κι άλλη διέξοδο. Ποιος συντάσσεται λοιπόν με τον Σόιμπλε, εμείς ή τα δικά σας στελέχη;».

»Και πότε έρχεται αυτή η δήλωση; Σε μία ταραγμένη εποχή που διάφοροι θέλουν τη διάλυση της Ευρωζώνης» πρόσθεσε.

Γεννηματά: «Ξεκινήσατε ως επαναστάτης και γίνατε υποτακτικός»

«Η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και την αγοραστική δύναμη των πολιτών και οι καταθέσεις έχουν πάρει νέα πτωτική τροχιά. Οι οικονομίες στα σεντούκια στερεύουν, ενώ το εισόδημα δεν γεμίζει το καλάθι της νοικοκυράς και δεν καλύπτει τις οικογενειακές ανάγκες», σημείωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά στην τοποθέτησή της.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ενώ ετοιμάζεται για την ομιλία της στη Βουλή/ Nikos Libertas / SOOC

«Ο κύριος Τσακαλώτος μόλις χθες παραδέχτηκε ότι το 70% των δεσμεύσεων δεν έχει υλοποιηθεί. Ποιον κοροϊδεύετε τόσο καιρό; Η έξοδος στις αγορές το 2018 φαντάζει όνειρο απατηλό και η εφιαλτική εξέλιξη ανάγκες ενός τετάρτου μνημονίου είναι κάτι περισσότερο από πιθανή. Σήμερα αλυσοδένεται τη χώρα με στο βάθος οικονομικά ανέφικτος και κοινωνικά αβάστακτος. Μας γυρίζετε σε ένα επικίνδυνο δίλημμα grexit η μόνιμη λιτότητα. Τώρα παίζετε και το παιχνίδι του Σόιμπλε, κύριε Τσίπρα. Ξεκινήσατε ως επαναστάτης και γίνατε υποτακτικός. Τώρα γίνεστε και συνεργός, οφείλετε να δώσετε απαντήσεις εδώ και τώρα. Εχετε άλλο σχέδιο για τη χώρα; Είστε η κυβέρνηση των πληρωμένων τρολς και της προπαγάνδας και έτσι θα μείνετε στην ιστορία κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει αγκαλιάσει της διαφθορά και την διαπλοκή .«Προσπαθήσατε με κάθε τρόπο να κάνετε το ΣΥΡΙΖΑ channel μέσω της ΣΥΡΙΖΑ banκ. Και μετά αρχίσατε τα ντοκουμέντα από τις σελίδες του κίτρινου τύπου. Επαναφέρω την πρότασή μας για εξεταστική επιτροπή για την οικονομία για να ερευνήσουμε τις ευθύνες όλων από την μέρα που μπήκε η χώρα στο ευρώ μέχρι σήμερα. Υπήρξε στη χώρα μας η περίοδος της σπατάλης και του υπερδανεισμού με εύκολα δάνεια και πρότυπα ζωής που δεν αντιστοιχούσαν στις πραγματικές δυνατότητες ζωής. Αυτό συνέβη και στα πολιτικά κόμματα με τις πανάκριβες καμπάνιες, τις ακριβές μετακινήσεις των ετεροδημοτών, τα μεγάλα κόστη στη λειτουργία τους. Η λυσσώδης προσπάθεια να πλήξετε το ΠΑΣΟΚ πέφτει στα βράχια», ενώ πρόσθεσε πως θα αποτύχουν όλες οι προσπάθειες είτε προέρχονται από την αριστερά είτε από την δεξιά προκειμένου να πληγεί το ΠΑΣΟΚ.

«Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ σας έχουν πάρει όλοι είδηση και η καταδίκη σας θα είναι πολύ σκληρή όταν θα πέσει πάνω σας. Από το 1974 και μετά η Ελλάδα άφησε πίσω τα διχαστικά σχήματα, τις διαιρέσεις και τα πιστοποιητικά πολιτικών και κοινωνικών φρονημάτων. Το ΠΑΣΟΚ ήταν κίνημα λαού και δεν το στήριξε καμιά διαπλοκή και μέσα ενημέρωσης. Όσο πιο γρήγορα θα φύγετε τόσο το καλύτερο, στην Ελλάδα του 2017 δεν αξίζει μια νέα εθνική καταστροφή επειδή τα δύο δήθεν μεγάλα κόμματα δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις ψυχώσεις τους. Καταθέτω το δικό μας πολιτικό σχέδιο, το σχέδιο Ελλάδα το μόνο που μπορεί να αποτρέψει το διχασμό», σημείωσε, τέλος, η κυρία Γεννηματά ζητώντας παράλληλα την δύναμη από τον ελληνικό λαό για μια ισχυρή δημοκρατική συμπαράταξη προκειμένου μετά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ να επιβάλλει το δικό του πολιτικό σχέδιο.

Δημήτρης Κουτσούμπας: Αυτά που λέτε ότι δεν θα ψηφίσετε ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα ο λαός τα ακούει βερεσέ

Το παραμύθι ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει γιατί στο τέλος ο λαός έχει να κερδίσει, οι εκλογικοί σχεδιασμοί και το σενάριο για νέες κυβερνήσεις «στόχο έχουν να αμπαλάρουν το επόμενο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζονται», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Θα κάνετε ό,τι περνά από το χέρι σας για να ολοκληρώσετε την αξιολόγηση και όλα αυτά που λέτε ότι δεν θα ψηφίσετε ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα ο λαός τα ακούει βερεσέ», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε στην κυβέρνηση ότι «έχετε ευθύνη γιατί προσπαθείτε να περάσετε στο λαό κλίμα εφησυχασμού. Είναι άλλο η ψύχραιμη στάση και άλλο η μη σωστή ενημέρωση του λαού» και ότι «η ΝΑΤΟϊκή παρουσία στο Αιγαίο αποθρασύνει την τουρκική προκλητικότητα».

Για το αντικείμενο της Εξεταστικής είπε ότι «οι πολιτικές ευθύνες είναι δεδομένες». Ακόμη ρώτησε «πού βρίσκεται η υπόθεση των υποκλοπών; Πέρασαν πάνω από τρεις μήνες και ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Μόνο διαρροές σε εφημερίδες. Πάτε μήπως για πλήρη συγκάλυψη;».

Σταύρος Θεοδωράκης: «Ή να κλείσουν την αξιολόγηση ή να καταθέσουν την εντολή»

«Κλείστε την αξιολόγηση, μην παρατείνετε την εκκρεμότητα, μην ανοίγετε ξανά κουβέντα για τη δραχμή. Ή κλείστε λοιπόν την αξιολόγηση ή καταθέστε την εντολή αν εσείς ονειρεύεστε να ξαναζήσουμε τον εφιάλτη του 2015», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε «έγκλημα» το ενδεχόμενο να μην κλείσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τη 2η αξιολόγηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου με κίνδυνο και χαθεί η ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση που κρίνεται στις 9 Μαρτίου και ζήτησε να αναλάβει την ευθύνη μια κυβέρνηση εθνικής Ελλάδος καθώς η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο να παραπατάει.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στηλίτευσε τη στάση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καθώς ενώ η εξεταστική επιτροπή διαπίστωσε πως τα προνόμια σε κόμματα, σε επιλεγμένους εκδότες και καναλάρχες έγιναν εργαλεία καταχρήσεων και εστίες διαφθοράς η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε ότι κανείς πολιτικός δεν έχει ευθύνη. «Πού πήγαν όλες αυτές οι κορώνες, τα συνθήματα και τα αναθέματα του κ. Τσίπρα για τα τρίγωνα της διαπλοκής όταν από αυτή την πυραμίδα λείπει η κορυφή, οι πολιτικοί», αναρωτήθηκε.

Αναφερόμενος στα υπέρογκα δάνεια των κομμάτων τόνισε ότι το Ποτάμι είναι το μόνο κόμμα που έχει στείλει πλήρη οικονομικά στοιχεία στη Διεθνή Διαφάνεια και συνεχίζει την πορεία μακριά από τον τραπεζικό δανεισμό χάρη στην αυτοθυσία των στελεχών, των εθελοντών και των φίλων του Κινήματος. «Μικρές πρωτιές που μας κάνουν περήφανους», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ζήτησε διαφάνεια και δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων των κομμάτων, των διαφημιστικών δαπανών του κράτους, των τραπεζών και των ΔΕΚΟ.

Μιλώντας για τα δάνεια των ΜΜΕ ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι πρέπει να σώσουμε τα έντυπα και όχι βέβαια τους εκδότες που ευθύνονται γι’ αυτή την κατρακύλα. «Να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα ώστε να μη σιγήσουν όσα μέσα βρίσκονται κοντά στο λουκέτο. Να μην παραγράψουμε τις ευθύνες των ιδιοκτητών τους, να καταλογιστούν ευθύνες για την κακοδιαχείρισή τους και να εφαρμοστεί ο νόμος αλλά να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σε εργαζόμενους και δημοσιογράφους ώστε να βρεθούν σοβαροί επενδυτές», ανέφερε, ενώ ζήτησε να υπάρχει ουσιαστικό ασυμβίβαστο μεταξύ προμηθευτή δημοσίου ή εργολήπτη δημοσίων έργων και ιδιοκτήτη ΜΜΕ.

Ο (ανέλπιστος) καβγάς Τσακαλώτου με… Βούτση

Καβγάς άνευ προηγουμένου προκλήθηκε μεταξύ του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση και του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου. Η δημόσια αντιπαράθεση ξέσπασε μετά το τέλος της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε τον λόγο για να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί προσωπικού, όμως ο πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε με άκομψο τρόπο.

Ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού, προκειμένου να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος νωρίτερα ζήτησε εξηγήσεις για την περίφημη επιστολή, με την οποία ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι δεν έχουν υλοποιηθεί τα 2/3 των δεσμεύσεων έναντι των πιστωτών.

Ωστόσο, ο κ. Βούτσης είχε ήδη δώσει τον λόγο στον πρωθυπουργό και, τηρώντας το «αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω», αρνήθηκε την παρέμβαση Τσακαλώτου.

«Οχι» ακούστηκε να φωνάζει ο κ. Τσακαλώτος, που είχε καθίσει στα βορεινά των βουλευτικών εδράνων.

«Το “όχι”, όχι σε μένα» του απάντησε αυστηρά ο πρόεδρος της Βουλής.

«Αυτά είναι απαράδεκτα» συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών σε έξαλλη κατάσταση, χωρίς να κάμψει τη στάση του κ. Βούτση.

«Τα “απαράδεκτα” και άλλα τέτοια δεν θα τα λέτε εδώ. Εξηγηθήκαμε;» συνέχισε ο πρόεδρος της Βουλής, με τον κ. Τσίπρα να παρακολουθεί χαμογελώντας το επεισόδιο…

Περίπου μία ώρα αργότερα, αφού είχε ολοκληρωθεί η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Βουλής απευθύνθηκε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, προτείνοντάς του να λάβει τον λόγο -όπως είχε ζητήσει- για να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οταν όμως ο Νίκος Βούτσης είπε στον υπουργό Οικονομικών ότι μπορεί να μιλήσει, ο κ. Τσακαλώτος αρνήθηκε πεισματικά, κάνοντας μια απαξιωτική χειρονομία προς το προεδρείο της Βουλής, από τα πίσω έδρανα όπου καθόταν…

Απάντηση του Σταύρου Ψυχάρη προς τον Πρωθυπουργό

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και στην αναφορά του για το δάνειο της αγοράς του 25% του ΔΟΛ από το γραφείο του κ. Σταύρου Ψυχάρη έγινε αργά το βράδυ της Τετάρτης η ακόλουθη ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στο vima.gr:

«Ελπίζω ο κ. Τσίπρας να υπέπεσε θύμα των μυστικών υπηρεσιών του οι οποίες τον παρέσυραν σε γκάφα πρώτης γραμμής. Δήλωσε ο κ. Τσίπρας ότι μέρος του δανείου για την αγορά του 25% των μετοχών του ΔΟΛ, ύψους 50 εκατ. ευρώ, υπεκλάπη. Είναι ένα ανήθικο ψεύδος. Αμέσως μόλις υπεγράφη η σύμβαση, ο αείμνηστος Χρήστος Λαμπράκης παρέλαβε αυτοπροσώπως την επιταγή την οποία εμοίρασε στα τρία, όσοι και οι κληρονόμοι του. Δεν «διέφυγε» ούτε ένα ευρώ. Αυτά συνέβησαν το 2005 και προκύπτουν από τα αρχεία της τραπέζης. Χρόνια αργότερα, όταν το Χρηματιστήριο γνώρισε τη γνωστή πτώση του, η δανειοδότρια τράπεζα συνέστησε στον Σταύρο Ψυχάρη να αγοράσει, αν μπορούσε, από το Χρηματιστήριο λίγες λίγες τις μετοχές του ΔΟΛ που προσφέρονταν στην αγορά σε τιμές προκλητικά χαμηλές, για να γίνει έτσι ο μοναδικός μέτοχος της εταιρείας. Τελικώς, η τράπεζα οργάνωσε επιτυχώς την αγορά των μετοχών του ΔΟΛ με δημόσια προσφορά για λογαριασμό του Σταύρου Ψυχάρη. Ολες οι αγοραπωλησίες έγιναν χωρίς να περάσει ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία του ΔΟΛ ή από τους προσωπικούς λογαριασμούς του Σταύρου Ψυχάρη. Τέλος, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να εκφράσει τη λύπη του διότι εν τη αγωνία του να δώσει απαντήσεις με ονόματα και στοιχεία για τη λεγόμενη διαπλοκή, λησμόνησε να αναφέρει ακόμη και τα ονόματα των λοιπών συνιδιοκτητών του Mega Channel. Και έτσι για μία ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας κινδυνεύει να κατηγορηθεί για απόκρυψη της αλήθειας».

The post «Οδηγός διαπλοκής» στη Βουλή – Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη – Γεννηματά – Θεοδωράκη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
βουλη, τσιπρας, mega channel, μμε, νεα δημοκρατια, ΠΑΣΟΚ, ΔΝΤ, νέα, εκλογες, τραπεζες, siemens, novartis, nikos, ελλαδα, συριζα, δραχμη, ξυδάκης, σόιμπλε, μνημονιο, δίλημμα, channel, ΚΚΕ, αιγαιο, εκκρεμότητα, ΔΕΚΟ, δολ, vima, προσφορες, mega, protagon, εθνικη τραπεζα, εφημεριδες, χρηματιστηριο, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, εκλογες 2012, σταυροι, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2015, αξιολογηση, ξανα, κομματα, vima, το θεμα, βημα, δανεια, δουλεια, δολ, εθνικη, εξοδος, εργαλεια, ηθικη, ημερησια, θεμα, μμε, νεα μετρα, οικονομια, ονοματα, ονειρο, περιοδος, ρωτησε, το βημα, ωρα, mega, protagon, siemens, αγορα, αγωνια, αξιζει, αφορμη, βραδυ, βρισκεται, γινει, δανειο, δευτερο, δυναμη, δυνατοτητα, δηλωσεις, δίλημμα, δοθει, δολοφονιες, δωσει, εγινε, εγγυηση, εδρανα, ευκαιρια, ευκολα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκκρεμότητα, ενημερωση, εννοια, εντυπα, εξελιξη, εποχη, ερχεται, ευθυνη, ευκλειδης, ζητα, ζωης, ηλιθιοτητα, υποθεση, θεοδωρακης, ομιλια, κυβερνηση, κηρυκας, κυριε, κυρια, κλιμα, κομμα, λαμπρακης, λειτουργια, λειπει, λυπη, λουκετο, λογο, μακρια, μηνες, μητσοτακης, μιζες, μυαλο, ξυδάκης, ουσιαστικο, οφελος, πεμπτη, σελιδες, σεναριο, σόιμπλε, συνθηματα, σχεδιο, σχηματα, τρια, φθινοπωρο, φωφη, φωφη γεννηματα, φωνη, φορα, χερι, χρηστος, αγορες, channel, δημητρης, εξεταστικη, χωρα, κυριακου, mega channel, nikos, novartis, ουρα, πακετο, παιχνιδι, protagon.gr, τραπεζα, θεματα, χερια
Τυχαία Θέματα