Με μαθηματικό μοντέλο… Γαλιλαίου η Αυγή βάφτισε «νίκη» την επιστολή Τσακαλώτου

Μπορεί η περιβόητη επιστολή (που τελικά ήρθε στη δημοσιότητα) του Ευκλείδη Τσακαλώτου στους δανειστές, να χαρακτηρίστηκε ως αναδίπλωση και ένδειξη μετάνοιας για το πακέτο παροχών Τσίπρα και υποταγή αλλά και αφοσίωση στις απαιτήσεις του Μνημονίου, αλλά η Αυγή βρήκε τη «μέθοδο» για να την παρουσιάσει πανηγυρικά.

Και δεν ήταν η γνωστή σε όλους «απλή μέθοδος των τριών» αλλά κατέφυγε σε ανώτερα μαθηματικά για να το εμφανίσει ως νίκη!

Η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ επιστράτευσε μέχρι και τον… Γαλιλαίο για να εξηγήσει στους αναγνώστες πως η επιστολή που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών στους Θεσμούς δεν ήταν «επιστολή μετάνοιας». Ο… νικηφόρος πρωτοσέλιδος τίτλος είναι: «Ο αγώνας αποδίδει», ενώ τονίζεται ότι «ξεπαγώνουν οι ρυθμίσεις για το χρέος χωρίς ανάληψη νέων δεσμεύσεων – Μεγάλοι κερδισμένοι της διελκυστίνδας για το έκτακτο βοήθημα οι συνταξιούχοι. Έκθετοι ΝΔ και λοιποί συγγενείς».

Αλλά η μεγαλύτερη έκπληξη έρχεται στις εσωτερικές σελίδες, εκεί όπου δημοσιεύεται το ρεπορτάζ. Ο συντάκτης του κειμένου επιστρατεύει τα ανώτερα μαθηματικά που προαναφέρθηκαν για να τεκμηριώσει τη «φαντασιακή» προσέγγιση του θέματος (άλλωστε Μαθηματικά και φαντασία σχεδόν ταυτίζονται). Με τίτλο «Η επιστολή Τσακαλώτου ξεκλείδωσε τα βραχυπρόθεσμα» επιχειρείται να δικαιολογηθούν οι κυβερνητικοί χειρισμοί και στην εισαγωγή αναφέρεται επί λέξει:

«Ένα από τα σημαντικά κεφάλαια της μαθηματικής μοντελοποίησης αποτελεί η διαστατική ανάλυση, η έναρξη της οποίας χρονολογείται από την εποχή δράσης του Γαλιλαίου, ήτοι κάπου κοντά στα 1.600 μ. Χ.

Η λογική επί της πρακτικής αυτής μεθόδου είναι ότι προσπαθείς να συνδυάσεις διάφορα φυσικά μεγέθη ενός προβλήματος με τρόπο που σε «συμφέρει», με στόχο να γενικευτεί η όποια μέθοδος. Κάτι τέτοιο συνέβη και με την περίφημη επιστολή Τσακαλώτου προς Ντάισελμπλουμ και Ρέγκλινγκ…»

Η εισαγωγή του άρθρου της Αυγής για την επιστολή Τσακαλώτου/ Twitter

The post Με μαθηματικό μοντέλο… Γαλιλαίου η Αυγή βάφτισε «νίκη» την επιστολή Τσακαλώτου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα