Μάτι ένας μήνας μετά: Μετά την πύρινη λαίλαπα οι πυρόπληκτοι αντιμέτωποι με το τέρας της γραφειοκρατίας

Ενας μήνας συμπληρώνεται σήμερα από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που παρέσυρε στον θάνατο 96 ανθρώπους και οι κάτοικοι -μετά την πύρινη λαίλαπα- βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμα με την εξοντωτική γραφειοκρατία και την αναλγησία του κράτους.

Τα εξαγγελθέντα επιδόματα αμέση βοήθειας στους πληγέντες έρχονται με το… σταγονόμετρο, την ώρα που έχουν αρχίσει οι κατεδαφίσεις των «κόκκινων» κτιρίων.

«Εναν μήνα μετά δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ», είπε στην τηλεόραση

του ΣΚΑΪ ένας από τους πληγέντες που σώθηκε την τελευταία στιγμή από τις φλόγες

Το επίδομα των 586 ευρώ δεν έχει ακόμα φθάσει στα χέρια τους ενώ κάποιοι είδαν ακόμα και να τους κατάσχουν τα ποσά των ενισχύσεων για φορολογικές οφειλές (το ζήτημα ξεπεράστηκε μόνο κατόπιν προσωπικής παρέμβασης του επικεφαλής της ΑΑΔΕ).

«Τα επιδόματα αυτά δεν έχουν πιστωθεί ακόμη στο λογαριασμό του δήμου. Τα περιμένουν από το Γενικό Λογιστηρίο του Κράτους. Μέχρι στιγμής τίποτα», λέει η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Δήμου Μαραθώνα Διονυσία Κανελλοπούλου.

Η καταβολή των χρημάτων είναι ζήτημα ωρών, επιμένουν πηγές του υπουργείου Εσωτερικών (και ας έχουν περάσει τέσσερις ολόκληρες εβδομάδες από την τραγωδία). «Εχουμε εγκρίνει την πίστωση των χρημάτων και θα έχουμε άμεσα αποτελέσματα», υπόσχονται…

Ενδεικτικό πάντως των αργών ρυθμών που παρατηρούνται στην εκταμίευση των επιδομάτων είναι ότι όπως γράφουν «Τα Νέα», μέχρι και την Τρίτη από τις συνολικά 4.239 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από πυρόπληκτους για την έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, μόλις 1.622 νοικοκυριά και 43 επιχειρήσεις έχουν λάβει τα επιδόματα των 6.200 ευρώ και 9.200 ευρώ αντίστοιχα. Δηλαδή, δύο στους τρεις πυρόπληκτους.

The post Μάτι ένας μήνας μετά: Μετά την πύρινη λαίλαπα οι πυρόπληκτοι αντιμέτωποι με το τέρας της γραφειοκρατίας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα