Αυτοί είναι οι νέοι καναλάρχες

03:16 2/9/2016 - Πηγή: Protagon

Η κυβέρνηση συγκέντρωσε 246 εκατ. ευρώ για τη δημοπράτηση τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας και το τηλεοπτικό τοπίο της χώρας αλλάζει με την είσοδο νέων «παικτών», του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Χρήστου Καλογρίτσα που απέκτησαν τηλεοπτική άδεια. Οι όμιλοι ΣΚΑΪ και Αntenna κέρδισαν τις άλλες δύο άδειες. Στη δημοπρασία ηττήθηκαν ο Alpha, συμφερόντων Κοντομηνά, οι δύο υποψηφιότητες συμφερόντων Βαρδινογιάννη (Star και κυπριακή εταιρεία) και η εταιρεία

του Ιβάν Σαββίδη. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, από τα κανάλια που βρίσκονται εν λειτουργία, ο Alpha και ο Star χάνουν την πρόσβαση τους στην εκπομπή πανελλαδικής εμβέλειας.

Ο ΣΚΑΪ κέρδισε την πρώτη άδεια με 43,6 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη άδεια κατέληξε στον Χρήστο Καλογρίτσα με 52,6 εκατ. ευρώ. Η τρίτη στον AΝΤ1 με 75,9 εκατ.ευρώ και η τέταρτη στον Βαγγέλη Μαρινάκη 73,9 εκατ. ευρώ. Και όσον αφορά τους επιλαχόντες: Ο Ιβάν Σαββίδης έφτασε στα 61,5 εκατ., ο Alpha στα 61 εκατ. ευρώ, ο Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Παραγωγός στα 18 εκατ. και το Star στα 16 εκατ ευρώ.

O υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στις δηλώσεις του τα ξημερώματα (INTIMENEWS)

«Η διαδικασία ήταν απολύτως επιτυχημένη και δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να περάσει σε μία νέα τηλεοπτική εποχή με κρυστάλλινη νομιμότητα», είπε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. «Δεν περιμέναμε το τίμημα να φτάσει τόσο ψηλά. Ομως είχαμε σχεδιάσει μία διαδικασία ώστε να εξασφαλίσουμε το μεγαλύτερο δυνατό τίμημα για το ελληνικό δημόσιο. Επρεπει να αποκλειστεί η ροή πληροφοριών μεταξύ τους. Και αυτό το πετύχαμε».

«Ηταν μία διαδικασία χιτσοκικού χαρακτήρα. Ηθελες τακτική και τύχη» είπε ο εκπρόσωπος του ΣΚΑΙ, Κώστας Κιμπουρόπουλος, εξερχόμενος του διαγωνισμού. Ο ΣΚΑΙ κέρδισε την πρώτη άδεια μετά από διαπραγμάτευση δέκα ωρών. «Είμαι χαρούμενος που στον προϋπολογισμό μπήκαν χρήματα που μπορούν να βοηθήσουν τους συνταξιούχους» είπε ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος δήλωσε ευχαριστημένος από τη διαδικασία. «Οταν κατάλαβα ότι ο διαγωνισμός ξεφεύγει πια από την αξία της άδειας, αποσύρθηκα. Πλήρωσαν 50 και 70 εκατ. ευρώ για άδειες που υπολογίζαμε ότι θα κοστίσουν 3-4 εκατ. ευρώ. Υπήρξαν διαγωνιζόμενοι που έδωσαν λεφτά για να σώσουν τα κανάλια τους ή τον εαυτό τους. Είπα στον εαυτό μου ότι αν δεν πάρω την άδεια, θα κάνω τα πάντα για να πληρώσουν τα περισσότερα. Είμαι στενοχωρημένος που ο Αλαφούζος πλήρωσε τα λιγότερα. Δεν είμαι χαμένος, κέρδισα. Η διαδικασία ήταν πρωτότυπη, αλλά θύμιζε κάπως φυλακή. Ακόμα και στην τουαλέτα δεν μπορούσαμε να πάμε χωρίς αστυνομικό».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις. Προβληματισμένος εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του Star Κάρολος Αλκαλάι o οποίος αναφέρθηκε στο υψηλό τίμημα των αδειών.

O Bαγγέλης Μαρινάκης πλήρωσε τα περισσότερα…

Ηταν μία διαδικασία που μας δίδαξε πολλά, μένουν όμως, πολλά περισσότερα να μάθουμε αφού για το σχηματισμό της νέας εικόνας υπολείπονται αρκετές ψηφίδες και δικαστικές αποφάσεις. Θεωρητικά το Συμβούλιο της Επικρατείας μπορεί να ανατρέψει τα πάντα.

Τι θα γίνει με τις θεματικές άδειες; Και μήπως τελικά συμφέρει να πάρεις θεματική άδεια; Θα είναι οι θεματικές άδειες το μέσο για να διατηρηθούν άπαντες στην αγορά;

Είναι βέβαιοι οι καναλάρχες ότι έκαναν ένα καλό deal; Το συμβατικό τηλεοπτικό κοινό φθίνει αφού οι δυναμικές ηλικίες μετακινούνται προς την παρακολούθηση περιεχομένου μέσω Internet. Και τι θα κάνουν αν αργότερα έρθει μία άλλη κυβέρνηση που αποφασίσει να ανοίξει περισσότερο την αγορά;

Ο Ιβάν Σαββίδης αποχωρεί μετά από δηλώσεις που θα συζητηθούν

Η διαδικασία

Πρόκειται για μια διαδικασία που όμοιά της δεν είχαμε δει ποτέ ξανά στην Ελλάδα, σε ένα σκηνικό που θύμισε το ιστορικό ριάλιτι «Big Brother».

Oκτώ εκπρόσωποι υποψηφίων καναλαρχών συγκεντρώθηκαν σε έναν χώρο από τον οποίο δεν μπορούσε να βγει κανένας τους, ούτε και να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο, με κανέναν δυνατό τρόπο. Τους παρακολουθούσαν νυχθημερόν, από κύκλωμα κλειστού κυκλώματος, ενώ καταγράφονταν οι αντιδράσεις τους, για λόγους ασφαλείας.

Θρίλερ; Big Brother; Ισως όχι. Ριάλιτι ήταν σίγουρα. Και show, επίσης, αφού είχε όλα τα συστατικά εκείνα που χαρίζουν απλόχερα θεαματικότητες. Με highlights στα οποία εισχωρούσε το βλέμμα από την κλειδαρότρυπα της κάμερας που ήταν αγκυροβολημένη έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για, σχεδόν, τρεις ημέρες. Με πληροφορίες που γνωρίζαμε πριν από το ξεκίνημα της διαδικασίας. Με ράντζα, με catering, με ασθενοφόρο που παρέλαβε κάποιον από την επιτροπή, με βάρδιες αστυνομικών σε αλλαγή φρουράς, με σκυλιά να περιπολούν έξω από το κτίριο για να εντοπίσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς. Βέβαια, τίποτε δεν ήταν πιο εκρηκτικό από την ίδια τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, τίποτε δεν ήταν περισσότερο «επικίνδυνο» από την ίδια την πλειοδοσία. Ούτε καν το drone που πέταξε επάνω από τη στέγη της Γενικής Γραμματείας, προσπαθώντας να αποσπάσει κάποιο πλάνο από τη διαδικασία.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν οι εξής υποψήφιοι:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

Πίσω από τα κάγκελα της εισόδου της Γενικής Γραμματείας βρέθηκαν οκτώ αντιπρόσωποι των αντίστοιχων επιχειρηματικών σχημάτων.

Από τους οκτώ υποψηφίους, οι τέσσερις εκπροσωπήθηκαν από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία). Οι υπόλοιπες τέσσερις καθοδηγήθηκαν από τους Γενικούς Διευθυντές τους (Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Πάροχο, Κάρολος Αλκαλάι για το STAR, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ και Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον ALPHA).

Εκτός διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες τέθηκε η Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. (E RADIO-TV), καθώς δεν έγινε αποδεκτή η εγγυητική επιστολή την οποία κατέθεσε. Η επιτροπή έκανε δεκτή, αντιθέτως, την εγγυητική επιστολή της ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.), για την οποία επίσης είχαν υποβληθεί ενστάσεις για εκπρόθεσμη κατάθεσή της.

Λίγο πριν από τις 08:30 το πρωί της Τρίτης ολοκληρώθηκε η προσέλευση των εκπροσώπων των υποψηφίων στο κτίριο της ΓΓΕΕ. Και έτσι, ξεκίνησε η δημοπρασία…

Το σενάριο του τηλεοπτικού Survivor -οι κανόνες του διαγωνισμού, με λίγα λόγια- ήταν ότι η δημοπράτηση της κάθε άδειας θα διεξαγόταν σε δύο φάσεις. Είχε ειπωθεί ότι «στην πρώτη φάση, η πενταμελής Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού (καθηγητές πανεπιστημίου, διδάκτορες και ανώτερα στελέχη της δημόσιας διοίκησης) αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ θα αύξανε το τίμημα κατά 500.000 ευρώ. Οι συμμετέχοντες θα είχαν τη δυνατότητα είτε να αποδεχθούν τη νέα τιμή είτε να παραμείνουν αδρανείς (αποσυρόμενοι από τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης άδειας και διατηρώντας την ευχέρεια να διεκδικήσουν την επόμενη). Στη συνέχεια η επιτροπή θα αύξανε το τίμημα κατά “βήματα” (και κατά την κρίση της με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ) και η διαδικασία θα επαναλαμβανόταν. Μετά την αποχώρηση των υπολοίπων συμμετεχόντων, έχοντας απομείνει μόνο δύο, η δημοπράτηση της άδειας θα περνούσε στη δεύτερη της φάση. Σε αυτή τη φάση θα μιλούσαν μόνο οι δύο υποψήφιοι που θα κατέθεταν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο. Σε περίπτωση ισόποσων προσφορών, θα επαναλαμβανόταν η διαδικασία των κλειστών φακέλων και η άδεια θα δινόταν στον πλειοδότη». Εικάζουμε ότι έτσι, λογικά, συνέβη – αφού ίσως και να μη μάθουμε ποτέ το τι ακριβώς διημείφθη μόλις έκλεισαν οι πόρτες.

Οι εικασίες, έτσι κι αλλιώς, καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης των επιχειρηματικών συμφερόντων, έδιναν κι έπαιρναν. Από εκείνους που βρίσκονταν έξω από το κτίριο. Για παράδειγμα, οι πληροφορίες ήθελαν την πρώτη ημέρα να έχουν δημοπρατηθεί οι δύο πρώτες άδειες και ότι την Τετάρτη, μέχρι το βράδυ, να είχε «κλειδώσει» και η τρίτη άδεια και ότι απέμενε η δημοπράτηση της τέταρτης και τελευταίας. Ωστόσο, άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι την Τρίτη δημοπρατήθηκε μόνο η πρώτη άδεια, καθώς χρειάστηκαν 15 ώρες για να υπάρξει πλειοδότης και ότι το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησε η δημοπράτηση της δεύτερης άδειας, χωρίς να είναι γνωστό το πόσο διήρκεσε η διαδικασία.

Παρά τα σενάρια, ουδείς, ωστόσο, γνώριζε το παραμικρό για την πορεία της διαδικασίας μέσα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, παρά τα όσα γράφηκαν και ειπώθηκαν από δημοσιογράφους, σε πολλά Μέσα. Οι… «νικητές» των πρώτων αδειών ήταν υποχρεωμένοι να μείνουν στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δημοπρασίας και για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Ετσι, κανείς δεν γνώριζε τι συνέβαινε εκεί μέσα.

Στα σίγουρα, η Τετάρτη, έξω από τη ΓΓΕΕ, ήταν επεισοδιακή. Από τις 9 το πρωί άρχισε η θυροκόλληση ασφαλιστικών μέτρων στη σιδερένια πόρτα της. Τα ασφαλιστικά μέτρα είχαν γίνει από πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς και τον κ. Καλογρίτσα και στρέφονταν είτε κατά της διαδικασίας, είτε κατά άλλων υποψηφίων. Συνολικά, θυροκολήθηκαν 10 αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων – όλοι εναντίον όλων!

Η αίτηση του Star κατά της συμμετοχής του εργολάβου Καλογρίτσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Του Alpha εναντίον άλλων υποψήφιων σχημάτων.

Του ANT1 εναντίον του σχήματος Σαββίδη.

Του MEGA κατά της όλης διαδικασίας.

Ο ΣΚΑΪ θυροκόλλησε πέντε αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, μία κατά της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και ακόμη τέσσερις, μία για κάθε ένα εκ των νέων σχημάτων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Η διαδικασία που έγινε τηλεοπτικό σίριαλ, όμως, έλαβε τέλος με τα αποτελέσματα που διαβάσατε πιο πάνω. Κι αφού έγινε η ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων, θα ακολουθούσε άμεσος έλεγχος των πόθεν έσχες των τεσσάρων εταιρειών που επικράτησαν, για να διαπιστωθεί η νομιμότητα του τιμήματος που πρόσφεραν. Αφού γινόταν και αυτό, στη συνέχεια θα αποδίδονταν και επίσημα οι τηλεοπτικές άδειες, αφού προηγουμένως καταβαλλόταν το 30% της τελικής προσφοράς.

Τα πολιτικά κόμματα ήδη, όλες τις προηγούμενες ημέρες, άφηναν αιχμές και εξαπέλυαν ευθείες βολές για τον τρόπο διεξαγωγής της διαδικασίας. Η Νέα Δημοκρατία κατηγορούσε την κυβέρνηση για στήσιμο της δικιάς της διαπλοκής και αναφερόταν στο αδιάβλητο της διαδικασίας. Το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, προειδοποιούσε πάντως ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού από τη στιγμή που αυτός θα κριθεί νόμιμος από τα δικαστήρια, ωστόσο προανήγγειλε άνοιγμα της αγοράς για όλους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο τηλεοπτικό τοπίο.

Την ίδια στιγμή, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το Ποτάμι άφηναν επίσης αιχμές για την διαδικασία, ενώ κατηγορούσαν την κυβέρνηση πως προσπαθούσε να περάσει ένα αφήγημα μετά και την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου. Αξιοσημείωτο, πάντως, είναι πως και το ΚΚΕ απέρριπτε τις αιτιάσεις της κυβέρνησης περί πάταξης της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έκανε λόγο για «σπάσιμο του αποστήματος της διαπλοκής», αλλά και για διάλυση του περίφημου «τριγώνου» μεταξύ πολιτικών, κομμάτων και τραπεζών, φράση η οποία αποτέλεσε βασικό όπλο του ΣΥΡΙΖΑ όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Και τώρα, τι;

Τώρα, πια, όσα από τα υπάρχοντα κανάλια δεν εξασφάλισαν άδεια, θα έχουν περιθώριο 90 ημέρες μέχρι να τους ρίξει «μαύρο» η Digea, όπως τόνισε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη.

Την πρόθεση της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας να διενεργήσει τον διαγωνισμό των περιφερειακών τηλεοπτικών αδειών το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) εξέφρασε τηνπέμπτη ο Λευτέρης Κρέτσος. Ο ίδιος, επανέλαβε ότι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης να δοθούν θεματικές άδειες. Επαλήθευσε, μάλιστα, ότι μπορεί να ανατραπούν τα δεδομένα με τα οποία διεξήχθη ο διαγωνισμός, καθώς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για πέμπτη άδεια εθνικής εμβέλειας, αντίθετα από τον πολιτικό προϊστάμενό του, Νίκο Παππά.

Η επόμενη μέρα του διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες επιφυλάσσει μια διαφορετική τηλεοπτική αγορά, μεγαλύτερη διαφημιστική πίτα μοιρασμένη σε λιγότερους παίκτες, με τους ιδιοκτήτες των σημερινών τηλεοπτικών σταθμών που δεν αδειοδοτήθηκαν να αναζητούν νέα πορεία, εξετάζοντας τα δυνατά σενάρια. Πιθανώς, η προοπτική να είναι το κλείσιμο και η πώληση του εξοπλισμού στους έχοντες άδεια για πρώτη φορά. Μέρος των καναλιών που δεν έλαβαν άδεια εκτιμάται ότι θα αναμένουν τις εξελίξεις όσον αφορά έναν νέο διαγωνισμό για θεματικά κανάλια – είπαμε, όποτε κι εάν αυτός γίνει. Στην περίπτωση, βέβαια, που τους επιτραπεί να συνεχίσουν να εκπέμπουν και πέραν των επόμενων 90 ημερών που προβλέπει η διαδικασία του διαγωνισμού.

Σε κάθε περίπτωση, η συνέχεια επί της οθόνης σας. Ή και όχι…

The post Αυτοί είναι οι νέοι καναλάρχες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
βαγγέλης μαρινάκης, big brother, ανωνυμη εταιρεια, νεα δημοκρατια, alpha, star, εταιρεία, σημαίνει, ελλαδα, νέα, σκαι, μαρινακης, deal, big, brother, catering, εμπορικη, τηλεοραση, αντεννα, media, εταιρια, itv, αλτερ, alter, ego, survivor, προσφορες, ant1, mega, ΠΑΣΟΚ, μνημονιο, ΚΚΕ, τραπεζες, συριζα, digea, ολγα, ΕΣΡ, protagon, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, αλλαγη ωρας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, αξια, eurobank alpha, alpha eurobank, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, η ημέρα της γης, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, αποχωρηση survivor, ειδησεισ τωρα, ξανα, κομματα, αποτελεσματα, δυνατα, ιβαν σαββιδης, αδεια, αιτηση, αντεννα, δημοκρατια, εμπορικη, ιβαν, σκαι, τηλεοραση, alpha, ant1, ego, mega, protagon, radio, star, αγορα, αιτησεις, αλαφουζος, ασφαλιστικα μετρα, βαγγέλης μαρινάκης, βλεμμα, βραδυ, γινει, γραφεια, δυνατοτητα, δημοσιο, δηλωσεις, εγγυητικη επιστολη, εγινε, ευρω, ειπε, ειπωθει, εκρηκτικο, εποχη, εταιρεία, εταιρια, ιδια, θυμισε, ιστορικο, καγκελα, κυβερνηση, κτιριο, λεφτα, λειτουργια, λογια, λογο, νικο, ξεκινημα, ξημερωματα, παντα, οκτω, ολγα, ανωνυμη εταιρεια, παμε, πεμπτη, υπογραφη, ροη, ποθεν εσχες, πορτες, πορτα, πρωι, σαββιδης, σεναριο, σιγουρα, συνεχεια, σιριαλ, σκυλια, τιμη, τριτη, εικασιες, φυλακη, φορα, ψηφιδες, ωρες, big, catering, δημητρης, ευχερεια, ειπαμε, εθνικο, κλειστο, κωστας, κυριακου, media, πληροφοριες, protagon.gr, πωληση, σημαίνει, survivor, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα