Μητσοτάκης: «Δεν αξίζει στην Ελλάδα ο Τσίπρας»

«Με την Ελλάδα μην παίζετε», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Ηπειρο. «Ίσως κάποιοι πιστεύουν ότι είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τα σημερινά προβλήματα της Ελλάδας για να αλλάξουν ισορροπίες και

δεδομένα στην περιοχή», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας για δεκαετίες είναι πυλώνας σταθερότητας στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. «Εχει σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τα γειτονικά κράτη, έχει δείξει την αλληλεγγύη της στα δύσκολα χρόνια των γειτόνων μας, στήριξε την ευρωπαϊκή προοπτική τους. Η στήριξη αυτή όμως δεν μπορεί, ούτε και πρέπει να ερμηνεύεται ως κάποιου είδους “λευκή επιταγή”. Ειδικά όταν με ενέργειες και παραλείψεις πλήττεται ο σεβασμός των σχέσεων καλής γειτονίας».

Επανέλαβε ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση με αξιοπιστία και κύρος, που θα μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του έθνους και της πατρίδας μας», καταλογίζοντας στη σημερινή κυβέρνηση ότι είναι «κατώτερη των περιστάσεων και ανήμπορη να δώσει όραμα για το μέλλον». Στάθηκε εκ νέου στην ανάγκη πολιτικής αλλαγής «όχι μόνο για να ανορθωθεί η οικονομία και να αποκτήσουν ξανά οι Έλληνες δουλειές και καλύτερα εισοδήματα, αλλά και για να αναστηλωθεί το κύρος της χώρας και να θωρακιστεί ο ρόλος και τα εθνικά μας συμφέροντα».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «δεν αξίζει στην Ελλάδα ένας Πρωθυπουργός που δεν έχει πει μια λέξη αυτοκριτικής. Δεν ζήτησε ούτε μία συγνώμη για την τεράστια ζημιά που έχει προκαλέσει στη χώρα. Μονίμως επιρρίπτει αλλού τις ευθύνες για τις δικές του αποτυχίες. Μονίμως δηλητηριάζει την κοινωνία και συκοφαντεί τους αντιπάλους του. Δεν υπήρξε πολίτης που δεν εξαπάτησε, κοινωνική ομάδα που δεν κορόιδεψε, ψέμα που δεν είπε». «Όσο παραμένει η κυβέρνηση Τσίπρα, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα ενός τέταρτου μνημονίου»

Για τα γεγονότα στη Μόρια εξέφρασε τον προβληματισμό του, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν έχει συγκροτημένο επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Διαβεβαίωσε ότι οι στόχοι της Ν.Δ. είναι εφικτοί, κάνοντας λόγο για πολιτική που θα στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

Δραστική μείωση φόρων με ταυτόχρονο περιορισμό της κρατικής σπατάλης και του κομματικού κράτους.
Επιτάχυνση των αλλαγών στο Κράτος και στην οικονομία. Των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, της προσέλκυσης επενδύσεων.
Ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία. Με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και την ρύθμιση των κόκκινων δανείων.
Επέκταση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, στοχευμένα.

The post Μητσοτάκης: «Δεν αξίζει στην Ελλάδα ο Τσίπρας» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα