Μετανάστες έρμαια στα χέρια της Κόζα Νόστρα και των τζιχαντιστών

20:52 2/7/2018 - Πηγή: Protagon

Τη σύλληψη 17 ατόμων στο Παλέρμο ανακοίνωσε η ιταλική Αστυνομία τη Δευτέρα 2 Ιουλίου, με τις κατηγορίες της διακίνησης μεταναστών και πολεμικών όπλων.

Κατά το ιταλικό πρακτορείο ΑΝSA οι συλληφθέντες ενέχονται σε υπερεθνική συνωμοσία υπόθαλψης παρανόμων μεταναστών, διακίνησης πολεμικού υλικού και «ξεπλύματος» διαμαντιών, χρυσού αλλά και χρήματος σε μετρητά. Στην υπόθεση εμπλέκεται η Κόζα Νόστρα -ο διαβόητος σικελικός υπόκοσμος- αλλά και ο αλβανικός (και «συνδεδεμένος με τζιχαντιστικούς

κύκλους», όπως είπε η Αστυνομία) Νέος Ου Τσε Κα (UCK).

Την προηγούμενη εβδομάδα, με διάφορες επιχειρήσεις στον ιταλικό νότο (στον Κρότωνα, στο Ρέτζο Καλάμπρια, στην Κατάνια, στο Παλέρμο και στο Αγκριτζέντο) ο μηχανισμός του ιταλικού κράτους για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος έδρασε αποτελεσματικά και συνέλαβε δεκάδες μέλη του υποκόσμου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι έδωσε με tweet τα συγχαρητήριά του στην Αστυνομία και στους Καραμπινιέρους.

Τη Δευτέρα έγινε γνωστό από δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου ότι η κυβέρνηση Κόντε θα ανακοινώσει και τη δωρεά δέκα ταχυπλόων και δύο πλοίων στη Λιβύη, με σκοπό την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης στην Ιταλία, παράλληλα με τη διάθεση ενός εκατομμυρίου τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ για τη συντήρηση των πλωτών μέσων και την εκπαίδευση του προσωπικού των λιβυκών Αρχών.

The post Μετανάστες έρμαια στα χέρια της Κόζα Νόστρα και των τζιχαντιστών appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα