Μητσοτάκης: Προκλητική η αδιαφορία της κυβέρνησης σε θέματα ασφάλειας

Το αστυνομικό τμήμα Πεύκης που δέχθηκε τα ξημερώματα επίθεση με μολότοφ από κουκουλοφόρους, επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό για αδιαφορία μπροστά στα φαινόμενα διασάλευσης του νόμου και της τάξης και ανακοίνωσε ότι φέρνει το θέμα στη Βουλή με ερώτησή του προς τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ελπίζω αυτή τη φορά να μην πει ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι επίκαιρο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή παλαιότερη απάντηση του Πρωθυπουργού για το θέμα στο κοινοβούλιο.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η νέα αυτή επίθεση των γνωστών – αγνώστων προκαλεί θλίψη και οργή, υπογραμμίζοντας ότι κινδύνεψαν ζωές αστυνομικών, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι καταβάλλουν υπερβάλλουσα προσπάθεια να διασφαλίσουν την τάξη, πολλές φορές αισθάνονται τελείως απροστάτευτοι.

«Το περιστατικό αυτό προστίθεται σε μία σειρά άλλων φαινομένων, τα οποία έχουν ένα κοινό νήμα, ένα κοινό σημείο αναφοράς. Και αυτό δυστυχώς είναι η προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ανάλογα φαινόμενα διασάλευσης του νόμου και της τάξης. Η εφαρμογή του νόμου και η ασφάλεια των πολιτών είναι μια ατζέντα χωρίς ιδεολογία. Δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία χωρίς ασφάλεια και προσωπικά είμαι αποφασισμένος να αποκαταστήσω το νόμο και την τάξη στη χώρα», διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

O κ. Μητσοτάκης κατά την ενημέρωσή του από τους αξιωματικούς του ΑΤ Πεύκης

Κλείνοντας τη δήλωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι καθέτει εντός της ημέρας ερώτηση στην “Ώρα του πρωθυπουργού”, προκειμένου, όπως είπε, «να έρθει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή να μας εξηγήσει γιατί δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της».

The post Μητσοτάκης: Προκλητική η αδιαφορία της κυβέρνησης σε θέματα ασφάλειας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα