Μητσοτάκης: «Αποπροσανατολισμός από τα νέα μέτρα η κατάργηση των πανελλαδικών»

Την Τρίτη ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να μεταφέρει το επίκεντρο του δημόσιου ενδιαφέροντος από τα νέα μέτρα που έρχονται προς ψήφιση στις μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Παιδείας, περιγράφοντας τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων και την είσοδο των υποψηφίων στα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης με βάση το νέο Εθνικό Απολυτήριο.

Και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

απάντησε την Τετάρτη με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, επιχειρώντας να επαναφέρει την προσοχή μας στα μέτρα της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές.

«Κάθε ώρα που περνάει αποκαλύπτονται νέες πτυχές του τέταρτου Μνημονίου ΤσίπραΚαμμένου, με νέα βάρη για τους πολίτες. Εκτός από τη μείωση του αφορολόγητου και τις περικοπές των συντάξεων προκύπτουν νέα επώδυνα μέτρα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραθέτοντας τα μέτρα: «δραματική αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια. Μειώσεις επιδομάτων και καταργήσεις φοροαπαλλαγών».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ παρίστανε ότι δεν δεχόταν τις ομαδικές απολύσεις, τώρα υπογράφει με προθυμία τις σχετικές ρυθμίσεις.

«Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση ανοίγοντας άλλα ζητήματα, αλλά πάντα χωρίς σχέδιο και κυρίως χωρίς καμία προετοιμασία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Οπως έλεγε κάποτε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα σκίσει τα Μνημόνια, έτσι τώρα αφήνει να εννοηθεί ότι θα καταργήσει τις πανελλαδικές εξετάσεις. Με ποιο σύστημα θα τις αντικαταστήσει; Σε ποιες πανεπιστημιακές αίθουσες θα μπουν οι φοιτητές, με τι βιβλία και καθηγητές; Ανεύθυνα και επιπόλαια παίζει με την αγωνία των νέων ανθρώπων και των οικογενειών τους», επεσήμανε αμφισβητώντας τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα καταργηθούν σε ορίζοντα τριετίας, από το 2020.

Και υποστήριξε ότι αντίθετα με τον Πρωθυπουργό, ο ίδιος αντιμετωπίζει την Παιδεία, «με ευθύνη και ευαισθησία, ως εθνικό θέμα».

Κάλεσε να επενδύσουμε στην Παιδεία «στηρίζοντας τους εκπαιδευτικούς, που αποτελούν κεφάλαιο για τη χώρα, ώστε να δώσουν ορμή στους μαθητές» και «συνδέοντας την εκπαίδευση με την απασχόληση, για να βρουν κεφάλαια τα πανεπιστήμια, αλλά και για να βρουν μετά δουλειές οι απόφοιτοι» και «ενισχύοντας την ελευθερία και αυτονομία κάθε εκπαιδευτικής μονάδας».

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε να εννοηθεί ότι σύντομα το κόμμα του θα παρουσιάσει το δικό του σχέδιο που θα είναι «συγκεκριμένο και τολμηρό».

The post Μητσοτάκης: «Αποπροσανατολισμός από τα νέα μέτρα η κατάργηση των πανελλαδικών» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα