Μεταλλωρύχοι από τη Χαλκιδική κατέλαβαν το υπουργείο Περιβάλλοντος

Οι Σκουριές «κατέβηκαν» στην Αθήνα. Από νωρίς την Τετάρτη το υπουργείο Περιβάλλοντος στη Μεσογείων βρέθηκε υπό καθεστώς πολιορκίας από μια πολυάριθμη ομάδα μεταλλωρύχων από τη Χαλκιδική, οι οποίοι κατέβηκαν στην Αθήνα, αιφνιδιάζοντας την ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα κάποιοι από τους μεταλλωρύχους εισέβαλαν στο κτίριο απαιτώντας συνάντηση με τον Γιώργο Σταθάκη, αλλά όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά ο υπουργός δεν πηγαίνει τόσο νωρίς στο γραφείο

του…

Οι μεταλλωρύχοι, που έφτασαν στην Αθήνα με τρία λεωφορεία, διαμαρτύρονται για την αναστολή της επένδυσης της Eldorado Gold στην Ελλάδα, εξαιτίας των κυβερνητικών παλινωδιών. Λίγο μετά τις 10 π.μ. ο κ. Σταθάκης δέχτηκε μια εξαμελή αντιπροσωπεία των εργαζομένων στα μεταλλεία της Ελληνικός Χρυσός.

Στην είσοδο του υπουργείου, στην οδό Μεσογείων, είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά γύρω στους 10 εργαζόμενοι κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στα γραφεία. Παράλληλα ανήρτησαν και πανό. Μετά τον αιφνιδιασμό η αστυνομία απαγόρευσε την είσοδο στο κτίριο ακόμα και στους δημοσιογράφους, ενώ έγινε και χρήση χημικών κατά των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι είχαν ζητήσει συνάντηση με τον κ. Σταθάκη ή τον αν. υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελο και είχαν ξεκαθαρίσει πως δεν θα φύγουν αν δεν δοθούν οι σχετικές άδειες στην εταιρεία τους προκειμένου να μη χάσουν τη δουλειά τους.

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος των εργαζομένων Χρήστος Ζαφειρούδας είπε ότι, παρά τα αιτήματα που έχουν καταθέσει, οι υπουργοί δεν τους έχουν δεχτεί. Πρόσθεσε ότι «ξέρουμε ότι οι άδειες είναι στο γραφείο του υπουργού και θα μείνουμε εδώ μέχρι να τις πάρουμε, πρέπει να το καταλάβει τώρα η κυβέρνηση».

Ανήγγειλε ακόμη και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

The post Μεταλλωρύχοι από τη Χαλκιδική κατέλαβαν το υπουργείο Περιβάλλοντος appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα