Μια Ουρουγουάη (και ένας Καβάνι) από το… 1930 έβγαλαν νοκ άουτ τον Κριστιάνο

Το απόγευμα βγήκε εκτός ο Λιονέλ Μέσι, όταν η Αργεντινή έχασε 4-3 από τους Γάλλους. Το βράδυ ήταν η σειρά του Κριστιάνο Ρονάλντο να αποχαιρετήσει το Μουντιάλ, καθώς η Πορτογαλία, η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2016, έχασε στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ουρουγουάη με 2-1.

Ηταν μια δίκαιη νίκη για τους Σελέστε μολονότι σφραγίστηκε με το μοναδικό σουτ που επιχείρησαν στο β’ μέρος, όπου είχαν μόλις 30% κατοχή μπάλας!

Ο Εντισον Καβάνι ήταν και πάλι αυτός που σκόραρε (στο 62′) όπως και στο πρώτο ημίχρονο όταν οι Ουρουγουανοί

άνοιξαν το σκορ – για να ισοφαρίσει πρόσκαιρα ο Πέπε.

Αυτή η νίκη των Ουρουγουανών δεν τους οδήγησε μόνο στα προημιτελικά του Μουντιάλ. Ξύπνησε τις μνήμες των στατιστικολόγων από το 1930, όταν στο παρθενικό Παγκόσμιο Κύπελλο, η Ουρουγουάη είχε πετύχει τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο τουρνουά, όπως και τώρα. Βέβαια τότε, τέσσερις νίκες σήμαιναν και κατάκτηση του τροπαίου, ενώ τώρα απαιτούνται άλλες τρεις, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της Παρασκευής με τη Γαλλία.

Σε κάθε περίπτωση αυτό το 2-1 είναι μια μεγάλη επιτυχία για την Ουρουγουάη, που επιβεβαίωσε ότι είναι μια από τις πιο στέρεες και αξιόμαχες ομάδες του Μουντιάλ. Και από την άλλη είναι ένα τέλος για τις μουντιαλικές περιπέτειες του μεγάλου Κριστιάνο Ρονάλντο. Στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι 38 ετών…

The post Μια Ουρουγουάη (και ένας Καβάνι) από το… 1930 έβγαλαν νοκ άουτ τον Κριστιάνο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα